SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Puolueiden lukumäärän kasvu heikentää enemmän parlamentarismia kuin vahvistaa

Eduskunnassa on tällä hetkellä yhdeksällä puolueella oma eduskuntaryhmä.

Kun seurasin eilen  valtiopäivien avauskeskustelua, alkoi välillä keskustelu tuntua pitkästyttävän sekavalta. Samaa voi sanoa parhaillaan käynnissä olevassa eduskunnan kyselytunnista.

Eduskunnassa  jo nyt olevien puolueiden lukumäärä alkaa enemmän  heikentää kuin vahvistaa parlamentarismia .

Näköpiirissä näyttää olevan, että tästä  rekisteröityjen  puolueiden luettelosta on tulossa lisää puolueita seuraavien eduskuntavaalien jälkeen (Opinion polling).

Miten sirpaloituva  puoluekenttä eduskunnassa  löytää Suomelle kansallisesti tärkeissä kysymyksissä laajaa yhteisymmärrystä.

Nykyisessä ilmapiirissä tuntuu  - ainakin puheiden perusteella -, että  harva puolue haluaa toimia heti esim.  tässä  (Tiedustelulakikokonaisuus) Suomelle  elintärkeässä asiassa. Samaa näyttää pätevän laajemmalti Suomen  puolustuspoliittisissa  strategissa kysymyksissä. Siksi tuntuu vähintään oudolta, että  innokkaimmat Nato - jäsenyyden kannattajat hyökkäävät enemmän maltillisia Nato - jäsenyyden kannattajia vastaan kuin jäsenyyttä vastustavia tahoja vastaan.

Puoluekentän lisääntyvä hajaannus tekee vaikeaksi keventää Suomen yli suuria julkisten menoja  ja raskasta verotusta.

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Puolueiden samanlaisuus on suurempi haitta.

USA on vienyt molemmat viat huippuunsa. Siellä on kaksi samanlaista puoluetta, joiden ehdokkaat rahoittavat samat yritykset ja miljardöörit. Ja kaikkia lobbaavat samat teollisuuden lobbarit. Siitä se vasta demokratia on kaukana.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kyllähän USA:ssa on erikoinen tilanne. Presidentti Obaman kaudella liittovaltion velka melkein kaksinkertaistui, vaikka hän aivan toista lupasi vuonna 2008 vaalitaistelussa.
https://www.youtube.com/watch?v=6fUmFBMVWNI

Kuinka suureksi liittovaltion velka mahtaa nyt kasvaa, kun velanoton kimpassa ovat molemmat valtapuolueet Trumpin tukena.
https://edition.cnn.com/2018/02/08/politics/budget...

Juha Hämäläinen

On kai vain pakko uskoa, ettei USAlla ole tarkoituskaan tuota velkaa maksaa takaisin. Velan määrä per työikäinen jenkki on niin valtava hänen omien velkojensa lisäksi.

Jenkeillä on mahdollisuus painaa tilirahaa lisää määrättömästi. On sitten eri asia milloin luottamus taalan vakauteen romahtaa ja inflaatio iskee. Jossain vaiheessa näin luulisi käyvän.

Tai sitten kaverit aloittavat ison sodan länsimaisten arvojen puolustamiseksi, terrorin kitkemiseksi sekä erilaisten pahan valtojen tuhoamiseksi. Onhan noita nähty.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #3

Kyllä tässä ihmettelyä riittää. Täällä kotimaassa muutamat euron vastustajat käyttävät esimerkkinä USA:n FED:iä, että kyllä oma keskuspankki hoitaa asiat. Pystyisikö Suomen Pankki samaan. Ei, se nähtiin 1990-luvulla. Suomen valtiolla oli kriisi lähellä ja oli enää päivistä kysymys, milloin
olisi ollut valtion maksuliike loppu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset