SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Kaikille ei sovi YK:n rauhanturvajoukot Itä-Ukrainaan

Münchenin turvallisuuskokouksesta  on uutisoitu mahdollisuudesta koota Itä-Ukrainaan  YK:n rauhanturvajoukkoja.

Tasavallan presidentti  Sauli Niinistö sanoi Ylen haastattelussa, että – “ On Euroopan suurimmasta ongelmasta kyse ja jos vähänkin näyttää siltä, että se pyritään ratkaisemaan, niin kyllä Suomen pitää olla siinä henkisesti ja myöskin fyysisesti mukana”.

Myös  Ruotsi  on ilmoittanut valmiutensa olla mukana ja  halukas  Ylen uutisen mukaan ottamaan jopa johtoroolin mahdollisessa rauhanturvaoperaatiossa.

Mutta  kaikille osapuolille ei taida sopia  (= ei sovi) YK:n rauhanturvajoukot  Itä-Ukrainan jäätyneeseen jo neljä vuotta kestäneeseen kriisiin. Minskin sopimus  on ollut kohta yhä lailla neljä vuotta jäätynyt  sopimus kuin koko Ukrainan kriisi. Jos kaikki osapuolet eivät sitoudu - niinkuin on koko ajan näyttänyt -  em. sopimukseen, turha on puhua YK:n rauhanturvajoukoista Itä-Ukrainaan.

Talviolympiakisat olivat neljä vuotta sitten  tähän aikaan helmikuussa käynnissä Venäjän Sotshissa  (07-23.02.2014). Olympiatuli ei kunnolla ehtinyt sammua, kun Venäjä suoritti Itä-Ukrainassa  sotilaallisen väliintulon (Russian military intervention ja Krimin miehityksen. Kun Venäjä rikkoi Sotshin olympiakisojen aikana isäntämaana raskauttavasti olympiakisojen periaatteita (McLaren Investigation Report), yhtä raskauttava kv-oikeudellisesti on Venäjän laiton Krimin miehitys.

*****

USA:n entinen ulkoministeri Henry A. Kissinger kirjoitti maaliskuussa 2014  Washington Postissa Ukrainan asemasta, jolla Ukrainan tulevaisuus pitäisi ratkaista.  Kissingerin rinnasti Ukrainan Suomeen verrattavissa olevaan asemaan. Muuallakin  kansainvälisessä mediassa  (FT: Russia needs a ‘Finland option’ for Ukraine) Suomen asema rinnastettiin  Ukrainan asemaan. Tuo rinnastus ei tuntunut silloin eikä nytkään yhtään mukavalta.

*****

Presidentti Sauli Niinistö sukkuloi aktiivisesti jo viime vuonna ja  nyt käynnnissä olevassa   Münchenin turvallisuuskokouksessa Ukrainan  kriisin osapuolten välillä.  Kaikkia keskusteluja ei tietenkään saaateta julkisuuteen. Merkille pantavaa on ollut  presidentti Niinistön ja Ukrainan presidentti  Porošenkon tiivis yhteydenpito.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

.. ja länsi on syyllinen huonuntuneisiin suhteisiin Moskovaan.

http://www.t-online.de/nachrichten/ausland/eu/id_8...

https://www.tagesschau.de/ausland/sicherheitskonfe...

https://www.verkkouutiset.fi/analyysi-sergei-lavro...

Näkemys on yhteneväinen erään kotomaamme presidenttiehdokkaan (PV) näkemyksestä, että länsi on syyllinen Ukrainan kriisiin

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

EU:n diplomaatit kuvittelivat EU:n olevan itseään mahtavampi, jopa suurta ja mahtavaa kohtaan. Olisi näiden pitänyt oivaltaa miten herra Putin suhtautuu EU:n suhteiden rakentamiseen Ukrainaan. Kosinta oli se viimeinen tekijä, joka sai taas kerran sen kamelin selän katkeamaan. Oli ainakin hyvä tekosyy.

Asiaa ei vieläkään oivalla PV:n lisäksi kovin monikaan politiikko, eivätkä tietenkään ne, jotka menivät homman munimaan.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Mahtavuutta piti osoittaa tähänastisesti kalliimmilla olympiakisoilla
https://en.wikipedia.org/wiki/Cost_of_the_Olympic_...

.. ja fuskata "pissinäytteiden vaihdolla" salaoven kautta. (ks. myös McLaren raportti).
https://www.is.fi/muutlajit/art-2000001178455.html

Rakennusvaiheen korruptiosta kirjoitettiin maailmalla
https://www.buzzfeed.com/maxseddon/eye-popping-exc...

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Nykyolympialaiset ovat syvältä sieltä. Se on globaalisen hyvinvoinnin hassaamista joidenkin imureiden taskuntäytteeksi.

Ellei muutosta tule, niin Olympiaate tulee kokemaan pankrottin, sekä henkisen, että taloudellisen.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Voithan myös kommentoida tätä dokkaria. ;)

Oliver Stone:
https://www.youtube.com/watch?v=AGeqY9yK474

Henry

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset