SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Ensi sunnuntaina on taas EU:n tulevaisuuden yksi suuntapäivä

Ensi sunnuntaina taas EU:n tulevaisuuden yksi suuntapäivä, kun Italiassa pidetään parlamenttivaalit ja Saksan hallitusratkaisu selviää.

*****

Italiassa käydään  ennenaikaiset  parlamenttivaalit  ensi sunnuntaina 04.03.2018. Italian presidentti  Sergio Mattarella  määräsi joulukuussa  maan parlamentin hajotettavaksi ja ennenaikaiset parlamenttivaalit pidettäväksi maaliskuun 4. päivänä 2018.

Populistinen Viiden tähden liike  on kannatusmittauksissa kärkipaikalla. Toisena on  keskustavasemmistolainen Demokraatinen -puolue ja kolmantena  entisen pääministeri Silvio Berlusconin Forza Italia  -puolue.

Noiden kolmen  suurimman puolueen  kannatus ei yksinään riitä alkuunkaan  muodostamaan enemmistöhallitusta. Italian puoluekentän hajaannuksen perusteella tuskin vahvaa hallituskoalitiota on Italiaan muodostettavissa.

Italian talous  on euroalueen kolmanneksi suurin Saksan ja Ranskan jälkeen.   Italia  kuuluu myös  G8 -ryhmään. Velkaisen Italian talous ja pankkien vakavaraisuus ovat muiden  EU-ja euro -maiden huolenaiheita.

****

Sunnuntaina myös ratkeaa Saksan  seuraavan hallituksen kohtalo, kun SPD :n jäsenäänestyksen tulos   CDU/CSU:n kanssa sovitusta  hallitusohjelmasta  selviää.

Saksan kristillisdemokraatit puolestaan  kokoontuvat tänään  maanantaina puoluekokoukseen päättämään neuvotellun hallitusohjelman hyväksymisestä.  Tuon Spiegelin uutisen mukaan siitä ei liene epäselvyyttä.

Viime viikkojen kannatusmittaukset  näyttävät Angela Merkelin puolueen hienoista vahvistumista viime syyskuun vaaleihin verrattuna. Mutta SPD:lle kannatusluvut ja mahdolliset ennenaikaiset vaalit ovat synkän tuntuiset. Siksi olisi yllätys, jos SPD hylkäisi neuvotellun hallitusohjelman ja lähtisi ennenaikaisiin vaaleihin kärsimään syyskuun vaaleja vielä rumemman vaalituloksen.

Angela Merkelin tulevan hallituksen ministerilistaa luetaan Saksassa  ikään kuin Merkelin testamenttina. Ministerivalinnoista  luettaneen "rivien välistä ", kenestä Angela Merkel toivoo seuraajaansa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Merkelin oman puolueen tulevia ministereitä, jos hallitus syntyy SPD:n kanssa.

http://www.tagesschau.de/inland/merkel-kabinett-10...

Juha Hämäläinen

Toivon Berlusconia takaisin pääministeriksi. Hän on Italian ainut poliitikko, joka kykenee hoitamaan massamuuton Afrikasta Italiaan. Aiemmin hän hoiti tämän riesan Gaddafin aikaan maksamalla tälle tuntuvasti etelästä tulevan vaeltelun lopettamisesta.

Tämä ratkaisu toimi hienosti. Ja toimii nytkin, jos Berlusconi on vallassa. Se on koko EUn etu ja näpäytys Merkelille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset