SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Valinnanvapauden vastustajat haluavat ylläpitää terveyskeskusjonot

Eduskunta käy   tänään keskiviikkona 14.03.2018 lähetekeskustelun  maakuntauudistusta ja asiakkaan valinnanvapautta sosiaali- ja terveydenhuollossa koskevista  hallituksen esityksistä ((HE 14/2018HE 15/2018 ja HE 16/2018).

*****

Haluaako valinnanvapauden vastustajat ylläpitää ja lisätä edelleen  nykyisiä terveyskeskusjonoja.

Suomen nykyinen riittämätön julkinen terveydenhuoltojärjestelmä ajautuisi suuriin vaikeuksiin  ilman avoimen ja kolmannen sektorin  yritysten palveluja. Se on fakta.

*****

Lakiesityksen (HE 16/2018)  lukuun 2.2.  “Kansainvälinen kehitys sekä ulkomaiden lainsäädäntö: sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapaus Pohjoismaissa ja eräissä muissa Euroopan maissa” kannattaa tutustua.

Suomi on takamatkalla valinnanvapaudessa muihin maihin verrattuna.

*****

Joutuu kysymään vihervasemmistolta, että onko äänestäjillä  sentään  valinnanvapaus vaaleissa.

*****

Mieluummin hallituksen esitys kuin opposition vaihtoehdoton älämölö

 

 

  •  

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Pietikäinen sivuuttaa sen, että kaikkein osuvin kritiikki hallituksen SOTE-esitystä kohtaan tulee Pietikäisen oman puolueen Elina Lepomäeltä ja Jan Vapaavuorelta.

Ei se mitään, en olettanutkaan että Pietikäisellä olisi argumentteja vastata heidän kritiikkiinsä.

Edit. siellä näyttää edustaja Lepomäki Uuden Suomen blogeissa jatkavan ja perustelevan kritiikkiään. Sinne vain Pietikäinen nyt väittämään vastaan, jos löytyy muitakin argumentteja kuin väsynyt punaviherlässytys.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Mutta se vaihtoehto - ml. arvoisa kommentoijja - nykyiselle miljardiluokan lisämenoja kasvattavalle ja jonoja ylläpitävälle touhulle.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Niin että kun Lepomäki (kuten moni muukin asiantuntija) arvioin SOTE-uudistuksen seurauksena valinnanvapauden vähenevän ja menojen kasvavan, Pietikäinen vetää johtopäätöksen, jonka mukaan SOTE-uudistus pitää tehdä.

Niin, ja taitaapa vielä käydä niinkin, että uudistus siirtää ne jonot erikoissairaanhoidon puolelle. Ja sielläpä niiden purkaminen onkin halpaa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Ei halua. Kokoomus sen sijaan haluaa lopettaa ammatinharjoittajalääkärit ja tehdä niistä suurten lääkäriyritysten orjia.

Ihmettelen suuresti, miten juuri Kokoomus ajaa tätä asiaa, koska lääkärit ovat varmasti valtaosin heidän äänestäjiään. Ammatinharjoittajalääkäri on itsenäinen yrittäjä.

Toisaalta se on tietysti hyvä, että lääkäreistä tulee duunareita. Tuleekohan niistä sitten demareitakin.

Suurten lääkäriyritysten mukana saamme maahan halpatyövoimaa EU:n itäisistä maista. He tulevat polkemaan lääkäreiden palkkatason lastentarhanopettajien tasolle.

On se kiva päästä lääkäriin jonottamatta ja kommunikoida romaniankielellä lääkärin kanssa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kuka haluaa lopettaa ammattinharjoittajalääkärit, arvoisa kommentoijja voi hakea niitä tahoja muualta kuin kokoomuksesta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Pietikäinen rakentaa itselleen olkiukkoa jota hänen on helpompi kurmoottaa kuin oikeita kokkuleiden SOTE-hölmöilyjen vastustajia.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Mutta se vaihtoehto - ml. arvoisa kommentoijja - nykyiselle miljardiluokan lisämenoja kasvattavalle ja jonoja ylläpitävälle touhulle.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minä kommentoin Pietikäisen tapaa niputtaa kanssaan erimieltä olevat itse heille rakentamiensa mielipiteiden yhteen nippuun.

Toisaalta nykyisenkaltaisen terveyskeskus- ja keskussairaalajärjestelmän kustannukset eivät ole niin järkyttävät kuin uskotellaan eikä ne ole karkaamassa käsitä jollei niiden anneta karata eikä sallittaisi yksityisten veroparatiisiyritysten harjoittamaa rahastusta.

Se olisi ihan hyvin kehitettävissä paljon nykyistä paremmaksi jos sitä kehitettäisi ilman ideologista yhtiöittämis- ja yksityistämiskiimaa. Sen päälekkäisiä hallintohimmeleitä voitaisi purkaa ja mitoittaa kunkin paikkakunnan omiin tarpeisiin. Samaten yksityispuolen kohtuuton tukeminen yhteiskunnan varoilla voitaisi lopettaa ja nekin resurssit kohdistaa julkisen terveydenhuollon tarpeisiin.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #11

Suomessa toimii julkiselle hallinolle palveluja tuottavia yksityisiä ja kolmannen yrityksiä ml. työterveyshuolto.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #14

Antaa toimia mutta toimikoon omilla varoillaan ja tulorahoituksellaan eikä julkisin varoin pidä tukea yksityistä voitontavoittelua kuten nyt.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Tottaikai yksityinen ottaa vaikka kaikki elohiiren potijat vastaanotolle kun valtion piikki on auki.

Kyllä kansa maksaa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ehkä arvoisan kommentoijjan pitäisi perehtyä asiaan ja tulla sitten

esittämään vaihtoehto nykyiselle miljardiluokan lisämenoja kasvattavalle ja jonoja ylläpitävälle touhulle.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kyseessä on vain jonojen siirtäminen yksityis sektorille.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Voisiko lyhenteet lopettaa? Esim. po. tarkoittaa kahta eri asiaa: Puheena ollessa ja Pitää olla. Minä en ikinä muista tuota, koska aivoni on asennettu hylkäykset lyhenteille. Jatkuvasti saa mennä hakemaan netistä lyhenteille omat sanat. ml. tuo minulle mieleen maalaisliitto vaikka se tarkoittaisikin mukaanlukien tai sitten mukaan luettu.

Tässä on sinulle opittavaa:

http://jkorpela.fi/kielenopas/5.5.html

Valinnanvapaudesta on niin paljon sekavaa puhetta, ettei siitä oikein mitään saa irti tietoa kuin sosiaali- ja terveystarpeilla. Tuntuu, että päättäjätkään eivät tiedä kuten eivät tiedä aktiivimallin seurauksista.

Se minua kiinnostaa, että jos tarvitsen kuulolaitteita, niin saanko enää niitä, jos kilpailutettu terveystalo tarjoaa ei-oota? Valinnanvapaus on tästä kiinni ja mielestäni pitäisi poistaa kokonaan tämä typeryyden sana. Ihmisillä pitäisi olla kaikki valta ja halu saada itselleen palvelua, sitä ei pidä kenenkään mennä rajoittamaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset