SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

SDP:n verolinja myrkkyä yrittäjille

Tänään on ollut mielenkiintoista lukea suurimpien puolueiden tulevasta verolinjasta otsikoita.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo  lupaa Aamulehden mukaan helpompia verotusaikoja yrityksille. Valtiovarainministeri Petteri Orpon mukaan "Tulevaisuudessa yhteisöveron suunta on Suomessa alaspäin."

Samaan aikaan saamme lukea   SDP:n tuoreista verolinjauksista.   Sdp:n entinen puoluesihteeri  Mikael Jungner  sanoo, että SDP julisti verosodan yrittäjille.   Junger viittaa SDP:n  vastaukseen  professori Juho Saaren   työryhmän eriarvoisuutta selvittäneestä   loppuraportista.

****

Tuntuu siltä, että SDP:n politiikassa kompanssin suunta on enemmän tai vähemmän häiriötilassa, johon viittasin blogissani aiemmin mm.  SDP:n luikuripuheista velanotosta.

*****

Jos ETLAn  julkaisemaan suhdanne-ennusteeseen on luottaminen, Suomen talouskasvu jatkuu vahvana. Julkinen talous tasapainottuu viimeistään ensi vuonna ja hallitus on pääsemässä hyvin lähelle työllisyystavoitettaan.  Sitäkös jo SDP:kin ounastelee.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Saanevat seuraavassa hallituksessa Orpo ja Rinne sopia yhteisestä verolinjasta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mitäs se Tarja Halonen sanoikaan yrittäjistä omassa elokuvassaan ?

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen

Nimenomaan listaamattomat yritykset on ne jotka palkkaavat, demarit ja vihreät ovat etunenässä kiristämässä niiden osinkoverotusta. Vielä on toivoa että nämä kommunistiset voimat eivät ole seuraavassa hallituksessa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Itkijäyrittäjien puheilta putoaa aina pohja pois, kun kommunisteja vilisee puoluekentässä siellä ja täällä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tämän maan julkisten menojen kattamiseksi tarvitaan kipeästi vähintäänkin 200.000 yksityisrahoitteista työpaikkaa lisää, joten Pyykkölä siitä vain tervetuloa itkijäyrittäjäksi aivan omilla
vahvuuksillasi, jotka ovat .... ?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #5

Ketkä sinusta ovat kommunisteja?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #6

Sosialistien, kansallissosialistien ja ja kommunistien raja on hiuksehieno.

Sata vuotta sitten väkivaltaisen punakapinan sosialistit olivat SDP:n puoluekokouksessa marraskuun lopussa 1917 aivan ehtoja bolsevikkikommunisteja, joiden toimin sosialistista vallankumousta yritettiin myös Suomessa Stalinin ja Kollontayn rohkaisemina.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #7

Olet monessa asiassa väärässä. Suomen Kommunistinen Puolue perustettiin Moskovassa elokuussa 1918. Suomessa ei siis ollut kommunisteja 1917. Sen sijaan Suomen parlamentissa oli sosialidemokraattinen kansanedustaja koko ajan 1918. Väinö Tanner tuurasi presidenttiä 1920-luvun lopulla. Talvisodassa Suomi pelastui ainoastaan sen vuoksi, että "punainen suomi" halusi puolustaa maata ja "kapitalistien tehtaita".

Kaikkea voi yrittää vääntää mihin hyvänsä asentoon, mutta tosiasioille et voi mitään.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #8

"Suomessa ei siis ollut kommunisteja 1917".

Tuo nyt on sellaista sanoilla saivartelua, sen SKP:n kun perustivat pääosin sisällissodan lopussa Suomesta paenneet punaiset, kuten Otto-Ville Kuusinen, Yrjö Sirola ja kumppanit. Sinällään sen kapinajohdon livistäminen teki kyllä puolueelle hyvää, jäljelle kun jäi pääosin maltillisempaa porukkaa, kuten Väinöt Tanner ja Voionmaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #8

Tosiasiassa Stalin ja Kollontai olivat Leninin lähettäminä kunniavieraina SDP:n ylimääräisessä puoluekokouksessa Helsingissä viikon ajan v. 1917 marraskuun lopulla. Juuri tuossa puoluekokouksessa Kuusinen, Sirola ym. saivat vallan puolueessa maltillisilta voimilta ja sosialistisen vallankumouksen toteuttamisesta ( punakapina ) Suomessa päätettiin.

Leninin porukoita siis olivat, joten lienevätkö sitten olleet bolsevikkeja tai kommunisteja, Pyykkölän hurskastelusta huolimatta ... ?

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Nousukausi ei osuu kaikkiin samalla vauhdilla. SDP näyttää nyt etsivän kannatusta niiltä, joihin se osuu hitaammin tai ei lainkaan. Tuosta joukosta on muitakin kilpailijoita, jotka saattavat olla uskottavampia kuin SDP.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Suomen talous voi herkästi notkahtaa, jos syntyy epäluuloa talouspoliittisen linjan jatkumisesta. SDP:n puheet yritysverotuksen kiristämisestä ovat harkitsemattomia.

Kauppasota on USA:n ja Kiinan välille jo alkanut Trumpin tullipäätösten johdosta, ja mitä se vaikuttaa maailmantalouteen.

https://www.afp.com/en/news/826/china-threatens-us...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Metsä- ja metalliteollisuus olivat ajamassa alas Suomessa. Nyt metsä näyttää toipuvan omin voimin ja metalli saksalaisten alihankkijana. Noilla demarien resepteillä tämä kehitys kääntyy hyvin helposti alamäeksi ja sen jälkeen uutta käännettä on turha odotella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset