SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Puoluekannatusluvut odottavat taas "toisaalta ja toisaalta" selityksiä

  • YLE 29.03.2018
    YLE 29.03.2018

Olen täällä monta monituista kertaa kiinnittänyt huomiota, miten   politiikan toimittajat ym. selittävät puoluekannatuslukuja ja niiden muutoksia.  Huomiota kiinnitän, mitä sama toimittaja on aikaisemmin selittänyt kannatuslukujen muutoksia.

YLE julkaisi tänä aamuna  maaliskuun puolueiden kannatusluvut.

Jos ottaisi copyn vaikka siitä, miten YLE itse selitti edellisen kannatusmittauksen tuloksia. Käytän nyt samaa,  ”Antti Rinne  (SDP)  teki sen taas”.  Mitä tuolla tarkoitan. En löydä muuta selitystä kuin sen, ettei Antti Rinne äänestäjien mielestä ole sopiva pääministeriksi. Sen sijaan Petteri  Orpo herättää ilmeisesti  luottamusta ja se näkyy puolueen ykköspaikassa.

Aamun gallupin muutokset mahtuvat nk. virhemarginaalin sisäään, jota  voi käyttää paremman selityksen puuttuessa kunkin oman puolueen  kannatusluvuista. Varsinainen gallup on aina vasta  itse vaaleissa, sekin on hyvä muistaa.

Miksi Kokoomus menestyy hallituskumppaneita paremmin. Ainakin yhden tekijän nostan esille, että Kokoomuksella on hallituskumppaneita parempi hallitusjoukkue ja sekä  ministerit.

Opinion polling for the Finnish parliamentary election

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Alkuvuosi näyttää siltä, etteivät äänestäjät ole reagoineet oikeastaan mihinkään asiaan politiikassa. Se on varsin yllättävää, koska soten kanssa sekoilu ja aktiivimalli ovat molemmat olleet isosto mediassa.

Ilmeisesti nousukausi kiinnittää ihmisten huomion muualle kuin politiikkaan. Noista aiheista varsinkin sote on jo sellainen, että tavallinen ihminen sulkee kaikki vastaanottokanavat kun siitä tulee viestintää.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Oho Börjekin on langoilla vaikka johtopäätösten teko ei onnistukaan. Tämä osoittaa jälleen kerrran sen, että juu on olemassa kansa ja kansalla luonne joka on Suomessa hyvin konservatiivinen, uskollinen, auktoriteettiuskova, tietämätön, moneen muuhun maahan verrattuna eli "Alkuvuosi näyttää siltä, etteivät äänestäjät ole reagoineet oikeastaan mihinkään asiaan politiikassa" mikä on fakta ja toisaalta surullinen sellainen toisaalta tuo sentään jotain stabiilisuutta suuria mullistuksia ei tule ja hallitukset eivät kaadu viikottain.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Hallituspolitiikka on suosinut paksulompakkoisia ja niitä on kokoomuksessa. Edit. US-IL-gallupissa SDP saa yli prosenttiyksikön suuremman kannatuksen kuin Kokoomus.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

YLE otsikoi tekstitv:ssä

103 Kokoomus vahvistui taas ykköseksi

P.s. Kannattaa itse kunkin - kommentoijja ml. - säilyttää maltti

P.s. Lompakon paksuus on menneen ajan vasemmistoliturgiaa. Töitä ihmisille on kokoomuksen vastaus.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Politiikka on henkilöitynyttä. Mykkästä ja Häkkästä kannattaa seurata he tuovat myös uusia kannattajia kokoomukselle.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Noin on ja eikä huonosti ole pärjännyt Grahn-Laasonenkaan vaativasta ministeripostista huolimatta Petteri Orpoa tietenkään unohtamatta.

--
P.s. Lappeenrannassa kokoomus nousi valtuuston suurimmaksi ryhmäksi, kun
keskustan yksi kärkinimi loikkasi kokoomukseen.
https://yle.fi/uutiset/3-10134732

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Mielestäni kokoomuksen äskettäinen sosiaalipoliittinen avaus oli onnistunut, mutta sen vaikutukset näemme vasta jatkossa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Mikäkö syynä Kokoomuksen suosioon tekivät he sitten sitä tai tätä. Suomessa on sen verran kuitenkin hyvin toimeen tulevia kansalaisia, ja he äänestävät tietenkin aina Kokoomusta.
Ei kai he vaihda Keskustaan tai Demareihin tai persuihin. Kokoomuksen kannatus on betonoitu tasolle yli 20 prossaa pysyvästi.
Puoluejohto voi nukkua yönsä sen suhteen rauhassa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Suattaahan tuo olla noennii, mutta suatttahan tuo olla toisenni ! :D

---

P.s. Monissa asioissa yksi sun toinen puolue tulee kokoomuksen linjoille.
Sen huomasi, kun silloien hallitustunnustelija kysyi puolueilta, hyväksyykö puolueenne VM:n arvion talouden tilasta. mKokoomus hyväksyi sen jo ennen vaaleja.
https://yle.fi/uutiset/3-7965113

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Suattaahan se olla nuinnii, mut suattaahan se olla olematakkii.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Muistutan kommentoijjia, että tässä blogissa esiinnytään omalla kuvalla ja nimellä. Jos tuo ehto ei täyty, kommentti poistetaan.

US:n ohjeet:

Uusi Suomi voi poistaa ilman varoitusta oikeuden kirjoittaa, jos se epäilee, että palvelun käyttäjä ei kirjoita omalla nimellään, hän ei ole liittänyt omaa valokuvaansa palveluun tai muista vastaavista syistä.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Lepomäki nosti Kokoomuksen kannatusta. Äänestäjät uskovat että sote kaatuu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset