SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Alexander Stubb noteerataan jatkuvasti ulkomaisessa mediassa

Alexander Stubb noteerataan jatkuvasti ulkomaisessa mediassa (CNN, BBC, FT jne).

Brittiläinen  The Guardian on haastatellut Alexander Stubbia muutama päivä sitten  UK:n brexitin ym. tiimoilta. Tuossa haastattelussa Stubb muuten sanoo, että UK:n EU-ero  on yhdistänyt EU:ta yllättävällä tavalla.

Aamulehti  ja  MTV  huomioivat puolestaan huomenna 50-vuotta (onneksi olkoon minunkin puolesta) täyttävän Alexander Stubbin haastattelullaan ja uutisoinnillaan.

Tuohon Aamulehden haastatteluun sisältyy myös yksi uutinen: Alexander Stubb on ehdokkaana ensi vuonna Euroopan parlamentin vaaleissa. Rajoittuuko ehdokkuus pelkästään tuohon, kun samaan aikaan Alexander Stubbin nimi mainitaan myös yhtenä ehdokkaana seuraavaksi EU-komission puheenjohtajaksi Jean-Claude Junckerin jälkeen.

EPP:n   kärkiehdokas nimetään muuten Helsingissä marraskuussa pidettävässä kokouksessa, jossa paikalla on monia EU-maiden johtajia Saksan liittokansleri Angela Merkelin johdolla.

****

Hyvää pääsiäistä !

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Aamulehden haastattelussa Stubb sanoi odottavansa Jyrki Kataisen ilmoitusta tulevaisuuden suunnitelmistaan ennen kuin kertoo omasta ratkaisustaan komission puheenjohtajan virkaan liittyen. Totuus on kuitenkin se, ettei Kataisella ole riittävää kielitaitoa tuohon virkaan. Vain Stubbilla on Suomesta mahdollisuus Euroopan johtoposteihin.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Samaa mieltä Jounin kanssa. Ja kunto kestää vaikka tikkatauluna olemisen. Valmiit hyvät verkostot ja kyky luoda uusia.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"UK:n EU-ero on yhdistänyt EU:ta yllättävällä tavalla"

Juuri näin. Nyt kun kiukuttelevista briteistä on päästy eroon, liittovaltiokehitykselle on vähemmän esteitä. Se auttaa Stubbia ajamaan asiaansa.

Toni Rintala

Millähän tavoin se yllättävä yhdistyminen on nähtävissä?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ja noinkin pätevä kaveri sitten vaihdettiin johonkin Orpoon? Vapaavuori johtaa kokoomusta Helsingistä. Taitaa sotet ja maakunnat kaatua.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kuten kaiketi tiedettiin niin Stubbin vahvuuksiin ei kuulunut sisäpolitiikka.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Yksi tunnettu kokoomusvaikuttaja totesi jo heti Stubbin valinnan jälkeen, kun tämä käänsi selkänsä puolueväelle ja otti selfien itsestään ja massasta: "Tämä ei pääty hyvin".

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Alexander Stubb twiittasi aamulla, että Vasabladetin tulisi muuttaa Stubbista kertovan jutun otsikkoa. Ja kas, nyt otsikko on muutettu! Kyllä hänellä näyttää vaikutusvaltaa vielä olevan : D

https://www.vasabladet.fi/Artikel/Visa/188398

"Rubriken är missledande. Reflekterar inte intervjuns budskap. Jag siktar ingenstans, utan konstaterar att EU kommissionären bör väljas via EU valet. Vänligen ändra. Tack. @vasabladet"

Ja äsken:

"Tackar. Uppskattar. @vasabladet"

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Stubb on EU-asiantuntija, ei Suomen politiikan moniosaaja. Hän on nyt omassa elementissään. Lycka till!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset