SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Kemiallisten aseiden käyttö jatkuu vain Syyrian sodassa

Maailmalla on uutisoitu - jälleen kerran -  kemiallisten aseiden käytöstä Syyrian sodassa.

Pelastustyöntekijöiden mukaan Syyrian Itä-Ghoutassa ainakin 70 ihmistä on kuollut, kun myrkyllistä kaasua pudotettiin Douman kaupunkiin.

Syyrian hallituksen mukaan uutiset ovat tekaistuja. Pitkä alkaa olla lista kemiallisten aseiden käytöstä Syyrian sodassa. Että se takaistuista uutisista.

Kemiallisella sodan käynnillä on  vuosisatainen historia.  Pitempikin kuin tuon linkin historiakatsaus.  Isosta kirjastakin on tehty   elokuvankin keinoin “rakkaudessa ja sodassa “ käytetyt monenlaiset tavat.

A Brief History of Chemical War 

****

Kemiallisten aseiden kieltosopimus allekirjoitettiin 13. tammikuuta 1993 ja se tuli voimaan 29. huhtikuuta 1997.

Sopimusta valvoo Kemiallisten aseiden kieltojärjestö (OPCW)

****

P.s. Nyt vain uutisoimaan  Syyrian sodassa käytettyjen  aseiden valmistusmaa. Ja uutisia sen suhteen onkin maailmalla liikkeellä. Ulkoministeri Timo Soini  tuskin pyytää asiantuntija-apua entisen puolueensa "kellokkailta".

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Wikipedia: "Use of chemical weapons in the Syrian Civil War has been confirmed by the United Nations".

Tälläkin palstalla on lukuisa joukko kirjoittajia, jotka ovat vakuuttuneita siitä, että todisteet kemiallisten aseiden käytöstä ovat tekaistuja, lännen provokaatiota Venäjää ja sen liittolaista, Syyriaa vastaan.

Toni Rintala

Tällä kertaa UN epäilee Phjois-Koreaa syylliseksi kemiallisista aseista.

U.N. Links North Korea to Syria’s Chemical Weapons Program
https://www.nytimes.com/2018/02/27/world/asia/nort...

En tiedä miksi Venäjää tulisi syyttää aina, jos kemiallisia aseita jossain käytetään. Kai tämän takia: "Russia should be blamed if chemicals were used."

Kumpi on käyttänyt kemiallisia aseita iskuissaan enemmän, USA vai Venäjä?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"En tiedä miksi Venäjää tulisi syyttää aina, jos kemiallisia aseita jossain käytetään."

Venäjä tukee Syyrian hallitusta Itä-Ghoutan kapinallisia vastaan. Sillä on valtaa Assadin suhteen. Kemiallisia aseita on käytetty jo useaan otteeseen mutta Venäjä haraa vastaan ja on käyttänyt useampaan otteeseen veto-oikeuttaan YK:ssa tutkimuksia vastaan.

"Tällä kertaa UN epäilee Phjois-Koreaa syylliseksi kemiallisista aseista."

Uutisessa todetaan, että Pohjois-Korea on mahdollisesti toimittanut asiantuntijoita ja osia, joita voidaan käyttää kemiallisten aseiden valmistuksessa. Ohjelmaa todennäköisesti tukee useampikin valtio.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kummallakaan maalla ei ole puhtaita papereita.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #11

Juuri siitä syystä piiritetyltä alueelta tuli kaasuilmoitus.
Miten sinne pääsisi tutkimaan kaasun todellisuutta?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, saas nähdä miten tämäkin sotarikos jotenkin käännetään niin, että Venäjä on ulkopuolinen.

Kun kaksi diktaatoria kaveeraa, eli Assad ja Putin, niin jälki on rumaa.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Teki mieleni huokaista samaa. Venäjä on Syyrian diktaattorin kaveri ja jos syyllinen voidaan todistaa kiistatta, että se on Syyrian armeija; on vain veteen piirretty viiva todentaa yhteys myös Venäjään?
Mutta kun laskee esim. täällä US:n saiteilla niiden kirjoittajien määrää, joiden tehtävä ei ole mikään muu kuin jatkuvasti valkopestä Venäjän roolia milloin missäkin; luku on järkyttävä. Jos kuka vaan kirjoittaa poikkipuolisen sanan, jossa Venäjä mainitaan - saa heti kukin peräänsä suuren häijyn joukon jallittajia - "todisteiden vaatijia".
Mielenkiintoista nähdä, mihin nuo venäläisten omat tutkimukset hermomyrkky-asiassa johtavat - onhan sieltä tullut nyt uusia erikoisia tietoja, joista edes Britannia ei ole ollut ennen tietoinen. Toki ne ovat vahvistaneet heurekaa sen suhteen, kuka on murhayrityksen takana. Harvoin ennakko-perstuntuma liki joka asiaan pettää; se on harvinaista. Sitä kutsutaan hienosti intuiitioksi. Vaistonvaraisuudeksi.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Ne surkimukset, kemiallisten käyttäjät itse pitäisi muuttaa "kemiaksi" lopun elämäänsä. Tarkoittaen että tällaiseen todistettavasti syyllistyneet on saatava vastuuseen ja toimintakyvyttömään olotilaan. Mutta vasta todisteiden puhuessa aukottomasti heitä vastaan. Kuka näitä aseita sitten rahtaa ja minkä vuoksi tänään, kun Britannian iskusta ei ole vielä toivuttu kunnolla. Ihmiset viedään valtavaan epävarmuuden tilaan, on valittava puolensa. Tämä on surkeahkoa pelottelua, tällaisiin tekoihin on todella vaikeata vastata. Nämä kemialliset aseet ja niiden käyttö tänään on täyttä totta, niin uskon. Harjoittelua jotain pahempaa ja laajempaa varten. Haluaako joku testata uusia "kaasujaan" ja niiden tehoavuutta ihmisiin?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

"Haluaako joku testata uusia "kaasujaan" ja niiden tehoavuutta ihmisiin?"

Tämän päivän Hesarissa on laaja juttu ns. suljetusta kaupungista Etelä-Venäjällä, jonka tehtävänä ei ole mikään muu, kuin taistelukaasujen/ hermomyrkkyjen kehittäminen ja testaus mm. elävillä olennoilla. Venäjän johdon alituinen lammasmainen "määkiminen" todisteiden puutteesta alkaa kohta vaikuttaa surulliselta näytelmältä, kun itse Venäjältä jo tihkuu todella huolestuttavaa tietoa sikäläisestä myrkkyteollisuudesta ja sen laajuudesta ja ennen kaikkea vaarallisuudesta. Ketä vastaan he niitä myrkkyjään oikein keittelevät? Eikö se ole jo kv. laeilla tiukasti kiellettyä toimintaa!

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kiitos kommentista. Jokainen tiedonjyvä on tervetullutta tähän "huonon ilman" ilmapiiriin. Puhtaampaa ilmaa kaikkialle, sitä ollaan vailla, mutta nyt ihminen itse myrkyttää tahallaan hengitystiet. Venäjä on outo maa ja sen politiikka vielä oudompaa. Viktor Klimenkoa pyydettiin vuosia sitten kertomaan heidän ajattelutavastaan. "Voisinhan minä kertoakin, mutta venäläisissä on se vaikea puoli, että he ovat niin arvaamattomia."

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Ajallisesti tämä kaasuisku sopii niin hyvin tähän hermomyrkky-tapaukseen, että tarkastin mikä on "valkoiset kypärät" järjestö, joka tästä raportoi. No, kävikin ilmi, että "valkoiset kypärät" on brittläisen ex-sotilastiedustelun perustama järjestö v.2013, ja se on pääasiassa Britannian hallituksen rahoittama. Sinne lähetetään myös työn valvojia Britanniasta. Britannian sisäministeri Boris Johnson on antanut miljoonia puntia kyseiselle järjestölle,v.2016 32 miljoonaa, alaotsikolla "ei-humanitaariset järjestöt". Britannia rahoittaa muutenkin Syyrian kapinallisia Al-Assadia vastaan taistelevia,mm.v.2015, 67 miljoonaa puntaa. Miksi Britannia antaisi rahaa alaotsikolla "ei-humanitaariset järjestöt", humanitaariselle järjestölle? Ainoa järjellinen syy on, että kyseessä ei ole humanitaarinen järjestö. -Tämä laittaa uutisen vähän kyseenalaiseen valoon.
https://www.ukcolumn.org/series/white-helmets

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Taas yksi salaliitto lisää Putinin eduksi, pikkuhiljaa taitaa puolueenne ohittaa tuossa Venäjän puolustamisessa jo kommunistitkin. :)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Ajallisesti tämä kaasuisku sopii niin hyvin tähän hermomyrkky-tapaukseen, että tarkastin mikä on "valkoiset kypärät" järjestö, joka tästä raportoi."

Teoriasi on siis, että kaasuisku on ajoitettu tarkoituksella Skripalien tapaukseen?

"Miksi Britannia antaisi rahaa alaotsikolla "ei-humanitaariset järjestöt", humanitaariselle järjestölle? Ainoa järjellinen syy on, että kyseessä ei ole humanitaarinen järjestö. -Tämä laittaa uutisen vähän kyseenalaiseen valoon."

Vai kävikö niin, ettet lukenut kuin salaliittoteoreetikon sivun, etkä hallituksen varsinaista tiedonantoa ja poimit argumentin tietämättä mitään aiheesta? Ainoa järjellinen syy lienee, ettei sinua varsinaisesti kiinnosta ottaa asioista selvää.

White Helmets järjestön tuki oli etsintä ja pelastus toimintaa varten, ei niinkään perinteistä humanitaarista apua. Järjestö on aina harjoittanut etsintä ja pelastus -toimintaa, eikä ole missään vaiheessa ollut humanitaarista apua jakavaksi luokiteltava järjestö. Tämä laittaa kyseenalaiseen valoon ainoastaan sinun tietämyksesi asiasta. Ja halusi mustamaalata järjestöä.

"Search and Rescue: £15m
To date, there are over 2700 volunteers in 110 civil defence stations across northern Syria, trained and equipped with help from UK funding to carry out search & rescue, fire-fighting and First Aid. The “White Helmets” as they are more commonly known have saved over 30,000 lives since March 2013. A number of the UK trained 25 man teams are now delivering training for new civil defenders across Syria including a growing number of women."
https://www.gov.uk/government/publications/factshe...

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Minua kiinnostaa vain totuus, ja se, että se on voitava todistaa. Petteri, älä usko kaikkea mitä luet mediasta. -Olisi mukavaa, jos asiat olisivat niin läpinäkyviä että kaikkiin uutisiin voisi luottaa. Mutta usein se ei niin ole, ja tavallaan se on myös ymmärrettävää uutisten tekijöiden kannalta.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Ainakin viikon vanhoja kuvia.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #31

Artikkeli on tuore kuvasta ei osaa sanoa.
Nyt on ilmassa paljon uskoa että Venäjä haluaisi lisää pakotteita,voipi ollakin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Petteri, älä usko kaikkea mitä luet mediasta. -Olisi mukavaa, jos asiat olisivat niin läpinäkyviä että kaikkiin uutisiin voisi luottaa."

Näytät kuitenkin luottavan salaliittoteorikkoihin mutta et uutisiin. Uskoit täysin kritiikittömästi White Helmets -järjestöä parjaavan artikkelin ja poimit sieltä itsellesi argumentin, jonka olisit edes yhden varsinaisen siellä olleen linkin lukemalla hoksannut virheelliseksi. Lähdekritiikkisi on varsin yksipuolista.

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Outoa, että kaasuisku sattui juuri, kun Itä-Goutan viimeinen kapinallisten saareke oli jo murtumassa. Miksi Assad ottaisi riskin?
Itseasiassa jo kaksi viikkoa sitten raportoitiin kaasuiskusta Dumaan.
Onko kapinallisten toiveissa uusi USAn risteilyohjusisku viime vuoden tapaan.
Kaasua todennäköisesti on käytetty, mutta kenen taholta. Kuka hyötyy länsivaltojen vastaiskusta?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Many dead, including women and children, in mindless CHEMICAL attack in Syria. Area of atrocity is in lockdown and encircled by Syrian Army, making it completely inaccessible to outside world. President Putin, Russia and Iran are responsible for backing Animal Assad. Big price..."

Donald Trumpin twiitti tänään. Eihän siitä ole kauankaan, kun Trump oli kutsumassa Putinia vierailulle Valkoiseen taloon. Tämä ei kyllä hyvältä näytä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Jos Trump on noin lausunut, niin kaasuisku on iskenyt kirpeästi myös hänen hipiäänsä.

Tomahawkit lähtevät matkaan - tällä kertaa Damaskoksen suuntaan?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #21

Niin, ehkä joku laskee "hyötyvänsä" jopa ydinsodasta.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #22

Piiritetyltä alueelta ei tarvitse kuin sanoa kaasu niin kaikki tietävät totuuden tai kaasuttavat hankkiakseen lisäpakotteita.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #26

ok, kyynisyytesi on omaa luokkaansa? Toisaalta kyllähän maailmaan pahuutta mahtuu, ei sitä kukaan epäile, mutta että kapinalliset muka jo omia lapsiaankin kaasuttavat, alkaa mennä jo liian pitkälle...?
Jotakin kohtuutta kiitos.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #36

On kysymys oliko kaasua siellä ollenkaan suljetulla alueella jota ei voi todentaa vai halusiko Venäjä tietoisesti lisää pakotteita?

Odotan mielenkiinnolla tuleeko vielä uusi kaasutapaus tähän.

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski Vastaus kommenttiin #22

Eipä tuokaan vaihtoehto kaukaa haettu ole, jos USA hyökkää Syyriaan.
Toivon mukaan järki voittaa.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Kun tarkastelee iskun ajankohtaa, niin kyllähän tässä ilmeisimmin Trumpia testataan.

Trump luuli vuosi sitten tehneensä Assadille selväksi, että kem.aseita ei vastedes käytetä. Tämä uusi isku selvästi uhmaa Trumpia. Ajankohta taas antaa lisäviitteitä: USAlla ei ole ulkoministeriä ja McMaster on potkut saaneena viimeisiä päiviään töissä. Trump on siis melko yksin.

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Vaiko, voisiko olla Syyrian opposition, tässä tapauksessa ääsi-islamistisen kapinallisryhmän "false flag" isku.
Viikko sitten samaisesta kaupungista evakuoituin tuhansia ihmisiä, mutta osa kapinallissista, eivät halunneet evakuointia Idlibsen alueelle, koska kaikki sikäläiset kapinallisryhmät ovat sodassa heitä vastaan.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Mene ja tiedä. Ainakin Trumpin yritys liennyttää välejä Venäjään on jälleen kerran onnistuneesti torpattu. Strategisella tasolla ei Syyria-Iran-Venäjä-akselilla ole mitään motiivia käyttää kemiallisia aseita, koska niillä se saa länsiliittoutuneet yhä kiukkuisemmin kimppuunsa. Taktisella tasolla hyöty kemiallisista aseista on vain vähäinen erityisesti em. haittaan nähden.

Trump muuten ilmoitti tässä taannoin, että hän aikoo vetää USA:n joukot pois Syyriasta. Tosin tuo ilmoitus on tehty kampanjamatkalla ja suunnattu ydinkannattajakunnalle, joista suurin osa ei pidä USA:n harjoittamasta interventionismista. Sen sijaan Washington DC:ssä on kovempi vastus vastassa ja Trumpin väitetyt Venäjä-kytkökset tekevät liennyttävän politiikan teon Lähi-Idässä ja muuallakin erittäin vaikeaksi.

Motiivipohjainen tarkastelu ei siis puolla Syyrian hallituksen tai Venäjän osuutta kemialliseen iskuun, kuten ei myöskään Salisburyn iskussa. Jos tämän toteaminen on Venäjä-mielisyyttä, niin olkoon.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Jussi Kangasluoma, mistä linkistä puhut? Voitko kiistää tiedot, joista kirjoitin? Britannia tukee Al-Assadia vastaan olevia kapinallisia, samoin kuin White Helmet-järjestöä, joka on siis "ei-humanitäärinen järjestö". Minkälainen järjestö se siis on? -Haluan faktat, jos asia ei olekaan sinusta näin.

Kuuntelen aina mielelläni hyviä perusteluja, ja haluan vain tietää, mitä tapahtui.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Linkki oli sinun jakamassasi materiaalissa. Kai sinä omat linkkisi käyt lukemassa?

"Britannia tukee Al-Assadia vastaan olevia kapinallisia, samoin kuin White Helmet-järjestöä, joka on siis "ei-humanitäärinen järjestö". Minkälainen järjestö se siis on? -Haluan faktat, jos asia ei olekaan sinusta näin."

Jos haluat faktat niin mikset lue omaa linkkiäsi, jossa asia kerrottiin? Kirjoitat, että sinua kiinnostaa vain totuus mutta et ole siitä ilmeisesti kovin kiinnostunut kun lakkasit lukemasta ensimmäisen negatiivisen argumentin jälkeen ja toistat vain sen täällä.

Humanitaariset järjestöt jakavat humanitaarista apua materiaaleina. White Helmets -järjestö on etsintä- ja pelastustoimintaa. Ne ovat eri kategorioita kun määritellään valtion apua. Sinulle se on ilmeisesti peruste epäillä uutista. Miksi ihmeessä? Jos siis Britannia tukee ihmisten etsintää ja pelastamista niin se on epäilyttävää toimintaa, koska määrärahat ovat eri kategoriassa kuin humanitaarinen apu? En ymmärrä logiikkaasi.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Kannattaisi myös tarkistaa, mistä luotettavista lähteistä länsimainen media saa tietonsa. Useimmiten lähteenä mainitaan Syrian Observatory for Human Rights järjestö, joka
on käytännössä yhden miehen, Coventryssa Isossa-Britanniassa asuvan Rami Abdulrahmanin ylläpitämä järjestö. Abdulrahman on kuitenkin vain pseudonyymi, koska henkilön oikea nimi on Ossama Suleiman. Tämän hän todisti jo syksyllä 2011 esittämällä passinsa tv-kanava al-Hiwarin haastattelussa. Samassa yhteydessä Suleiman kertoi liittyneensä Syyrian armeijan 11. divisioonaan 1990-luvulla ja perustaneensa myöhemmin SOHR:in ”merkittävän” syyrialaistoisinajattelijan vaimon kanssa.

https://vastavalkea.fi/2016/10/05/syrian-observato...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Mikä on Pohjois-Korean rooli ? Uutinen helmikuulta.

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-43219614

------
Rapakon takana ei osata kuin "twiittailla" !

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/9829663...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset