SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

SDP – SAK akseli suomalaisen parlamentarismin hidaste

  • Vuosina 2018-2030 toimitettavat säännönmukaiset vaalit
    Vuosina 2018-2030 toimitettavat säännönmukaiset vaalit

Viime päivinä olemme saaneet  lukea  blogiotsikkoon liittyen mm. seuraavaa:

SAK

SAK:n  hallitus edellyttää, ettei paikallista sopimista laajenneta lakiteitse

Suomen perustuslaki  2 § 1 momentti:

Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.

*****

SDP-Antti Rinne:

Toivottavasti sote valmistuu tällä vaalikaudella.

Noin pj Rinne toteaa  toteaa Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa.

Mutta, hyvät lukijat.  En varmaan muista väärin, sillä  pj Rinne on uhannut laittaa  koko  soten remonttiin heti vaalien jälkeen. Noin sanoessaan pj Rinne otaksuu, että vaalit olisi jo käyty.

Monetko vaalit tässä sitten käydään runsaan vuoden sisällä: (ks. kuvan  kaavio). Maakuntavaaleja ei oikeusministeriö ole vielä  sisällyttänyt kaavioon, koska laki puuttuu. Niin odotetaan  sitten aikanaan eduskuntavaalien  tulos, että millä kokoonpanolla muodostetaan eduskuntavaalien jälkeen hallitusta.

Minusta nykyinen oppositio voisi muistella , mitä on aiemmin tapahtunut edellisen hallituksen tekemien säästöpäätösten osalta, kun seuraava hallitus on vaalien aloittanut. Vastaus: seuraava hallitus on pitänyt voimassa edelisen hallituksen säästöpäätökset.

*****

Pääministeri Juha Sipilän hallitus pitää tänään ja huomenna nk. kehysriihen.   Aktiivimallia ei hallitus tule perumaan, mutta tekee siihen lupauksensa mukaisesti korjauksia. Muutoin hallitus nojautuu hallitusohjelmaansa  täsmätoimilla lisättynä.

*****

Opinion polling for the Finnish parliamentary election

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Suomessa SDP-SAK toimii toisin kuin esim. Saksassa ja Ruotsissa , joissa työmarkkinareformit tehtiin ay-liikkeen ja Suomen SDP:n sisarpuolueiden aktiivisella myötävaikutuksella.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

SDP:n jäsenistö on sitä polvea, että moni on SAK:n liittojen seniori tai ainaisjäsen. Puolueen ja SAK:n kytkös rajaa kummankin liikkumavaraa ja haittaa yhteiskunnan uudistamista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset