SDP – SAK akseli suomalaisen parlamentarismin hidaste

Viime päivinä olemme saaneet  lukea  blogiotsikkoon liittyen mm. seuraavaa:

SAK

SAK:n  hallitus edellyttää, ettei paikallista sopimista laajenneta lakiteitse

Suomen perustuslaki  2 § 1 momentti:

Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.

*****

SDP-Antti Rinne:

Toivottavasti sote valmistuu tällä vaalikaudella.

Noin pj Rinne toteaa  toteaa Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa.

Mutta, hyvät lukijat.  En varmaan muista väärin, sillä  pj Rinne on uhannut laittaa  koko  soten remonttiin heti vaalien jälkeen. Noin sanoessaan pj Rinne otaksuu, että vaalit olisi jo käyty.

Monetko vaalit tässä sitten käydään runsaan vuoden sisällä: (ks. kuvan  kaavio). Maakuntavaaleja ei oikeusministeriö ole vielä  sisällyttänyt kaavioon, koska laki puuttuu. Niin odotetaan  sitten aikanaan eduskuntavaalien  tulos, että millä kokoonpanolla muodostetaan eduskuntavaalien jälkeen hallitusta.

Minusta nykyinen oppositio voisi muistella , mitä on aiemmin tapahtunut edellisen hallituksen tekemien säästöpäätösten osalta, kun seuraava hallitus on vaalien aloittanut. Vastaus: seuraava hallitus on pitänyt voimassa edelisen hallituksen säästöpäätökset.

*****

Pääministeri Juha Sipilän hallitus pitää tänään ja huomenna nk. kehysriihen.   Aktiivimallia ei hallitus tule perumaan, mutta tekee siihen lupauksensa mukaisesti korjauksia. Muutoin hallitus nojautuu hallitusohjelmaansa  täsmätoimilla lisättynä.

*****

Opinion polling for the Finnish parliamentary election

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu