SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Kovaa uhittelua USA:n ja Venäjän välillä

 

Taustaksi, mitä Putin sanoi vuonna 2007 ja mitä sen jälkeen Venäjä on tehnyt.

Putin:  Venäjällä  on salainen ase USA:ta vastaan

Vasta vuosikausia myöhemmin tuota Putinin sotaista  puhetta lännelle Münchenissä 2007  on alettu pitää Venäjän strategiana, eikä siinä mitkään vanhat sopimukset ( ETYK ym. ) päde Venäjälle

*****

Mihin tämän päivän uhittelu johtaa Syyriassa ?

Venäjä varoittaa USA:ta  tänään 11.04.2018 eikä ohjusten torjunta riitä, vaan aikovat tuhota myös laukaisualustatkin (mutta missäs ne ovat ?)

D Trump kirjoittaa tänään 11.04.2018

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/984022625440747520?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cnn.com%2F2018%2F04%2F11%2Fpolitics%2Ftrump-missiles-tweet%2Findex.html

****

USA:n ja Ranskan iskua Syyriaan tukee myös Britannia

 

***

Luvalla sanoen tämän illan kehysriihen puntarointi ja jääkiekon ym. urheilun seuranta saa jäädä ja CNN ym. kv-kanavat ovat kotona kokoajan auki.

****

Tasavallan presidentin lausunto Syyrian tilanteen johdosta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Putinilla tämä oman harhautuneen kansansa uskottavana päämiehenä ja kleptokratian pääpatsastelijana keskusjohtoisen roistovaltion propagandan menetelmin aika on käymässä vähiin.

Kaverit käyvät entistäkin vähemmiksi.

Putin joutui suutelemaan jo Pohjois-Koreankin lihavinta Kimiä.

Oletettavissa on, että Putinin hallinnosta uhkaillaan maapallon tuhoamista ydinsodin edelleenkin.

Kuka Venäjällä painaisi liipasinta ?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

YK:n turvaneuvosto on turha toimielin, koska aina joku vetää veto-oikeudella välistä
https://news.un.org/en/story/2018/04/1006991

---
Kemiallisten aseiden käytöstä pitäisi syylliset saattaa Haagin kv-tuomioistuimeen tuomittavaksi

---
Ruplan kurssi syöksyy kuin "ohjus"

https://www.ft.com/content/6744637e-3d78-11e8-b9f9...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

YK:n turvaneuvosto on täysin perusteeton.

Syyrian myrkkykaasujoukkotuhonta viime viikolla Venäjän tuella on tästä oiva muistutus.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Minusta Putin ei tarvitsisi näin mittavaa vastakkainasettelua Lännen kanssa - vähempikin konfliktoiminen riittäisi niin oman suosion kuin Venäjän etujenkin kasvattamiseksi.

Niinpä olen alkanut tulla siihen tulokseen, että olisiko Putinilta lähtenyt mopo käsistä, kun kukaan ei pistä kunnolla ja oikeasti hanttiin?

Turkki antoi esimerkin siitä, miten Venäjän kanssa pitää toimia ja ansaitsi välittömästi Putinin arvostuksen. Silmille hyppiminen loppui siihen paikkaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tuossahan on ison selkkauksen mahdollisuus, ilmatorjuntakalusto on venäläisten ja venäläisiä on paljon maassa.

Siinä kun ohjukset tuohoavat venäläisten aseistusta ja tukikohtia, niin sitten voi ollakin piru irti.

Assadilla tuossa ei kai niin väliä ole enää olekaan.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Putin on Putin, mutta on länsikin tai lähinnä USA toiminut Syyrian suhteen todella poukkoilevasti. Keväällä 2017 Rex Tillersonin ollessa USA:n ulkoministeri ilmoitettiin, ettei länsi enää tavoittele hallinnon vaihtoa Syyriassa. Tämä oli linjassa Donald Trumpin vaalikampanjan aikana antamien lupausten kansa ts. USA:n harjoittamaa interventionistista maailmanpoliisi-politiikkaa tarkistetaan ja keskitytään enemmän maan omien välittömien turvallisuusuhkien torjuntaan. Pian tämän jälkeen tapahtui Syyrian hallituksen tekemäksi väitetty kemikaali-isku Khan Shaykhunissa. Tuo isku muutti ainakin Donald Trumpin asenteen kertaheitolla ja tuloksena oli näyttävä, joskin vaikutuksiltaan vähäinen 59 risteilyohjuksen isku syyrialaiselle sotilaslentokentälle. Venäläinen kalusto jätettiin tuossa iskussa ilmeisen tietoisesti rauhaan.

Sitten tullaankin kevääseen 2018. Rex Tillerson on vaihdettu Mike Pompeoon ja kansallisen turvallisuuden neuvonantajaksi on asetettu John Bolton, tunnettu sotahaukka jo Irakin sodan ajoilta. Sen jälkeen Trump antaa lausunnon, missä hän lupa vetää USA:n joukot Syyriasta pois. Eikä taaskaan mene kauaa, kun kemikaali-isku tapahtuu jälleen. Isku tapahtuu alueella, joka on hallituksen joukkojen tiiviisti saartama ja jonne on jäänyt panttivankeineen loukkuun Army of Islam- ryhmittymän kapinallisia, joita mm. Saudi-Arabia tukee. Kuinka uskottavaa on, että al-Assad, joka on lähes kukistamaisillaan kapinalliset suur-Damaskoksen alueella, tekisi näyttävän kemikaali-iskun pieneen kaupunginosaan, joka on käytänössä sotilaallisesti nujerrettu ja jossa on panttivankeina Syyrian hallitusta tukenutta väestöä? Jonkun mielestä se on uskottavaa, koska al-Assad on vain sadistinen "eläin" ja kaiken lisäksi itsetuhoinen idiootti, joka suorastaan kerjää saada länsiliittoutuneilta pommisateen niskaansa käyttämällä kemiallisia aseita.

Jotta kuvio olisi mahdollisimman sekava, niin meneillään on myös FBI:n tutkintaryhmän häikäilemätön operaatio Donald Trumpia vastaan, eli hänen lakimiehensä aineiston takavarikointi, jotta joko aidot tai tekaistut väitteet hänen Venäjä-kytköksistään tai muista riippuvuuksista saataisiin aikaiseksi. Trump on siis saatu satimeen, jossa hänen on pakko myötäillä niitä tahoja, jotka haluavat jatkaa USA:n: roolia maailmanpoliisina.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

USA:n välivaalit marraskuussa ovat kova haaste Trumpille.
Tänään Paul Ryan ilmoitti, ettei asetu ehdokkaaksi
https://edition.cnn.com/2018/04/11/politics/paul-r...

-----
P.s. Jos Syyrian konflikti eskaloituu, Venäjällä pidettävät jalkapallon MM-kisat joutuvat vaakalaudalle. Putin miettinee, että onko Assadille tuki kuinka poliittisesti kallista.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tässä varhaista aamukahvia juodessa:

UK:n sukellusveneet myös valmiina iskuun:
https://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-...

White House (Late News):

Valkoisen talon mukaan lopullista päätöstä mahdollisesta iskusta ei ole
tehty. Harkinnassa on myös muita kuin sotilaallisia vaihtoehtoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset