SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Puoluekentän sirpaloituminen vaikeuttaa entisestään poliittista päätöksentekoa

Oikeusministeriön puoluerekisterissä on tällä hetkellä 17 puoluetta.

Rekisteröidyt puolueet  

*****

Aamun uutiset ovat kertoneet, että kokoomuksen kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo ja SDP:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner puuhaavat Suomeen uutta poliittista liikettä (Yle).

Eduskunnassa on jo  9 eduskuntaryhmää  ja taitaa tulla vielä  kaksi lisää tämän vaalikauden aikana.

Puoluekentän sirpaloituminen vaikeuttaa entisestään poliittista päätöksentekoa . 

Ketä puoluekentän sirpaloituminen eniten hyödyttää. Vastaus:  SDP:tä ja SAK:ta. Että siinä minun terveiset Hjallis Harkimolle ym. mahdollisesti uuden puolueen puuhamiehille.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Katsoin eilen Junkerin haastattelun ja jotenkin omaksun saman ajatuksen "politiikka on rikki" ja pieni klikki hallitsee maata piikkilankojensa takaa, eikä missään kosketuksessa kansaan. Ei siis ihme, että Ilmiöt Brexit, Trump, Populismi jne. on siitä syy seuraus suhde.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Eikö esim. brexitin johtohahmot puhuneet muunneltua totuutta ja saivat kenties tukea itäsuunnan hakkereilta ym.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Nykyinen Suomen hallitus ja pääministeri puhuvat muunneltua totuutta koko ajan. Luuletko, että he saavat kenties tukea itäsuunnan hakkereilta?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #18

Kun yleistät asian kaikkeen, etkö sinäkin nyt puhu myös vuorostasi muunneltua totuutta.

Juha Hämäläinen

#6. Nämä itäsuunnan hakkerit ovat ihmeellistä porukkaa. He ovat muka joka hommaan vaikuttamassa, mutta heitä eikä heidän vaikuttamisyrityksiään näe missään. Olen etsimällä etsinyt eikä mitään löydä. Kyse on jo myytistä. Tai yritykset ovat niin selviä, ettei niillä vaikutusta vaan ne jättää omaan arvoonsa heti alkuunsa. Sen sijaan lännen valeuutisia saa lukea vahvalla suotimella joka päivä.

Brexitin pääsyy oli EUn typerä massamuuton salliminen. Tältä osin ei mikään muuttunut. Asiasta uutisoidaan valheellisesti koko ajan ikäänkuin tämä massamuutto on positiivinen asia tai ettei sille voi mitään. Hyvä todiste on poliutikkojen ja median täydellinen vaikeneminen siitä mitkä ovat muuttajien maksimimäärät. Tämähän on muuttoasian oleellisen tekijä, joka päätettävä ja tiedettävä etukäteen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuollainen on silti tervettä toimintaa, jos ja kun oma puolue ei kuuntele. Pienet klikit isoissa puolueissa saavat jäsenistön etsimään jotain parempaa. Sellaista jossa itse voisi vaikuttaa.

Politiikka on yhteistyötä, keskustelua ja päättämistä, ei pienen eliitin öykkäröintiä.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Politiikka on yhteistyötä, keskustelua ja päättämistä, ei pienen eliitin öykkäröintiä.

----
Oikein, mutta eikö usein ole niin, että meillä ja muualla nämä
populisti ym. liikkeet ovat suuressa määrin näiden liikkeiden johtohahmojen ohjattavissa.

Enemmänkin hakisin keskustelu ym. aktivointia ja uudistumista
jo olemassaolevien poliittisten liikkeiden sisällä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eikös Jungner ollut jopa puoluesihteeri ja Harkimo kokoomuksen sisäpiiriläinen. Jos eivät sietä käsin ole osanneet vaikuttaa niin tuskin uusi perustettava puolue on hyvä vaihtoehto heidän kannaltaan. Eniten epäilen Jungnerin kykyä tehdä pitkäjänteistä politiikkaa. Mieshän on sellainen nero, joka siirtyy helposti asiasta toiseen kuin päiväperhonen kukasta kukkaan.

Harkimo on jo pitemmmällä vieterillä varustettu, mutta en usko hänenkään kykyihin iskeä kiilaa nykyisiin puolueisiin. Siksi korvattomia ovat nämä sipilät, rinteet ja orpot.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #10

"Eikös Jungner ollut jopa puoluesihteeri ja Harkimo kokoomuksen sisäpiiriläinen. Jos eivät sietä käsin ole osanneet vaikuttaa niin tuskin uusi perustettava puolue on hyvä vaihtoehto heidän kannaltaan. "

Jos ei saa omaa näkemystään kuulumaan mieleisellään tavalla puolueen sisällä, niin on hyvä vaihtoehto tarjota sitä omaa vaihtoehtoaan suoraan kansalle.

Se on aina parempi jos kansa saa suoraan päättää olemassaolevista ja esitetyistä vaihtoehdoista, kuin että kansalle tarjotaan pelkästään puoluebyrokratian vaihtoehdottomuutta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #12

Totta, mutta minä en usko heihin, vaikka yrittävät parastaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

"Totta, mutta minä en usko heihin, vaikka yrittävät parastaan."

Minä uskon että Harkimon ajatukset on oikean suuntaisia, saa sitten nähdä miten poliittinen kähmintä ja erilaiset lehmänkaupat vaikuttavat niihin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #17

Minäkin uskon ko. miesten ajatusten vilpittömyyteen, mutta en luota muihin kykyihin tehdä politiikkaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #21

"en luota muihin kykyihin tehdä politiikkaa."

Eihän se menestys tietenkään varmaa ole, pikemminkin epävarma.
Yrittää kuitenkin pitää. Eikös Harkimo ole yrittäjä?

Monet on yrittäneet, harvat menestyvät.

Katsotaan miten äijän käy.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #10

Olisiko kyseessä Harkimon kosto. Mies oli innolla kaatamassa Stubbia ja kannattamassa Orpoa puheenjohtajaksi. Edes sillä ei tullut ministeripaikkaa. Nyt pitää sitten hajottaa koko puolue kostoksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kaikki uudet liikahdukset poliittisessa kentässä, sellaiset jotka rikkovat vallitsevaa vakiintunutta käytäntöä, ovat tervetulleita.

Viimeaikoina liikahdukset ovat tapahtuneet lähinnä poliittisen populismileirin sisällä, mikä on kohdistanut huomiota aivan liikaa sinne suuntaan.

Tämä tulossa oleva, puheena oleva ennakoitu liikahdus tapahtuu vallan ytimessä, mikä on tervetulliut asia.

Demareissakin tarvittaisiin tällaisia liikahduksia. Toki Junger on entinen demari, mutta ei sittenkään oikeastaan mikään kunnon demari.

Se että mukana liikahduksessa on Hjallis on hyvä asia, se että mukana on Junger, ei tarkoita mitään. Mukana pitäisi olla välttämättä Juhanna Vartiainen, entinen demari hänkin, se tarkoittaisi jotain, se olisi merkittävää. Tietenkin toivoisin että kapinassa olisi mukana myös Helsingin pormestari.

Keskustassahan on tämä yhden miehen kapinaliike, joka sekin on tavallaan hyvä asia, vaikka se kapina ei tuo puoluekenttään mitään uutta.

Demarienkin pitäisi saada keskuudestaan jotain kapinaa aikaiseksi, sillä päinvastoin kuin blogisti, minun mielestäni äänestäjillä pitäisi olla enemmän vaihtoehtoja mistä valita ja nimenomaan uusia vaihtoehtoja.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

#4 kommentti sopii tähänkin

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"#4 kommentti sopii tähänkin"

Minusta ei.

Demokratian ei kehittyneemmässä muodossaan pitäisi enää olla sitä että puolueiden sisällä sovitaan linjat joita sitten tarjotaan äänestäjille, tyyliin ota tai jätä. Tämähän on vähän niinkuin se mitä tapahtuu Putilansiassa, tai sen pienen rakettimiehen valtakunnassa.

Kehittynyt demokratia on sitä että äänestäjille esitetään vaihtoehtoja, eikä vaihtoehdottomuutta. Tosin siinä voi käydä sitten niin että äänestäjät päättävät äänestää väärää vaihtoehtoa, kuten USA:ssa kävi. Mutta sekin pitää olla äänestäjän oikeus että voi äänestää väärää vaihtoehtoa niin halutessaan.

Olen kuitenkin kokolailla vakuuttunut siitä että ne jotka päättävät vaaleissa äänestää Harkimon esittämää vaihtoehtoa, mitä se sitten onkin, eivät äänestä kovin väärin, sen verran vakuuttuneeksi olen tullut siitä että Harkimon ajatukset ovat hyviä ja käyttökelpoisia.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #8

Enpä nyt tuota ole tässä tarkoittanut.

Monissa muissa maissa nämä nousukkaiden perustamat alussa yhden asian liikkeet ovat ajautuneet melko pian sisäisiin riitoihin, kun mukaan tulee melko ajatuksiltaan erilaista porukkaa

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #24

Näinhän siinä tuppaa käymään kun kyse on itsenäisesti ajattelevista ihmisistä.

Valiintuneet puolueet on sitten eri juttu. Siellä ei itsenäisille ajatuksille painoa anneta, kun kaikki on ylhäältä käsin johdettua.

Ei se ole niin tärkeää muodostuuko uusia ajatuksia esittävä puolue pysyväksi puolueeksi. Pääasia on että näitä uusia ajatuksia ja vaihtoehtoja ylipäätänsä esitetään äänestäjille, joille sitten jää päätösvalta siitä pysyvyydestä.

Toivoisin että tästä vaihtoehtoisten ratkaisujen tarjoamisesta muodostuisi jokin "uusi normaali" meidän poliittisessa kulttuurissamme.

Toki en pidä enkä piittaa näistä populistismiin perustuvista puoluekyhäelmistä, mutta sille ei nyt sitten mitään mahda että joku aina pyrkkii valtaan sitäkin kautta.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

" Politiikka on yhteistyötä, keskustelua ja päättämistä, ei pienen eliitin öykkäröintiä."

Eikö Harkimo juuri tämän puutteesta arvostele Kokoomuksen nykyjohtoa ja nykyistä politiikkaa kokonaisuudessaan.

Jos ei Kokoomuksessa pystytä edes puolueessa sisäisesti yhteistyöhän, voidaanko olettaa, että yhteistyökykyä olisi muiden puolueiden kanssa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaikki, mitä johtaisi soten kaatumiseen ja kokoomuksen kannatuksen alenemiseen on hyvä asia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kaikki, mitä johtaisi soten kaatumiseen ja kokoomuksen kannatuksen alenemiseen on hyvä asia."

Oletko ajatellut sitä että Harkimon hanke voi olla vain yritys kerätä lisää ääniä oikeistokoalitiolle, uhkaavan vihervasemmiston vallankaappauksen torjumiseksi?

Vaalien jäljeen Harkimon puolue, jos saa kannatusta, varmaankin sopii hyvin mukaan oikeistokoaliitioon.

Olipa niin tai näin, Harkimon ajatukset ovat sen verran tuoreita ja raikkaita että toivon niiden saavan kannatusta kansalta, tulivatpa ne äänet sitten oikeisto- tai vasemmistoleiristä.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

"Olipa niin tai näin, Harkimon ajatukset ovat sen verran tuoreita ja raikkaita että toivon niiden saavan kannatusta kansalta, tulivatpa ne äänet sitten oikeisto- tai vasemmistoleiristä."

----
Minulle ei vielä oikein ole selvinnyt, mitkä ovat Harkimon nk. ajatukset.
Lehtitietojen mukaan hän ei juurikaan ole osallistunut oman ryhmänsä kokouksiin, eikä pitänyt myöskään puheita eduskunnan isossa salissa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #22

Fiksusti ja rohkeasti mies vain kirjoittelee ja mielipiteet ovat aina johdonmukaisia. Ilmiselvästi Hjallis on puolueen oikeasta laidasta.

Uuden puolueen perustamiselle voisi olla nyt hyvä aika ja sopiva rakonen SDP:n ilmiselvästi voittaessa vaalit ensi vuonna.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Niin että nyt vihervasemmistoa äänestävät lähtisivät jostain syystä sankoin joukoin uuden markkinaliberaalin (lue: monin paikoin nykyistä Kokoomusta oikeistolaisemman) ryhmän taakse?

Eiköhän kohderyhmänä ole enemmänkin se osa kansasta (toki varmasti myös osa nuoremmasta demareihin kallellaan olevasta), joka on leipääntynyt nykyiseen jämähtäneeseen korporatismiin ja setien "pro kaverin hunajapurkki" -politiikkaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Harkimon panos oli ratkaiseva kokoomuksen puheenjohtajan vaihtamisessa kaksi vuotta sitten, mutta sekään ei tuolle oligarkille näköjään riitä. Syntyy varmaan kanava venäläisen bisneksen toimintaedellytysten parantamiseksi ja Venäjä-pakotteiden poistamiseksi, mutta riittääkö se sitten suurelle yleisölle, se on vaikea sanoa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Mihin tämä keskustelu repeää, eikä esille nostamasi aihe ole lainkaan
poissa keskustelussa.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Harkimo vaikuttaa olevan poikkeuksellisen suoran selkärangan omaava mies.

Ei se, kuinka paljon henkilö omistaa vielä henkilöstä kelvotonta tee kuten Jouni hiukan lapsellisesti tuntuu ajattelevan.

Pikemminkin se on ratkaisevaa, miten henkilö toimii ja mitä asioita suuresta omaisuudestaan huolimatta haluaa edistää.

Hjalliksella ei vaikuta ns. nousseen pissi päähän. Kuten ei Jungnerillakaan.

Mikäli ko. herrat ovat sellaisia, joina heitä pidän minulle olisi yhdentekevää vaikka kahdestaan omistaisivat koko Suomen.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Yksipuoluejärjestelmä olis vissii paras...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Meinaatko noiden jo puoluerekisterissä olevien puolueiden fuusiota ? :D

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Harkimon panos oli ratkaiseva kokoomuksen puheenjohtajan vaihtamisessa kaksi vuotta sitten, mutta sekään ei tuolle oligarkille näköjään riitä."

Jos näin oli, niin tämä oli ainakin hyvä teko, josta annan Harkimolle lisäpisteitä.

"Syntyy varmaan kanava venäläisen bisneksen toimintaedellytysten parantamiseksi ja Venäjä-pakotteiden poistamiseksi, mutta riittääkö se sitten suurelle yleisölle, se on vaikea sanoa."

Pakotteista ei päätetä Harkimon puolueessa, eikä edes Suomessa, vaan EU:ssa, enkä usko että Harkimon puolue lähtee fixit- linjalle, ei ainakaan aluksi. Olisi siksi aika typerää ottaa tällainen asia uuden puolueen ohjelmaan. Enpähän oikein usko.

Todennäköisesti uuden puolueen linjanvedot koskettelevat Suomen sisäpolitiikkaa, erityisesti talouspolitiikkaa. Sipilä on menettämässä otteensa omaan puolueeseensa ja jonkun pitäisi jatkaa Sipilän pyrkimyksiä rakenteiden korjamiseksi.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Politiikan kentän isojako on käynnissä ja muutoksen kouriin joutuu tällä kertaa Kokoomus. Persuista ei ole SDP:n hajoittajaksi vaan siihen pitää keksia joku uusi vaihtoehto.

Toivottavasti tuosta uudesta Harkimon vaihtoehdosta tulee puolue joka houkuttelee nukkuvia äänestäjiä.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Politiikka on tullut entisestään lyhytjänteisemmäksi, vuoden, kuukauden, viikon ja päivän puheenaiheeksi.

Mitä Hjallis Harkimo sitten tänään kertoo suunnitelmistaan. Ainakin uutisotsikoihin näin hän pääsi.

Onko uuden puolueen perustaminen vai enemmänkinn viiteryhmän muodostaminen ja sitä kautta kenties oman vaikutusvallan kartuttaminen tähtäimessä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Puoluerekisteriin on 1.2.1969 lukien merkitty yhteensä 43 eri puoluetta ja vain kolme niistä istuu nyt hallituksessa.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Ottamatta kantaa tähän uuteen liikkeeseen olen Pietikäisen kanssa samaa mieltä siinä että liian monet puolueet ovat yksi Suomen suurimmista ongelmista. Päätöksenteossa, hallitusohjelmissa lLiikaa kompromisseja, kaikille jotakin, runsaita lehmänkauppoja lisää byrokratiaa ja tarvetta uusiin palkkiovirkoihin ja tosiaan jäykän AYn voiman pönkitys.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jungner ilmoitti MTV:n aamulähetyksessä että Suomi ei tarvitse 19. puoluetta, tässä haastattelu.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/mikae...

Edit:

Jungnerin siime sunnuntaina julkaistu blogi, kaiketi jonkinlainen ajatuspaja suunnitteilla.

Mikael Jungner: Miten uusi syrjäyttää vanhan

https://www.verkkouutiset.fi/miten-politiikka-disr...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tuollaiset ajatuspajat ovat yhtä tyhjän kanssa.

Hetkeksi saa julkisuutta ja sitten saunan lauteilla parannetaan maailmaa.

Jos oikeasti haluaa jotain muuttaa, niin uusi puolue on perustettava, sekin on vaikeaa, mutta ainoa vaihtoehto.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Feministinen puolue r.p. Feministiska partiet r.p. on jo olemassa, miksi nämä kaksi naismaista poliitikkoa eivät liity jo valmiiseen puolueeseen?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #36

Tai nosta sinisiä suosta:

AL: Sinisten varapuheenjohtaja Elovaara innostui Hjallis Harkimon ja Mikael Jungnerin poliittisesta liikkeestä

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804192200888...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Uuteen puolueeseen tarvittaisiin vetävä keulahahmo, kuten esim. Jan Vapaavuori, joka tuskin lähtee. Hjalliksen ja Jungnerin eväät eivät riitä siihen.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #37

@37. Se ehdotuksesi on hyvä ajatus, mutta ongelma on siinä, ettei henkilöitä voi esim. lahjuksilla (korruptio) osallistumaan puolueeseen, johon hänen arvot eivät sovi ollenkaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #37

"Hjalliksen ja Jungnerin eväät eivät riitä siihen."

Ehdotan Timo Soinia, jolla on riittävä kokemus takanaan ja on jo saanut tarpeekseen populismista ja populistisen kansanliikkeen johtamisesta.

Tällainen tehtävä voisi nyt sopia tehtävään kypsyneelle kyvykkäälle politikolle, Timo Soinille.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Vaikuttaa hiukan samanlaiselta hankkeelta kuin Väyrysen perustama Kansalaispuolue?

Itse uskon että nykyisten puolueitten kautta pystyy aivan riittävästi vaikuttamaan, myös puolueisiin. Se toki vaatii enemmän rohkeutta ja voimaa kuin uuden liikkeen tai puolueen perustaminen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Harkimon puolue voisi saada enemmän rahaa taakseen eli pääsisi varmasti pidemmälle kuin Kansalaispuolue.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Juhana Vartiainen: Minä olen jo markkinaliberaalissa puolueessa
https://www.verkkouutiset.fi/juhana-vartiainen-min...

Mikael Jungner: Uusia puolueita ei tarvita – avasi ajatteluaan jo tässä blogissa
https://www.verkkouutiset.fi/mikael-jungner-uutta-...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ryhmätoiminta ei Hjalliksen vahvuus”

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804192200888...

------
Leena Harkimo piti aikoinaan Jokereita koossa, olisiko Hjalliksen haetava exältään
omaan turhautumiseen vahvistusta. Kyllä se siitä !

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Olisi vahinko kokoomukselle jos sieltä lähtisi terävimmät aivot pois.
Ei olisi vaikea kuvitella että ääniä lähtisi myös huomattava määrä joka taas voisi pudottaa puolueen tuuliselta piikkipaikalta.

Kuten yritysmailmasta on tuttua, yltiöpäinen ryhmäkuri estää uudistumisen ja pitää heikkolahjaiset johtajat kahvassa kiinni koska hänellä on tylsänpään ehdoton tuki.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Puoluekentän sirpaloituminen vaikeuttaa entisestään poliittista päätöksentekoa"

Kyllä, mutta myös huonojen ja väärien päätösten tekoa.

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Niin kauan kun vain alle viisi(5)prosenttia suomalaisista kuuluu johonkin poliittiseen puolueeseen, keskustelu puolueiden merkityksestä yhteiskunnalliseen päätöksentekoon on hämmentävää.

Politiikkaa tekevät yksittäiset, vähemmistöön kuuluvat ihmiset, jotka puhuvat ennemmistön puolesta.

Tämä järjestely varmaan sopii "senaattoreille" eikä heidän kannata ruveta miettimään muita vaihtoehtoja.

Eivät niitä oikeasti mieti "Hjallis" eikä Jungnerkaan!

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kalle Jokinen: Keskustelin Hjallis Harkimon kanssa – kiistää irtautumisen puolueesta

https://www.verkkouutiset.fi/kalle-jokinen-keskust...

P.s. Olen itse "muistanut" tänään Hjallista omalla vaatimattomalla sähköpostilla.

Juha Hämäläinen

Puoluejärjestelmä on mätä. Mitä enemmän on kiilapoikia asioita vääntämässä sitä heikompia päätöksiä tehdään ja sitä heikommin demokratia toteutuu.

Suorat henkilövaalit sopivat hyvin nykyaikaan eikä puolueita tarvita. Yhä useampiin päätöksiin voi osallistua kansa nykyisellä tekniikalla. Hallinto, jota vetävät suoralla vaalilla valitut poliitikot ja asiantuntijat, olisi tehokas. Kansalla olisi myös mahdollisuus poistaa täydelliset pettymykset pois tehtävästään nopeasti. Nyt he jäävät pyörimään maan hallintokoneistoihin hyväveli-tuen kautta.

Suorissa nettiäänestyksissä voisimme antaa äänen, joka vaikuttaa suoraan päätöksiin tai antaa niille suuntaa. Joidenkin äänestysten tulisi olla pakollisia kaikille äänioikeutetuille. Näihin kuuluisi hallitusohjelma ja merkittävät lakimuutokset.

Äänioikeus tulisi hankkia kokeella, jossa kansalainen näyttää hallitsevan yhteiskuntaan ja politiikkaan sekä yleistietoihin liittyvän sisällön, muut eivät tee äänioikeudella mitään. Yleinen 18v ikään perustuva äänioikeus on siis tarpeeton.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Suorat henkilövaalit" Siitä syntyisi sellainen sirkus jollaista ei ennen ole nähty, yhteiskunnan päätöksenteko ajautuisi täyelliseen umpikujaan. Nykyinen järjestemä toimii varsin hyvin, mutta hallitusohjelmien lukkoon lyöminen neljäksi vuodeksi kerrallaan ei ole tätä päivää, ympärillämme oleva maailma muuttuu yhä nopeammin ja siihen vallassa olevan hallituksen on kyettävä vastamaan. Hallitusohjelmassa on oltava ns."punainen lanka" suuret linjat ja suunta mihin pyritään, mutta liian yksityiskohtainen ohjelma kahlitsee aivan liikaa hallituksen järkevää toimintaa ja tästä politiikot voisivat ottaa oppia yritysmaailmasta, kun olosuhteet muuttuvat, niihin on kyettävä reagoimaan nopeasti.

Käyttäjän JanneLaaksonen kuva
Janne Laaksonen

Enemmän näen tämä että "Pro Markkinat" siipi lähtee "Pro Business" siivestä.

Kokoomuslaiset huutaa nyt kovasti että he ovat "pro markkinat" (mitä he eivät ole olleet), mutta koettavat samalla syödä mahdollisen tulevan uuden puolueen suuntausta.

Tätä eroa on vaikea mieltää oikeisto-vasemmisto akselilla, tai vanhoillinen-uudismielinen akselilla. Enemmänkin (hävitty) kapinointi puolueiden valtaklikki asetelmissa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

US:n mukaan tulee kirjoittajan/kommentoijjan liittää tunnistettava kuva.
Korjatkaa asia, muuten poistan kommentinne.
https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje

Uusi Suomi voi poistaa ilman varoitusta oikeuden kirjoittaa, jos se epäilee, että palvelun käyttäjä ei kirjoita omalla nimellään, hän ei ole liittänyt tunnistettavaa profiilikuvaa palveluun tai muista vastaavista syistä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mikäli Harkimo eroaa kokoomuksesta, niin epäilen syyksi maakunta-sote lehmänkauppaa, jonka seurauksena voidaan heittää hyvästit valtion velkaantumisen taittumiselle, mikäli nykyiset palvelut aiotaan turvata tulevaisuudessakin, siksi kalliiksi tuo ratkaisu tulee osottautumaan.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Eduskunta joutuu vielä selvittämään monta asiaa:

-verotuksen tasapainottaminen valtio/kunnat
-valtion palvelukseen siirtyvän kunta - ym. yhteisöstä siirtyvän henkilöstön
työsuhteen ehdot
-maakuntien määrä ja yhdenvertaisuus
-It-asioiden järjestäminen ja yhteensopivuus
-perustettavien liikelaitosten kannattavuus ja johtaminen

-jne

Olen aiemmin kirjoittanut näistä täällä blogissani

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset