SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Merkel ja Macron tapasivat Berliinissä

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron ovat tavanneet tänään Berliinissä.

ARD    DW

Liittokansleri Merkel  korosti EU-yhteistyön lisäksi yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa ja muutenkin transatlanttista  yhteistyötä.

Presidentti Macron mukaan talous- ja rahaliiton kehittämisessä  ml. pankkiunioni on tärkeää tukea jäsenvaltioiden vastuullisuutta ja kilpailukykyä.

Presidentti Macronin näkemykset   ovat lähentyneet liittokansleri Merkelin ajamaa EU-linjaa eli  jokaisen jäsenmaan vastuuta omasta taloudestaan.

Saksalta ja Ranskalta tulee kesäkuussa yhteinen näkemys EU:n kehittämisestä.

****

Että kotimaan politiikan pintakohun jälkeen Suomelle on tärkeämpiä asioita edessä sisä- ja ulkopolitiikassa  kuin yhden poliitiikon sooloilu.

****

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

On tämä Harkimon ero sen verran kiusallista, että kannattaa yrittää vähätellä sitä ja kääntää keskustelua muualle. Yhden "sooloilijan" ero puoluekuriryhmästä voi jopa kerrannaisvaikutuksineen kaataa koko sotesopan.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Olen suomalaisten enemmistön kanssa tässä samoilla linjoilla.

https://yle.fi/uutiset/3-10163601

-----
Arviot Harkimon sooloilun vaikutuksesta ovat , kuten tässä osuvasti kirjoitetaan
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005648305.html

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Joo Marcon ja Mercel keskustelevat transatlanttisesta sopimuksesta. Lähinnä tulee mieleen TTIP, josta neuvotellaan uudelleen. Onneksi nämä kaksi eivät edusta koko euroopan unionia. Vaikka halu on kova.

Miten ihmeessä me ollaan niin naulapäitä ja uskotaan, että jonkin kansakunnan merkkihenkilö, politiikko voi olla jotain niin ylevää ja jolla on kaikki taustahenkilöiden viisaus käytössään. Silti soditaan ja tellusta tuhotaan. Oikeasti blogistin juttu on vaarallinen. Kahden valtiopäämiehen tapaaminen, jolla ei ole mitään merkitystä..no eipä tähän muuta. Silti....

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Persujen ulkopolitiikka olisi Suomen kv-asemalla ja itsenäisyydelle
suureen epävarmuuteen johtava tie. Se on fakta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Saksan kannalta kaikki taloudellinen kehitys on EU:ssa hyvää niin kaua, kunhan vain saksalaisten kukkarolle ei mennä. Macronin ideat ovar juuri pitkälti Saksan kukkarolle menoa eteläisen Euroopan ja varsinkin itse Ranskan eduksi.

Ranskan pikkumies jatkaa pullisteluaan Britannian eron antaessa lisätilaa päätöksenteossa, mutta pikkumiehen oman maan asiat ovat edelleen täysin rempallaan. Ranska on velkaantunut viimeisten 10 vuoden aikana yli 1000 miljardia euroa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ranskan valtiollinen rautatieyhtiö on jättiluokan veloissa ja henkilöstön edut kuin Kreikan valtiolla taannoin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kreikan rautatiet olivat melkoinen saavutus sinänsä. Rautatieläisten keskipalkka oli 80.000 euroa / vuosi,työajat minimasliset surrealistisine eläke-etuineen. Henkilöstön määrä oli suuri ja matkustajamäärä pieni. Onnistuivat tekemään yli miljardin euron tappioita vuosittain aina siihen asti, kunnes velkahanat suljettiin ja peli vihellettiin poikki. Jotkut asiantuntijat sanovat, että olisi ollut edullisempaa ajattaa taksilla kaikki matkustajat perille valtion junayhtiön sijaan.

Pakolaisvirta Turkin ja Kreikan kautta on taas silminnähden vahvistumassa. Pakolaeset eivät tule Kreikan saarille pienillä veneillä yön pimeydessä, vaan keskellä kirkasta päivää maltillisessa merenkäynnissä ja isoin venein.

Mitä EU tekee nyt pakolaisvirran kasvettua sisäisen kiistelyn sijasn ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset