SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Kun oma pyrky ei toteudu, erotaan puolueesta ja/tai perustetaan uusi järjestö

Blogiotsikkoon viitaten,  kaikilla seuraavilla tapahtumilla on yhteistä:

Harry Harkimo erosi kokoomuksesta. Politiikan asiantuntijoiden (MTV  aaamutv tänään) mukaan yhdeksi perusteeksi sanottiin em. ohjelmassa, ettei Harkimo päässyt ministeriksi.

Paavo Väyrynen perusti kansalaispuolueen, kun keskusta ei noudata hänen linjaansa. Mutta kaikkien tärkein asia taustalla on, ettei Väyrynen päässyt ministeriksi Sipilän hallitukseen. Väyrynen ilmoitti eduskuntavaalien jälkeen , että hän palaa eduskuntaan vain ministeripestin ehdolla

Perussuomalaiset hajosi kahtia vuosi sitten puoluekokousvalintojen  jälkeen, kun pj-vaali ei mennyt odotusten mukaan. Puolueesta erosi  suurin osa valituista kansanedustajista ja he muodostivat oman eduskuntaryhmän ja myöhemmin oman puolueen.

Entinen puoluesihteeri, kansanedustaja Mikael Jungner erosi SDP:stä, koska SDP ei ole enää se puolue, josta hän aikoinaan innostui.

Vihreitäkään  en päästä tästä, kun kuunteli aamulla Radio1:ssa  Ville Niinistöä. Vihreän Langan entinen päätoimittaja, nykyään Etelä-Suomen Sanomien toimituspäällikkönä työskentelevä Juha Honkonen antoi  täyslaidallisen kolumnissaan  Ville Niinistön toiminnasta.

----

Harkimon & Jungnerin ( vai ketä siinä onkaan taustalla) perustama yhdistys asettanee vaaleihin ehdokkaita. Älkää ainakaan minulle tulko sanomaan, ettei kysymyksessä  ole poliittinen järjestö, vaikkei yhdistys käytä puolue –nimeä.

Vanhaa tuomarin ohjetta lainaten  Audiatur et Altera Pars (kuultakoon myös vastapuolta) kaikissa em. esimerkeissä .

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Tuleepa mieleen eräs nykyisellään vakiintunut puolue, joka nuoruudessaan kärsi omat Tantaloksen tuskansa painiessaan liike vai puolue -kysymyksen kanssa...

Muutoin olen sitä mieltä, että Harkimon temppu on saanut -kuvainnolliset- samppanjapullot poksumaan SDP:n puoluetoimstossa. Sekä joitain salattuja hymyjä Keskustankin puoluetoimistossa. Salattuja siksi, että Kokoomuksen sekoomus ei tiedä hyvää hallitukselle, hymyjä siksi, että nyt on naapurin vuoro nähdä saunansa tulessa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Odotan mielenkiintoisia aikoja.

Maakuntavaalien siirtyminen kasvaa päivä päivältä
https://www.verkkouutiset.fi/maakuntavaalit-siirty...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

On hyvä että ihmisillä on pyrkyä
ja on hyvä että ihmisille tarjotaan vaihtoehtoja.

Siniset tarjpoavat perussuomalaisille vaihtoehtoa johon ei kuulu rasismi.
Se on hyvä että tarjotaan, vaikka se vaihtoehto ei kaikille persuille kelpaa.
Tärkeätä kuitenkin on että vaihtoehtoa tarjotaan ja sellainen on olemassa.

Emme vielä tiedä mitä vaihtoehtoja Harkimo ja hänen mahdolliset kumppaninsa tulevat tarjoamaan kokoomuksen äänestäjille, demareiden äänestäjille, nukkuville ja muille.

Emme vielä tiedä saako Harkimon tarjoama vaihtoehto kannatusta ja miten paljon.

Kansa päättää, niinhän se on ja niin se pitääkin olle.

Mutta jos kansalle ei anneta vaihtoehtoja niin mistä se silloin päättää?
Se päättää siitä yhdestä ainoasta puoluebyrokratian esittämästä vaihtoehdosta, kuten neukkulassa.

Ei se sellainen mitään denokratiaa ole, se on demokratian irvikuva.

On hyvä että Suomessa on rohkeita ja uljaita demokratian esitaistelijoita, kuten siniset ja Harkimo.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Blogini viesti oli tuoda esille tapahtuneita tosiasioita, jossa väkisin tulee esille taustaa , joka ei ole ihan sitä, mitä kommentissanne pyritte kertomaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ehdokkaita saavat vaaleihin asettaa vain puolueet ja valitsijayhdistykset. Eli ilman kannattajia ja jonkinlaista organisaatiota ei parin äijän keskustelukerhosta tule mitään poliittista liikettä.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tätä jo odotinkin, että milloin astuu kuvaan ulkopoliittiset seuraukset, jos kokoomus ei ole vaalien jälkeen hallituksessa.

Nato -jäsenyys ja EU-politiikka nostettu jo esille.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804202200891...

Mutta entäs tämä teksti tuosta IL:n jutusta:

"Urheilubisneksissään Harkimo on ollut läheisessä yhteistyössä venäläisen rahan kanssa. Harkimon rahoilla Jokerit ei pelaisi KHL:ssä, jota pidetään pitkälti poliittisena hankkeena."

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Entäs jos nykyinen täydellisesti kansanedustajan omaa harkintakykyä halveksiva politiikan toimintamalli olisikin pielessä? Ainakaan minua ei tarvitsisi montaa kertaa yrittää kyykyttää kun sanoisin itse heipat eduskuntaryhmälleni.

Siksi lieneekin viisaampi jättää oikea politiikka muille. Siis sellaisille, joille ei ole niin väliä kumpaa nappia kulloinkin käsketään painamaan.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Yksin ei politiikassa saa ehdotuksiaan läpi, pitää olla muidenkin kannatusta omassa puolueessa ja monipuoluehallituksessa hallituskumppaneiden kannatus sekä viime kädessä eduskunnan enemmistön kannatus.

Listasin vain esimerkkejä, että näitä eroja puolueista on sattunut monissa puolueissa ja taustalla on muutakin kuin eronneen henkilön oma näkemys tai
mainitsenasi kyykytys.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset