SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Puoluejohtajien loikat toisiin puolueisiin

Suomessa on  tällä  ja viime viikolla keskusteltu yksittäisten kansanedustajien puolueloikista.

Ryhdyin  tuossa ulkomuistista listaamaan, kuinka pitkä lista tulee puoluejohtajien puolueloikista. Kyllähän siitä ihan listaksi  kutsuttava luettelo syntyi.

Rajasin listan  eduskunnassa tällä hetkellä oleviin puolueisiin.

Nämä ainakin muistin.

Bjarne Kallis  oli vv. 1995–2004 nykyisen kristillisdemokraattien puheenjohtajana, mutta siirtyi myöhemmin kokoomukseen.

Toimi Kankaanniemi  oli vv.1989–1995  nykyisen kristillisdemokraattien puheenjohtajana, mutta siirtyi myöhemmin perussuomalaisiin.

Timo Soini  oli vv. 1997–2017 perussuomalaisten puheenjohtajana ja erosi perustamastaan puolueesta ja liittyi nykyiseen Sininen -puolueeseen ( alussa uusi vaihtoehto).

Ja sitten kaikkien puoluejohtajien puolueloikan äiti. Paavo Väyrynen  oli vv.1980-1990 Suomen keskustan puheenjohtajana ja ilmoitti tänään edustavansa eduskunnassa  kansalaispuoluetta. Tosin tältä osin on oikeudellinen prosessi käynnissä, kuka kansalaispuoluetta johtaa tällä hetkellä ja onko Väyrynen  puolueen jäsen.

****

Vasemmistoliiton puheenjohtajana vv. 1998-2006 toiminut  Suvi-Anne Siimes  erosi oma-aloitteisesti tehtävästään ja puolueestaan.

****

Näyttää siltä, että nykyisessä eduskunnassa tämä eduskuntaryhmä  -luettelo saa lisäystä  ainakin kahden ryhmän verran.

****

Jokainen voi sitten esittää syitä ja perusteluja puolesta ja vastaan puolueloikista.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Jos itse on puolueloikkari -vieläpä perustamastaan puolueesta, en
lähtisi toisia loikkareita arvostelemaan.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005656071.html

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuon linkin kirjoituksen mukaan Soini sanoo puolueen pysyneen kasassa niin kauan kuin hän johti. Kas kummaa kun muisti näyttää pätkineen, koskapa PS:stä loikkaisi demareihin Tolppanen. Niin tai eihän tuollaisia halua muistella, kun oma kehu on vallalla. Siis minä, minä ja vielä kerran minä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Soini sanoo puolueen pysyneen kasassa niin kauan kuin hän johti."

-----------

Soini on aina ollut täynnä itseään ja tarkoituksensa selvinä pitkän aikaa eli hillotolppa itselleen ja sitä kautta mission accomplished. Mutta hän tarvitsi apua, koska ei hän itse olisi päässyt etenemään. Hän ei olisi tullut edes eduskuntaan valituksi ilman Halmetta eikä jytkyjä olisi tullut ilman Halla-ahoa. Soini loi itsestään elämää suuremman kuvan, joka ei kestänyt yhtään lähempää tarkastelua. Nyt hän on "valtiomies" ja ties mitä ja hillotolppansa saavuttanut kieroiluillaan ja katteettomilla lupauksillaan (tosin siinä hän on valtavirtaa poliitikkojen osalta).

Ei hassummin pelattu. Halveksittavaa, muttei hassummin pelattu. Sääli niiden osalta jotka petti ja veti lokaan... ei ihmekään että perus-siniset (= ei hillotolppa/ministeri -siniset) loikkaavat... loikka vaan ei kantane.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kaikkien puoluejohtaja -loikkareiden äiti on sitten oman lukunsa.
Herra Paavo Väyrynen aikoo olla ehdokkaana maakuntavaaleissa, eduskuntavaaleissa ja Euroopan parlamenttivaaleissa. Kuinka kauan äänestäjät sallivat tämän politiikan pelaajaan pelata omaa peliään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Taitaa jäädä nähtäväksi:

– Eduskuntaan palattuani ryhdyn välittömästi johtamaan Kansalaispuolueen valmistautumista eduskuntavaaleihin ja Euroopan parlamentin vaaleihin, Väyrynen sanoi.

Kansalaispuolueen Kilpeläiseltä tyly kuitti Väyryselle: ”Hän ei missään nimessä johda puolueen kampanjoita”

https://demokraatti.fi/kansalaispuolueen-kilpelais...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kyllä tämä Väyrysen soppa jatkuu. Mielenkiintoista tulee olemaan kansalaispuolueen jäsenistö ja kuka hyväksyy puoluekokouksessa äänivaltaisiksi jäseniksi uusia henkilöitä.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Onko tämä tulkittava eräänlaiseksi vastamielenilmaukseksi Paavo Väyrysen toimintaan kohtaan, ettei Mikael Pentikäinen haluaa Väyrysen tilalle EU-parlamenttiin.
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804252200903...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tähän blogin aiheeseen liittyy myös tapaus Sampo Terho, joka hävisi puolueensa pj-vaalin, mutta oli perustamassa uutta puoluetta, jonka puheenjohtaja hänestä tuli.

Eilinen kielenkäyttö Sampo Terholta oli kyllä alle asteikon,kun hän syyttää toisia puolueloikasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset