Sampo Terhon ja hänen puolueensa asema tulossa vaikeaksi

Eilen kävi selvästi ilmi, että pääministeri Juha Sipilällä ja ministeri Sampo Terholla on erilainen  näkemys EU:n tulevasta monivuotisesta rahoituskehityksestä.

EU:n budjetista ja henkilöstöstä vastaava komissaari Günther Oettinger vieraili eilen Suomessa. Komissaari Oettinger kävi keskustelut  eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon kanssa ja tapasi myös pääministeri Sipilän.

*****

Keskiviikkona  ministeri Sampo Terho puolueensa puoluehallituksen kokouksen jälkeen korosti hallitusohjelman noudattamista. Mitä  hallitusohjelmassa  todetaan EU-politiikasta ?

No siellä sanotaan selvästi näin  mm. (s. 32-33):

EU:n jäsenyys on poliittinen valinta, joka kytkee Suomen läntiseen arvoyhteisöön.  

Suomi on talous- ja rahaliiton jäsenenä sitoutunut edistämään euroalueen vakautta.

EU on Suomelle tärkeä turvallisuusyhteisö. Suomi kannattaa EU:n yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan vahvistamista ja unionin turvallisuusstrategian uudistamista.

*****

Sampo Terho  on puhunut  jo aiemmin hallitusohjelmasta  poikkeavia  näkemyksiä. On semmoinen tunne, että budjettiriihessä eivät kaikki selviä poliittisesti "ehjin nahoin", jos hallitus on yleensä vielä silloin koossa.

Keskiviikkona  Sampo Terhon  puheet puoluehallituksensa kokouksen jälkeen olivat melko loukkaavia hallituskumppania kohtaan koskien Kaj Turusen siirtymistä kokoomukseen.

"Vaadin, että saan itse kertoa siirtymisestäni sinisille",  Turunen kirjoittaa nyt  itse Twitterissä. Tottakai Turusen loikka kokoomukseen  on kova isku Sampo Terholle tilanteessa, jossa puoluekannatusluvut ovat – ainakin nyt – olemattomat. Sampo Terho aistii, että jos maakuntavaalit pidetään lokakuussa, puolueesta voi syntyä pakoa muihin puolueisiin lisää  ennen syksyn vaaleja. Mutta puolueloikasta syyttäminen toista tai toisia puolueita on melko naivia tilanteessa, jossa itse on ollut myös puolueloikan primus motor.

 

Puoluejohtajien loikat toisiin puolueisiin

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu