SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Hallituspuolue Kokoomus edellä oppositiopuolue SDP:tä

  • YLE 03.05.2018
    YLE 03.05.2018

YLE:n  kuukausittaisen puoluekannatusmittauksen  mukaan  hallituspuolue Kokoomus on edellä oppositiopuolue SDP:tä.  Se on ehkä tärkein huomio tuosta aamun mittauksesta.  Kaikki muutokset mahtuvat nk. virhemarginaalin puitteisiin.

Puoluekannatusbarometriä, joka julkaistiin tässä muutama päivä sitten,   tutkittaneen kaikissa puolueissa ehkä enemmän kuin tämän aamun kannatuslukuja

****

Ensi vuoden eduskuntavaaleihin ollaan pikkuhiljaa -ainakin puheissa ja blogikirjoituksissa - hakemassa asetelmia. Muodostuuko Suomessakin vaaliasetelmat blokkien perusteella  - keskusta/oikeisto vs vihervasemmisto. Ketä sitten tuollainen asetelma eniten hyödyttää ?  Kyllä siinä eniten vahvimmilla olisi Kokoomus . Kaikkein eniten tulisi ehkä epävarmuutta vihreitten  äänestäjille.

P.s. Elina Lepomäki: Kokoomusta ei johdeta autoritäärisesti . Tuo näkemys saattoi erään enemmän jääkiekkoseuran johtajana tunnetun henkilön näkemyksen omaan arvoonsa. Viikolla TV1:ssa nähty Kalervo Kummolan (ollut niin kansanedustajana  kuin kaupunginvaltuutettuna) haastattelu saattoi myös asioita kohdalleen ml. yhteistoiminta  niin urheilujohtajan kuin puoluepolitiikon toiminnasta.

 Opinion polling for the Finnish parliamentary election, 2019

****

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ilmeisesti tänään IL-US julkaisee myös puolueiden kannatuslukuja. Poikkeavat luvut johtuvat erilaisesta otoksesta, tutkimustavasta ja -ajankohdasta.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Kokoomuksen yli kuuden prosentin kannatuksen aleneminen on todella suuri. Hyvä, että löydät jotain positiivista asiasta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Milloinkas kokoomuksen kannatus on ollut yli 26%?

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Kuka on jossain väittänyt, että Kokoomuksen kannatus olisi joskus ollut yli 26 prosenttia?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Juha Kuikka

Osmo Soininvaara: Kokoomuksen kannatuksen pitäisi olla 30 prosenttia

https://www.verkkouutiset.fi/osmo-soininvaara-koko...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kokoomuksen kannatus on laskenut 21,5%:sta 20,2%:iin eli kuusi prosenttia. Selvästi suurin kaikista kuukausimuutoksista, mutta reilusti virhemarginaalin puitteissa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Veli Takanen

On jonkin verran on tullut laitettua talteen (yli 40 v.) omaan arkistoon näitä puoluekannatusmittauksia (kaikki) ja sitten vaalituloksia. Minusta Ylen mittauksen merkittävin tulos on, ettei SDP oli suurin puolue.

P.s.Politiikan toimittajien kommentit ovat harvoin johdonmukaisia, eikä sama kirjoittaja enää muista, mitä kuukausi sitten on tullut kirjoitettua.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Historia on historiaa. Vain viimeisin ratkaisee. Oli sitten kysymys vaaleista tai gallupista.

Sinun mielipiteesi voi olla, että merkittävin tulos oli, ettei SDP ole suurin puolue. Todellisuudessa tuo Kokoomuksen kannatuksen lasku yli kuudella prosentilla on se, mikä tässä tutkimuksessa kiinnittää huomiota.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #8

Juuri niin, että tutkimuksessa SDP ei ole suurin. Vuosi sitten SDP johti oppositiopuolueena ennen kuntavaaleja gallupeissa, mutta kokoomus kiri ohi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Punavihreät 44,0, hallituspuolueet 38,7. Jos voimasuhteet vaaleissa ovat tuota luokkaa, joutuvat kokoomus ja keskusta nöyrtymään ja ottamaan hallitukseen mukaan perussuomalaiset, rkp:n ja kristilliset mikäli aikovat jatkaa yhteistyötä. Sinisten tarina ainakin hallituspuolueena näyttää päättyvän karusti.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Eiköhän oteta RKP ja KD myös mukaan Ruotsin tapaan porvariblokkiin ja lasketa sitten.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Pakkokin jos noilla luvuilla vielä porvarihallitusta halajaa. Itse asiassa persujen vaalimenestys taitaa nousta ratkaisijan rooliin.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Gallupit eivät äänestä! Niillä on merkitystä vain silloin kun halutaan vaikuttaa epävarmojen äänestäjien käyttäytymiseen.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Eivät äänestä, mutta jonkun suunnan ne kertovat.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Löytyykö mistään mitään tilastoa ym. kuinka lähelle/kauas gallupit vuosien varrella ovat osuneet. Asia on monta kertaa mietittyänyt mutta patalaiskana henkilönä en ole saanut itsestäni irti, että olisin vertaillut toteutuneita vaalituloksia lähimpään gallupiin.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki Vastaus kommenttiin #15

Kiitos linkeistä.
Kyllä ne gallupien ennusteet taitavat hyvinkin mahtua virhemarginaalin sisään.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Tätä kuulee AINA kun gallupit eivät lupaa hyvää omalle mielitylleen.

Tosiasiassa gallupit kertovat melkolailla hyvin kannatuksen kokoluokan ja suunnan, varsinkin puolueiden kannatusta mitattaessa.

Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu? Onko niin ettei niittää voi sieltä, mihin koskaan ei kylvetty?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Eduskunnan kyselytunnilla repesi keskustelu vaalikeskusteluksi.

On laskettu, että kun SDP on vastustanut kaikkia nykyhallituksen tekoja säästöjä ja esittänyt samaan aikaan monen miljardin menojen lisäyksiä,
ollaan taas- 8-9 miljardin vuosialijäämässä.

Aamulla radiossa Nordean pääekonomisti ennusti, että kun USA:ssa menee pitkien lainojen korot alle lyhytaikaisten lainojen korkojen, ollaan pian laskusuhdanteessa. Tämä sääntö on takuuvarmasti paikkansa. Eli Suomessa
oltaisiin jo vv. 2020-21 taloudessa nykyistä huonommilla kasvuluvuilla ja valtion budjetin tasapaino horjumassa. Että siihen kun lisätään SDP:n
budjettipolitiikka, Suomen julkisen talouden rahoitus on enemmän kuin kriisissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset