SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Galluppeja tulee kuin sieniä sateella, entä politiikan plagiointigallupit

Eduskuntavaalien lähestymisen alkaa huomata. Puolueiden kannatustutkimuksia julkaistaan kuukausittain monen median toimesta.

Opinion polling for the Finnish parliamentary election, 2019

****

Siinä  ei ole mitään uutta, että moni media “laskeskelee” jo etukäteen eduskunnan paikkajakoa.

Maaseudun Tulevaisuus - Iltalehti - Verkkouutiset

****

Mutta  nämä tutkimukset tyyliin -ehkä äänestän, ehkä en - jotakin uutta puoluekentän tulijaa, ovat vielä kaukana ääneskopin ratkaisusta.

Maaseudun Tulevaisuus  -  Iltalehti

Penkkiurheilijana muistan hyvin tuolta 1980-luvulta Keski-Euroopan mäkiviikolta (Vierschanzentournee ) erään tunnetun suomalaishyppääjän “väsymyksen” selittelyn -ehkä otin, ehkä en. Jotenkin tuli se mieleen, kun noissa MT:n ja IL:n kannatustutkimuksissa oli perin suuret erot keskenään.

****

Jaa lisää kannatustutkimuksia:

Pääministerigallup  - Poliitikkojen suosio

Politiikon suosio ei näköjään kanna kaikilla pääministerigallupissa

***

Mutta sitten asiaan !

 

Miten olisi, jos otettaisiin käyttöön myös politiikan plagioinnin tunnistejärjestelmä. Voiko siihen tarkoitukseen kehittää tätä (http://turnitin.com/).

No miksi tuo tuli mieleen.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ehdotti vappupuheessaan 100 euron korotusta pienille eläkkeille. Mutta, mutta, onko ehdotus plagioitu  Turun Kansallisseuralta.

Näyttää siltä, että SDP jatkaa plagiointia negatiivisesta tuloverosta. Negatiivinen tuloveromalli  on ollut esillä mm. Suomen Pankin, Evan, Sitran ja Evan asiantuntijoiden toimesta. Ja kas kummaa myös Kokoomuksen Verkkouutisissa muutama kuukausi sitten siitä puhuttiin.

****

Eihän politiikan pidä olla tylsää !

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Gallupit ovat vain mainosta puolueille, kun kaikkia äänioikeutettuja ei näytetä. http://janituononen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25481...

Plagioinnista ja prosenteista tuli mieleen kuinka kansan kannatusprosentiksi uutisoitiin 80 % yhdelle ehdokkaalle vaikka tarkoitettu luku oli 68 %. Lopulta ehdokas sai 42 % äänioikeutettujen äänistä.

JSN:n mielestä uutisoinnissa ollutta 12 %:n virhettä ei ollut tarpeellista korjata tai oikaista.

Prosenttipeliä...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Eli mikäli puolue tai poliitikko ehdottaa jotain ideaa, joka on vaikkapa tutkimuslaitoksen tai asiantuntijoiden esille aiemmin tuoma, niin kyseessä on mielestäsi plagiointi. Vähiin jää Kokoomuksenkin omat tekemiset ja kyseessä onkin useimmiten pelkkää plagiointia milloin Britanniasta, Australiasta tai mistä lie.

Useimmiten toki poimintaa EK:n papereista tai sitten kuten hallintarekisterilakiesityksessä Finanssialan keskusliiton papereista jopa suoraan.

Olipa näppärää.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

--psst.... älä kerro muille, että Suomeltakin käydään plagioimassa monia asioita.

https://www.stat.fi/ajk/satavuotiassuomi/suomimaai...

Sirpa Abdallah

No pistän myös hieman huumoria, kun luin IL:stä MM-kiekkouutista. Saksa kuulemma voitti edellisen kerran Suomen arvokisoissa, kun presidenttinä oli Koivisto ja markka valuuttana. Olisiko nyt sitten palattava TP Niinistön aikana takaisin markkaan tai vaihdettava euro johonkin toiseen? :D

Tuossa ei tosin galluppia tarvitse kehitellä.

Joo, nykyisin tulee monenlaista galluppia. En jaksa enää moisiin paneutua.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ennen seuraavaa hallitusta ollaan jo syvällä taantumassa.Onnea vaan uusille syntipukeille.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Siinä ei tarvita kuin talouskasvun hiipuminen alle 1,5-2 %:n, ollaan valtion velanhallinnassa enemmän kuin vaikeuksissa. Ja miljardiluokan lisämenoja ollaan samaan aikaan esittämässä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Olen jo huomannut vaalikiiman alkaneen jo talven lopulla, kun Asmo Maanselkä hamuaa Britannian Universal Creditin tänne Suomeen vaikka se oli pahasti keskeneräinen ja epäonnistunut eikä siellä oleva hallitus ollut halukas julkistamaan tuloksia ja Kristillisdemokraattien peesatessa Kokoomuksen Orpokin haluaa samaa mallia. Kannattaisi uskoa tähän faktatietoon, joka on jo julkistettu yhteiskuntapolitiikka 81 vuodelta 2016:

https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/1315...

Iso-Britannia yrittää kuitenkin sitä mallia saada toimivaksi vuodelle 2020-2023, kuluista huolimatta.

Minä en halua vierasperäistä mallia mistään maista kopioitavan vaan ne pitää rakentaa olemassa olevien tietojen perusteella omasta maasta ja lakien rakentavan niiden perusteella.

Meillä on vain osaamaton hallitus runnomassa kiireellä keskeneräisiä juttuja ja sälyttämässä seuraavalle hallitukselle ongelmaisia esityksiä.

EDIT:

Minä näen tässä KD:n ja Kokoomuksen tahdon siitä, että lopetetaan perustulo kokonaan ja lisätään byrokratiaan lisää himmeleitä aktiivimallin lisäksi ja tarjotaan lisää työsuojapaikkoja omilleen ihmisten sijasta.

Vähemmän byrokratiaa tässä pitäisi pyrkiä purkamaan urakalla ja tässä hallitus ei onnistunut muuta kuin lisäämään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset