SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Ilman valinnanvapautta julkinen monopoli vahvistuu ja jonot säilyvät

 

Kuten oli ennakoitavissa, jossain vaiheessa perustuslakivaliokunnasta vuotaa tiedot sote- ja maakuntauudistusta koskevasta lausunnosta.

Näyttää siltä, että koko lakipaketti on palautettava jatkokäsittelyyn sosiaali- ja terveysministeriöön. Jos tuo IS:n saama lausuntoluonnos pitää paikkansa, eduskunnan erityisvaliokunta tuskin pystyy jatkamaan valiokunnan mietinnön valmistelua ilman tarkistettua hallituksen uutta esitystä. Ja tästä seuraa koko uudistuksen  aikatauluttaminen uudestaan.

Maakuntavaaleista puhuminen nyt lokakuussa on jo selvää huiputusta.

Ilman valinnanvapautta julkinen monopoli vahvistuu ja jonot säilyvät. Miksi tarvitaan lisää julkista hallintoa, jos nykytilanne ei korjaannu.

Illan A-Talk keskustelu oli välillä rasittavaa katseltavaa. En jaa tässä tyylipisteitä, mutta eivät ministerit Häkkänen ja Vehviläinen huonoimpia esiintyjiä olleet.

Onko käymässsä sotelle samoin kuin maaliskuussa 2015?

Pääministeri Juha Sipilä, miksi nyt ei tarvita sote -sopua ?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ilman valinnanvapautta perusterveydenhoidon yhdenvertaisuuden tavoite kansalaisten välillä ei toteudu Suomessa. Vasemmisto-oppositio on tässä käytännössä omituisesti vastustamassa tasa-arvoisuuden toteutumista terveyspalvalujen saatavuuden suhteen.

Lepomäki on silti oikeassa. Koko järjestelmää ei tarvitse myllertää, vaan korjaavat toimenpiteet on kohdistettava vain ongelmallisiin toimimattomiin kalliisiin rakenteisiin. Erikoissairaanhoito ja työterveydenhuolto ovat Suomessa erinomaisia, monet terveyskeskuksetkin ovat hyviä, mutta sitten on olemassa näitä huonosti organisoituja terveyskeskuksia pitkine jonoineen sekä lääkäreiden vastaanotoille, että akuutin tarpeen päivystyksiin.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

A-talkin juontaja esiintyi aika hyökkäävästi hallituksen edustajia kohtaan, ehkä se oli paikallaan että saataisiin aikaan mahdollisimman värikästä keskustelua.

Tätä minäkin vähän vasemmiston suhtautumisessa ihmettelen että kun se ei yleensä pidä kustannuksia ongelmana pyrittäessä kansalaisten yhdenvertaiseen kohteluun niin tällä kertaa raha menee yli ylevien päämäärien.

Parhaat tyylipisteet minulta liki lehmänhermoiselle Häkkäselle.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Kun A-talkin toimittajat keräävät kadunmiesten haastattteluja ohjelmaan saavat varmasti näkemyksiä laidasta laitaan. Millä katsoja voi vakuuttua ja luottaa toimituksen objektiivisuuteen kun he tykönään valitsevat niistä mitä ohjelmassa näytetään?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Valinnanvapaus on kivaa, mutta huomattavasti lisää kustannuksia. Miten tämä sopii yhteen velaksi elämisen lopettamisen kanssa?

Meillä soteväessä kaikki tietävät oikein hyvin, että nykymuotoinen sote huomattavasti lisää kustannuksia. Jos vain tk-jonoja halutaan purkaa, olisi paljon halvempiakin keinoja.

Ei sen puoleen, lääkärien palkkojahan tämä vain nostaa...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Huomenna TV1 10:05 Ykkösaamu
Valtiovarainministeri Petteri Orpo kok. Toimittaja Seija Vaaherkumpu.

Toistaako hän tämän:

Ilman valinnanvapautta ei tule maakuntauudistusta.

Hallituksessa on sovittu, että molemmat asiat kulkevat yhtäaikaa
eteeenpäin.

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Valinnanvapaus on tärkeää. Olen silti Lepomäen linjoilla.

Esitetyssä muodossa areena on vapaa käytännössä vain terveysjäteille vähän vähittäiskaupan S - K tyyliin.

Muualla Euroopassa on tavallisin perhelääkärityyppinen järjestelmä ammatinharjoittajamallilla.

Eli esitetyssä muodossa saa kaatuakin, kuten maauntahäkkyräkin.

Suomen kaltainen pikku valtio pärjää parhaiten viidellä nykyisiin yliopistollisiin keskussairaalapiireihin pääosin perustuvilla sote-alueilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset