Hallitusohjelman toteutus onnistunut paitsi sote- ja maakuntauudistus

Aamun HS on tehnyt laajan inventaarin pääministeri Juha Sipilän hallituksen hallitusohjelman tavoitteiden toteutumisesta.

Inventaarin mukaan hallitusohjelman toteutus on melko hyvin onnistunut paitsi  sote- ja maakuntauudistus.

Eduskunnan nykyiselle  vihervasemmisto-"ei"-oppositiolle  HS:n inventaari ei varmaan ole mieluisaa luettavaa. Sote- ja maakuntauudistuksessa  opposition kovan älämölön alle peittyy se oma toteutuskelpoinen vaihtoehto, jota ei ole kuultu, eikä ole.

****

Tänään Radio-Suomessa on klo 14 alkaen  pääministerin haastattelutunti. Eilen valtiovarainministeri Petteri Orpo totesi, ettei maakuntavaaleja voida vielä lokakuussa pitää. Petteri Orpo sanoi myös, että johtopäätösten aika  on vasta sitten, kun sote -lausunnot ovat valmiit.

Mitä sitten itse pääministeri toteaa hallituksensa kohtalosta, jos sote- ja maakuntauudistuksen lakipaketin käsittely  – niin kuin nyt näyttää- siirtyy eduskunnan syysistuntokaudelle tai  jopa myöhemmäksi  aivan ensi huhtikuun eduskuntavaalien alle. Aiemmin talvella pääministeri Sipilä sanoi soten kaatumisen merkitsevän uusia vaaleja.

Pääministeri Sipilä on ollut haluton keskustelemaan laajemmasta yhteistyöstä  sote -uudistuksen läpiviemisestä ja etenkin sen toteutuksesta vaalien jälkeen. Se on mielestäni ollut Sipilän suuri poliittinen virhearviointi, etenkin kun muistaa hänen puheensa ja blogikirjoituksensa  ennen vuoden 2015 vaaleja.

****

Pääministeri Juha Sipilän hallituksen hallitusohjelma

 

 

 

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu