Naantalin Saulia tarvitaan maailmanpolitiikassa

Yhdysvaltain entisen varaulkoministeri Strobe Talbottin laaja kirjoitus Politico  -lehdessä herättää monia kysymyksiä.

Strobe Talbott pitää huonona kehityksenä kansainvälisen yhteisön heikentymistä monilla areenoilla (USA-EU-NATO-G7-UN). Historiasta tiedämme ja nytkin näemme, että aina joku taho suurvaltapolitiikassa pyrkii hajaannusta ajamaan omaksi edukseen – niin kuin nytkin.

 

****

Maailma seuraa jännittyneenä, mitä tapahtuu huomenna USA:n presidentti Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unin tapaamisessa Singaporessa.  Toivoa sopii, että jonkunlaiset kansainvälisen politiikan pöytätavat edes säilyisivät.  Juuri pidetyn G7   -maiden kokouksen tapahtumia maailmanpolitiikka ei tarvitse,  ei  USA:n presidentin tyylillä muiden maiden johtajista  puhumattakaan.

***

Nyt jos koskaan Naantalin Saulin kaltaista valtiojohtajaa  tarvitaan maailmanpolitiikassa. Eihän tämä näin voi jatkua, että kansainvälisen yhteisön keskeisillä areenoilla johtavien maiden yhteistyö heikkenee kokoajan.

Naantalin Sauli osallistuu tänäkin vuonna Naton huippukokoukseen.

Naantalin Saulin johtamissa Kultaranta -keskusteluissa  ensi viikolla teemana on kansainvälisen järjestelmän  tulevaisuus. Vieraaksi saapuu YK:n pääsihteeri António Guterres.

****

P.s. "Naantalin Sauli"  nimitys tuli eilen, kun YLE Areenaan suoraan jalkapallon MM -ohjelmaan soitti tuon niminen soittaja

 

 

 

 

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu