SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Kaikille ei ole kutsu käynyt Kultarantaan

 

Moni on varmaan huomannut, ettei kaikille ole kutsu käynyt Kultarantaan. (Kultaranta-keskustelijoiden osallistujat 2018).  Suomen hallitus ja eduskunnan  oppositio on kattavasti edustettuna. Eiköhän joku muukin kutsulistaan  kiinnitä asiaan huomiota, jos muutakaan sanottavaa ei paremman puutteessa ole.

Kultaranta -keskusteluista on tullut Sauli Niinistö presidenttikaudella merkittävä  keskustelu -areena.

****

Ruotsi on näyttävästi edustettuna. Aiemmin  paikalla on ollut   Ruotsin nykyinen pääministeri  Stefan Löfven . Nyt paikalla on Ruotsin entinen pääministeri ja kokoomus -politiikko Carl Bildt.

Huomiota kiinnitti eilen nykyisen ulkoministeri Timo Soinin ploki. “Plokissaan Timo Soini mainitsee panneen merkille, että Donald Trumpin kampanjatilaisuuksissa puhui muuan Nigel Farage. Eihän T Soini voinut  unohtaa jo aiemmin “plokissaan” onnittelemaansa ystäväänsä Nigel Faragea.  Timo Soinille  ei tunnu olevan väliä sillä, kuka puhui ja mitä puhui  ennen ja jälkeen  UK:n brexit -äänestystä.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Aulis Saarijärvi

Kultarannan kedolla on kellinyt ja päivävarjojen alla hymissyt sellaisia miehiä, joita syksymmällä epäillään sisäpiirikaupoista ja kirjanpitorikoksita. Joulukuun kuudes sitten tullut rintaan leijonan komentajahely, kuin oikeudelle mietittäväksi miten tuomitaan, jos tuomitaan.
Jotkut osallistujat ovat tehneet ulkomaille niin "hyviä sijoituksia" valtion omaisuudesta, että lähtevätkin sinne lopullisesti. Tulee äkkiää mieleen Sonera, Enso ja Fortum, joiden johtajia Kultarannassa on ollut kertomassa menestyksestään. Suurin menestyjä, Wahlroos, kieroili Suomen valtiolta 100 miljoonaa veroeuroa "ruåttalaisuudellaan". Istui heti kesällä palkintona Niinistön vasemmalla puolen kedolla tuomitsemassa köyhät.

Tämä Kultaranta on, kuin Porin jässien höpinäteltta, jossa nousuhumalaiset lässyttää sivistyssanoin ja paremmuuttaan, eli itseään korostaen. Niinistö ei kai ilmaista presidettiviinaakaan itaruudessaan kaada näille? Ahtisaari sentään antoi ruukun kiertää ja Rebekka haki niihin lisää kaadettavaa.
Halosen aikaan kai osallistujat vain vaikeroi ääneen "Mitä kaikki maailman homot ja lesbot meistä nyt ajattelee?"

PS
Jo Kekkosen aikaan oli keskustelijoiden tapaamisia Naantalissa. Sellaisia oli Koivistolla (sikariportaan lentopallomiehet) ja Ahtisaarellakin (ulkoministeriön suurlähettiläiden kesäsakki). Tämän Halosen jutut taisi olla enemmän SETA aiheisia. Siksi viite jokin Wikin tieto, että Niinistö olisi ne keksinyt on sitä vikiä vaan. Kedolla istumisen hän ehkä keksi.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Niin jokaisella - kommentoijja ml - näyttää olevan enemmän tai vähemmän oikeat omat näkemyksensä ja ajatuskuvansa maailman ja Suomen menosta.

Aulis Saarijärvi

Lisäksi toisilla hyviä muistimerkintöjä ja leikkeitä käytössään.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Kaikille ei ole kutsu käynyt Kultarantaan"

Ja se on hyvä !

Tuota Soinin plokia lukee monet, toiset mielenkiinnosta Soinin mielipiteisiin ja sitten toiset sitä varten että voisivat käyttää Soinin sanomisia oman agendansa ajamiseen.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ulkoministeri on 24 h/vrk Suomea mielipiteissään edustava henkilö.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Eikös se jo todistettu että vain sanomisissaan ja tekemisissään.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Sven Dufvakaan siellä ei edelleen näkynyt. YK-kultakauden globalistit siellä höpersivät ja ilmaisivat kantanaan, että pienen maan täytyy olla mukana rakentamassa jotain suurta blokkia, jotta pääsee sen kautta vaikuttamaan maailman asioihin. Se on vähän niin kuin hiiri kiipeäisi elefantin korvan juureen ja alkaisi sieltä kuiskutella tälle elämänohjeita. Tosiasiassa tämä elefantti on juurikin suuntaamassa kohti norsujen hautausmaata.

Niin tai näin, aseiden ja EU-armeijan perään kuitenkin rahoja huudeltiin. USA lähtee jossain vaiheessa Natosta, mutta jostakin eurooppalaiset kaivavat ne puuttuvat rahat. Vieläköhän suomalaisten köyhien komeroista löytyisi jotain? Ja vielä pitäisi saada jostakin kulttuurisesti yhtenäinen ja yksimielinen EU, jonka johdossa eivät patsastelisi hybriksensä ja idealisminsa kautta arvostelukykynsä menettäneet hahmot.

Ei EU ole mitenkään tarpeeton tai perinpohjin epäonnistunut luomus - siellä on paljon terveitä osia, mutta syventyvä kehitys liittovaltioksi ei siltä vain onnistu ja eritysesti maahanmuuton osalta se on tehnyt karmean mahalaskun, ilmeisesti YK-idealismin sokaisemana.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kaikilla elämänaloilla lisääntyy yhteistyön tarve - myös EU:n piirissä. USA:n osalta kaivataan paluuta lännen yhteistyön johtajaksi - ei hajottajaksi.

Risto Koivula

Soinin plokissa oli asiaakin:

" Voihan sitä puhua propagandasta. Sitä tehtiin ennen ja jälkeen Brexitin joka puolella. Tosiasia on, että Brexit- tulos ei syntynyt tyhjästä vaan oli pitkän kehityksen tulos. Daavid voitti Goljatin. Niin kuin voittaa aina, jos sellainen ottelu käydään.

Samaan aikaa USA: ssa oli alkanut jo kehitys, joka johti Donald Trumpin valintaan USA: n presidentiksi. Sekään ei syntynyt tyhjästä. Merkit olivat olemassa. Paninpahan merkille, että Donald Trumpin kampanjatilaisuuksissa puhui muuan Nigel Farage.

Molemmille miehille on naurettu.

Nauru on loppunut.

Minä haluan USA: n ja Euroopan välille hyvät ja lujat suhteet. Se on talouden ja turvallisuuden liitto molempien onneksi, turvaksi ja hyvinvoinniksi.

Nyt tarvitaan tietoa, taitoa, henkilösuhteita, yhteistyötä ja avointa mieltä, jotta saamme tätä elintärkeää akselia lujitetuksi.

Tuleva NATO- huippukokous on tärkeä. Myös Suomelle, vaikka emme sotilasliittoon kuulukaan. Ulko- ja turvallisuuspolitiikka sekä tiedusteluyhteistyö on ensiluokkaisen tärkeätä.

Ilman Nigel Faragea ei olisi tullut Brexitiä. Jytky pohjustettiin Brysselistä. Legan uusi nousu vaati Matteo Salvinin. Emme ole veljeksiä, mutta emme tulleet tyhjästä. "

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Asiaa ja asiaa, mutta EU-kriitikot toimivat jonkun maan pussiin. Maan jossa kielletään ikävät uutisetkin.

https://www.telegraph.co.uk/news/2018/06/15/russia...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset