SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Sote -valiokunnassa täysi riita käsittelyaikataulusta

Eduskunnasta välittyi hetki sitten uutinen (HS) , että  sote -valiokunnan kokous päättyi kaaokseen.

Minusta ei  ole -ei hallitukselle  eikä oppositiolle hyväksi -,  että eduskunnan valiokunta alkaa riidellä poliittisin perustein lakien käsittelyaikataulusta. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja  Krista Kiuru (SDP) ei ottanut uutisten  mukaan äänestykseen valiokunnan varapuheenjohtaja  Hannakaisa Heikkisen (keskusta) esitystä valiokunnan työn jatkamisesta ensi viikon jälkeenkin.

****

Aiemmin aamu-uutisissa kerrottiin, että jos valiokunta ei saa heinäkuussa mietintöä valmiiksi sote -lakipaketista,  sote- ja maakuntauudistus siirtyy pääministeri Juha Sipilän mukaan vuoden 2021 alkuun. Pääministeriltä tuo oli selvä enemmän tai vähemmän painostus eduskuntaa kohtaan.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiurun johtamistyylistä alkoi kevään mittaan kantautua monenlaista näkemystä. Krista Kiuru keräsi julkisuutta  myös johtamassaan Porin valtuustossa  aiemmin tänä vuonna.

****

Niin tai näin, alkaa tuntua, että jos jonkun näpit nyt paloi, niin kyllä ne enemmän pääministerin ja kepun näpit paloivat.

 

Sote – ja maakuntauudistuksen aikataulua uhkaa kriisi

--> tuossa blogissa ollut aikataulukuva on poistettu STM:n sivulta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Kiuru yrittää pitää yllä kiistelyä lähemmäksi vaaleja. Poliittisesti ymmärrettävää, mutta vastuutonta kiirettä vapaalle.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ei muistu heti mieleen vastaava "kahakkaa" mistään valiokunnasta riippumatta onko valiokunnan puheenjohtaja hallitus- tai oppositiopuolueesta.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

YLE uutisoi, että valiokunnan työskentely on umpikujassa.
Valiokunnan varapuheenjohtaja Heikkisen (kepu) lausunto ei ollut loppuun harkittu.

https://yle.fi/uutiset/3-10268109

P.s. Jos ja kun valiokunnan mietintö tulee olemaan erimielinen vastalauseineen, miten siitä sitten perustuslakiovaliokunta voi antaa puoltavaa lausuntoa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Vaikuttaa siltä, että Keskusta ajaa ratkaisuja siltä pohjalta, että enemmistö on aina oikeassa ja sen pillin mukaan on tanssittava. Ei asia niin ole. Lakeja on noudatettava, erityisesti päätösten pitää kestää perustulain säädokset ja niitä on noudatettava kunnes perustuslakia on muutettu. Sellaista hanketta ei tietääkseni ole vireillä ja jos olisikin, muutosta ei millään saada voimaan tämän eduskuntaskauden aikana.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Eduskunnan puhemiesneuvosto ensi viikolla joutuu ratkaisemaan, miten sosiaali- ja terveysvaliokunta jatkaa mietinnön valmistelua. Jos sielläkin asia menee äänestykseen, ollaan entisestään solmussa.

Verkkouutisten mukaan pääministerillä oli "sormet pelissä", että
valiokunnan varapuheenjohtaja Heikkinen vaati valiokunnan työn jatkamista ensi viikon jälkeenkin ja sitten heti elokuussa.

Käyttäjän harrimakipetaja kuva
Harri Mäki-Petäjä

Sote-riita repii hallituksen välejä. Kukaan ei taida tietää mitä kokoomus aikoo, kirjoittaa sosiaali- ja terveysasioiden erikoistoimittaja Tiina Merikanto.

https://yle.fi/uutiset/3-10268518

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Jos ja kun sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintö on riitainen, perustuslakivaliokunta jatkolausunnossaan on myös vaikean tilanteen edessä.

Jos perustuslakivaliokunta edellyttää vielä muutoksia, siihen päättyy
tämä hallituksen ja opposition sote -farssi.

Olen jo aikaisemmin täällä todennut, että sote -asiantuntijoina esiintyy henkilöitä, joiden jääviyttä olisi tullut myös pohtia.

Yhä suuremmaksi kasvaa tuo toimittajan Merikannon olettamus, että aika loppuu kesken.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Seppo Pietikäinen, "jos jonkun näpit nyt paloi, niin kyllä ne enemmän pääministerin ja kepun näpit paloivat".
Eivätkö kokoomuksen ja sinisten lainkaan?

Ps. Odotan mielenkiinnolla, millaisen "rangaistuksen" kommentistani Pietikäinen minulle antaa, mutta aurinkoista ja lämmintä Juhannusta hänelle ja kaikille muillekin kirjoittajille tasapuolisesti.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Valiokunnat voivat riidellä keskenään ja jatkaa riitaansa suuressa salissa.

Riidellessään poliitikot eivät huomaa, että SOTE ja valinnanvapaus etenee kiihtyvään tahtiin eduskunnan ulkopuolella riitelijöiden sitä huomaamatta. Markkinat hoitavat asiat eikä siihen kiuruja eikä rinteitä tarvita !

Yksityiset terveysalan palveluntarjoajat ovat ostaneet kymmeniä ellei satoja kuntien terveyskeskuksia ja muita hoitoalan kiinteistöjä, palkanneet lääkäreitä ja muuta henkilökuntaa. Ulkoistus on voimissaan.

Totuus paljastuu, kun oppositio valtaan päästessään romuttaa koko uudistuksen ja valinnanvapauden, ei kunnilla ole enää mahdollisuutta hoitaa kuntalaisten terveydenhoitoa muuten kuin ostamalla palvelun niiltä yksityisiltä joille he ovat kaikki myyneet !

Eläköön valinnanvapaus !

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset