SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Saksa välttyi hallituksen kaatumiselta - onneksi

Saksa  välttyi  hallituksen kaatumiselta, kun eilen illalla saavutettiin sopu liittokansleri Angela Merkelin johtaman CDU:n ja  sisäministeri Horst Seehoferin johtaman  baijerilaisen sisarpuolueen CSU:n välillä.

Saksan mediassa   (mm. ARD -  ZDF)  liittokanslerin ja sisäministerin sopu on aamun ykkösuutinen.

Saksalle  ja Euroopalle Saksan hallituksen kaatuminen olisi ollut   tie tuntemattomaan. Saksan hallitusneuvottelut viime vuoden syyskuun jälkeen olivat jo tarpeeksi pitkät. Angela Merkel sai muodostettua uuden hallituksensa melko uuvuttavien ja raskaiden neuvottelujen jälkeen . Hallituksen kaatuminen olisi merkinnyt Saksalle uusia vaaleja ja Angela Merkelin väistymistä Saksan politiikassa taustalle. Angela Merkelin kausi liittokanslerina on varmaankin on hänen viimeisensä ja seuraavissa Saksan liittopäivävaaleissa CDU:ta johtaa uusi puoluejohtaja.

CDU:n ja CSU:n  välisen riidan taustalla “sanottiin olevan” lähestyvät Baijerin lokakuun maapäivävaalit - ei siis yksin maahanmuuttopolitiikka.  CSU on ollut  Baijerin  hallitseva puolue, jonka enemmistö lokakuun vaaleissa on  uhattuna .

CDU ei toim Baijerissa , jossa toimii sen sisarpuolue CSU  (Christlich-Soziale Union in Bayern, CSU).  Puolueilla on yhteinen puoluekokous ja tiivis yhteistyö liittovaltion tasolla - ainakin ollut tähän saakka  (70 vuotta - CDU/CSU).

***

P.s. Täällä kotimaassa EU-vastaiset voimat odottivat Saksan hallituksen kaatumista ja EU:n ajatumista sekavaan tilaan. Eräskin dosentiksi itseään tituleeraava blogisti kirjoitti täällä otsikoilla "Seefofer lähtee, Saksan hallitus hajoaa - EU:n loppu. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

EU:ta hajottavia voimia on lähellä ja kaukaa. Saapa nähdä, mikä
on tilanne 16.07.2018 jälkeen.

Presidentti Dinald Trump ei aio -valeuutislevityksestä huolimatta - tunnuustaa Krimiä osaksi Venäjää.

https://gulfnews.com/news/americas/usa/us-rejects-...

Myös EU:n talouspakotteet jatkuvat
https://europa.eu/newsroom/highlights/special-cove...

Juha Hämäläinen

Merkelin lähtl olisi nimenomaan hyvä asia. Se vakauttaisi EUta, kun Merkelin päättömät agendat pyyhitään pois pöydältä. Tuo nainenhan on EUn täystuho pakkomielteidensä takia, joista massasiirtolaisuus on suorastaan edesvastuuton.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Merkel syntyi Länsi-Saksan Hampurissa, missä hänen isänsä Horst Kasner opiskeli teologiaa. Angelan ollessa muutaman viikon ikäinen perhe muutti Itä-Saksaan. Seuraavan kerran Merkel kävi Länsi-Saksassa vasta 32-vuotiaana serkkunsa häissä.

Ilmeisesti rautaesiripun takana eläminen jätti jälkensa pysyvästi Merkeliin

Angela Merkel on väitellyt tohtoriksi kvanttikemiasta.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Niin, Merkel jos kukaan tietää mitä on asua siinä osassa Eurooppaa joka oli totalitäärisesti hallittu. Ja Merkel tietää, että sitä tilannetta, jossa Eurooppa olisi taas jaettu kahtia etupiireihin, ei enää koskaan saa tulla.

Myös meillä EU-Suomessa tulisi ymmärtää, että paluuta siihen YYA-ajan tilanteeseen, jossa Suomi oli yksin Kremlin talutusnuorassa toisen maailman sodan jälkeen, ei enää tule eikä saa tulla.

EU:n yhtenäisyys ja vahvistuminen edellyttää vahvaa sekä määrätietoista johtajuutta. Tätä voivat EU:ssa tarjota mm. Angela Merkel.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Verkkouutiset:

Donald Trumpin pelätään tunnustavan Krimin Helsingissä
https://www.verkkouutiset.fi/donald-trumpin-pelata...

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Tapauksesta ei vaan ole kerrottu yhtään mitään sovituista asioista.

Kun yllättäen täysin eri mieltä olleet pääsevät sopuun, herää kysymys, että mitä siellä on tapahtunut.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kyllähän sisäministeri Horst Seehoferin puheet enteili hänen varmaa lähtöä hallituksesta.

Ilmeisesti CSU:n sisällä nousi Merkelin tuki ja CDU:n ja CSU:n yhteistyö jatkuu. Eniten siitä olisi kärsinyt CSU, jos he olisivat jättäneet hallituksen.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Missähän se dosentti nyt luuraa, kun ei ole tullut minkäänlaista kommenttia tahi uutta "ennustusta" Saksan hallituksen kaatumisesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset