Ylen puoluekannatusmittaus vahvistaa kahden puolueen etumatkan

Ylen kannatusmittaus  vahvistaa kahden puolueen SDP:n ja kokoomuksen etumatkan seuraaviin puolueisiin.

Kolmen suurimman puolueen järjestys on myös pysynyt ennallaan:

1) SDP 20.3 %  2) Kokoomus 19,7 %  3) Keskusta 16,6 %.

Kokoomus ei näköjään päästä SDP:tä karkumatkalle. Itseasiassa  SDP:n kannatus on ollut hienoisessa laskussa ja kokoomuksen kannatus  pysynyt likimain tasaisena pitkin vuotta.

Olen jatkuvasti kiinnittänyt huomiota, miten (esim. Ylen toimittajat)  kukin kuukausittain selittää näitä puoluekannatustuloksia ja niiden muutoksia. En ryhdy tähän otosta malliksi kokoamaan, mutta joskus – eikä vaan joskus – on äimän käkenä uutisten kertomisesta  näistä puoluekannatusmuutoksista.

Tänä aamuna klo 06 Radio-Suomen uutissa toimittaja oli keskittynyt kehumaan Antti Rinnettä (äänestäjän haastattelu) ja tuomaan esille kepu -antipatiansa. Mutta uutisointi oli puutteellista kahden suurimman puolueen kannatuseron kehityksessä.

Aamun  HS:n  pääkirjoituksessa todetaan tänä aamuna, ettei  SDP:n ja Antti Rinteen suosio johdu Antti Rinteestä. Tuossa on viestiä ihan tarpeeksi, jos ja kun kokoajan puhutaan pääministerikilpailusta Antti Rinteen ja Petteri Orpon välillä.

Kunnallisalan kehittämissäätiö näyttää paremman tekemisen puutteessa keskittyvän tuottamaan kannatusmittauksia asiassa kuin asiassa. Vihreille ja sen puheenjohtajalle tuo ja  em. HS:n pääministerigallup ovat melko murskaavaa luettavaa.

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu