SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

SDP:n sote -lusikka putosi sopan pohjalle

Verkkouutiset osallistuu tällä kertaa toisen median uutisen ketjuttamiseen  ja lainaa   Ilta-Sanomien uutista   SDP:n sote -mallin perustuslain vastaisuudesta. Tämä blogikin on osaltaan sitten ketjuttamista.

Mielenkiintoinen näyttävä vastaveto tämä  on hallituksen taholta. Nyt vuorostaan SDP ja Antti Rinne antoivat syötön suoraan hallituksen puolustajien sote -lapaan.

IS:n haltuunsa saaman virkamiesarvion mukaa SDP:n esittämä malli on perustuslain vastainen ja mahdoton toteuttaa.  Sillä tavalla !

Eduskunnan  sosiaali- ja terveysvaliokunta  jatkaa ensi viikolla  mietinnön valmistelua. Tässä viikolla ehti valiokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru sanomaan mielipiteensä, että sote- paketti on perustuslain vastainen. Kysymys kuuluu, onko valiokunnan puheenjohtaja sotkeutunut poliittisin tarkoitusperin perustuslakivaliokunnan tontille.

Olen koko ajan täällä korostanut, että minulla on ymmärrystä maakuntauudistukselle, muttei 18 maakunnan määrälle. Jos johonkin uudistus kaatuu, ennustan sen kaatuvan myös maakuntien keskenään melko eriarvoisille mahdollisuuksille johtaa ja ohjata  esitettyä maakunnan tehtäväkenttää.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Iltasanomien uutisen pohjalta voikin sitten miettiä, kuka seuraavista ei ymmärrä sanan luottamukselinen sisältöä ja merkitystä:

"Muistio on valmisteltu sosiaali- ja terveysministeriössä sekä valtiovarainministeriössä. Hallituksen reformiryhmään, jolle muistio jaettiin, kuuluvat peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk), kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk), oikeusministeri Antti Häkkänen (kok), ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok), sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin) ja puolustusministeri Jussi Niinistö (sin)."

Erikoiseksi on mennyt politiikan tekeminen viime kuukausina.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Hyvä kysymys, miksi muistiot vuotaa niin eduskunnasta kuin ministeriöistä ja jopa puolustushalinnosta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tuskinpa valmistelu on niin luottamuksellista voinut olla, että asiakirjat olisivat pysyneet vain ministereiden käsissä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Taidat olla jäljillä. Mitä enemmän avustajia, sitä enemmän vuotoja.

Tämän lisäksi suhtautuminen vuotoihinkin vaihtelee. Henkilö, joka on pitänyt oman ajattelumaailmansa kannalta mieluistä vuotoa suorastaan sankaritekona, voi pitää kiusalliseksi kokemaansa vuotoa ankarasti paheksuttavana, jopa rikollisena.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #6

Näin se varmaan menee - toisen sankariteko ja toisen halveksimaa vuotamista.

Erottaisin kuitenkin jossain määrin vuodot, joissa on kyse laittoman toiminnan ja väärinkäytösten paljastamisesta kuten vaikkapa Panaman paperit. Näissä sote-vuodoissa on kuitenkin ollut kyse polittisista motiiveista vaikuttaa päätöksentekoon.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #6

Sitten on vielä hakkerit ja henkilöstön avoimet tietokonepöydät. Onhan tässä ollut tapauksia, että ministeriössä on ollut amatöörimaista omalla tietokoneella toimimista: tietokone auki ja henkilöä ei näy työhuonessaan mailla eikä halmeilla (kahvilla, ruokatunnnilla etc.).

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tässä tullaan näkemaan ja kuulemaan sekä lukemaan sote -näytelmän loppunäytelmä lähikuukausien aikana. Eduskunnan kaikki puolueet ovat sote -sopan keittäneet ja polttaneet sen kattilan pohjaan kiinni.

Minua vaan edelleen ihmetyttää, miten pääministeri Katainen pystyi saamaan maaliskuussa 2014 kaikkien puolueiden yhteisen sote -sopimuksen.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000733300.html

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Alivaltiosihteeri Päivi Nergin mukaan sote- ja maakuntauudistuksen aikataulu pettää, jos eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta ei saa lakipakettia perustuslakivaliokunnalle syyskuun aikana.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Musitio on tehty kolmen uutisen pohjalta, eikä puolueeseen ole oltu yhteydessä. Siltä pohjalta on muistio tehty, jopa uutisissa itsessän vastataan muistion väitteisiin. Aika heikoilla tiedoilla peruslakia nyt heilutetaan

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset