SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Miksi Venäjän presidentti osallistuu Itävallan ulkoministerin häihin ?

Itävallassa ja varmasti muuallakin EU-maissa kohistaan,  miksi Venäjän presidentti osallistuu Itävallan ulkoministeri Karin Kneisslin    häihin  ?

Itävallan ulkoministeriön mukaan  Venäjän presidentti Vladimir Putin osallistuu ulkoministeri  Kneisslin häävastaanottoon puhtaasti henkilökohtaisen ystävyyden merkeissä. Niinpä, kun varmaan Itävallan ulkoministeriössä tiedetään vierailun vaatimat turvajärjestelyt , muut ulottuvuudet ja  uutisointi.

Asiasta uutisoi aiemmin valtiollinen Yle, mutta olennaisempaa on lukea, mitä muualla asiasta uutisoidaan (BBC  - DW  - ORF) .

Itävallan nuoren liittokansleri Sebastian Kurzin   hallituksessa on EU-vastainen   FPÖ -puolue edustettuna.

****

Itävallasta presidentti Putin matkustaa jo tänään Berliiniin tapaamaan liittokansleri  Angela Merkeliä. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Elokuussa 50 vuotta sitten 20-21.08. 1968 Neuvostoliitto miehitti Tsekkoslovian.

https://en.wikipedia.org/wiki/Warsaw_Pact_invasion...

--
Tamminiemessäkin oli uneton yö.
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/50-vuotta...

Risto Koivula

Tuollahan se sanotaan, että he ovat vanhoja ystäviä!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Osallistuneehan myös Merkel häihin? Miksi ei Venäjän presidentti voi osallistua ystävyyteen perustuen? Wikin mukaan ulkoministeri on hyvin korkeasti koulutettu ja monipuolisen työuran jo kokenut. Jo noiden työsuhteiden perusteilla ei pitäisi olla minkäänlaista epäilyä etteikö myös Venäjän presidentti voi osallistua häihin. Eikös kuitenkin hääpari ole oikeutettu kutsumaan keitä haluaa?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Merkel odottaa Berliinissä Putinia käymään jo tänään.

Saa toki osallistua häihin. Mutta pystyykö presidentti Vladimir Putin ja ulkoministeri Karin Kneissl olemaan yksityishenkilöinä -edes toisen häissä-, kun maailman media seuraa tätäkin tapahtumaa ?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Seppo-Juha, mediat ovat aina hyviä myös keksimään kaikenlaisia verukkeita ja tulkintoja. Milloin mistäkin. Tähän on tututtu jo pitkän aikaa sitten.

Miten Putin voisi häissä esiintyä muutoin kuin yksityishenkilönä? Onko hänellä jonkinlainen kyltti kädessä, jossa on viestiä muusta? Enpä usko. On vain maailmassa erilaisia mielipiteitä ja erilaista tuttavuutta, jota kaikki eivät aina käsitä tai edes sulata. Keneltä on pois jotain, kun Putin osallistuu Itävallan ulkoministerin häihin? Minulta ei ainakaan pätkän vertaa. Enkä edes kuvittele jotain mistä en tiedä mitään. Osallistuu, jos on katsonut sen oikeaksi.

Maailmassa on poliittinen arvolataus nykyisin aivan liian suuressa merkityksessä tällaisessakin asiassa. Aito politiikkaa on hoidettava aivan muissa ympyröissä. Noinhan ilmeisesti häiden jälkeen näyttää Putinkin tekevän mennessään keskustelemaan politiikkaa Merkelin kanssa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #6

Olen näitä asioita seurannut vuosikymmeniä.

Saapuuko Putin vuorolentokoneella lentoasemalle ja yksityisellä autolla häihin- ei vaan presidentin lentokoneella ja panssariautolla ja ison joukon turvamiesten joukon ympäröimänä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_presidential...

https://en.wikipedia.org/wiki/Presidential_state_car_(Russia)#/media/File:2018_inauguration_of_Vladimir_Putin_26.jpg

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #7

No se on siltä varalta, jos on terroristeja...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Putin on vuosien varrella tehnyt yllättäviä visiittejä vähin äänin.
2016 hän ilmaantui Konevitsan luostarin jumalanpalvelukseen niin vaivihkaa ettei rouva jonka vieressä hän seisoi pannut mitään merkille. Paikalla oli pienehkö suomalainen ortodoksiryhmä joka kertoi tapauksesta.
Vuosi sitten Putin ilmestyi tunnetun toisinajattelija ja aktivistin Svetlana Aleksejevan 90-vuotispäiville tämän kotiin, varsin lyhyellä hälytysajalla. Ehkä nyt kuitenkin kutsuttuna?
Jne. En vaivaa lukijaa ryhtymällä listaamaan näitä.

Miksi hän sitten tekee tuollaisia, jossainmäärin epäkonventionaalisia tempauksia, kaikki muistavat lomakuvat?
Ehkä se on vain hauskaa ha virkistävää? Toisaalta piristystä rytiinien keskellä, ja koska hänelläon varaa siihen. Arvattavasti kaikella tuolla on myös selvä imagonmuokkauksellinen ulottuvuutensa. Yllättää ja hämmentää on päällikölle yhäti pätevä ohjenuora.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset