SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Saavutetut talouspoliittiset tavoitteet voidaan nopeasti tuhota

Pääministeri Juha Sipilän hallitus on esitellyt eduskunnalle  annettavan   vuoden 2019 valtion talousarvioesityksen.

Monet hallitusohjelmassa asetut talouspolitiikan tavoitteet (velkaantumisaste, veroaste, työllisyysaste, budjetin tasapainottaminen)  ollaan saavuttamassa.

Pääministerin ja valtiovarainministerin esittelykalvot

Pääministeri Juha Sipilä  -  Valtiovarainministeri Petteri Orpo

****

Suomen talous ei  vielä ole suinkaan kestävällä pohjalla.

Monet hallituksen saavuttamat  talouspoliittiset tavoitteet voidaan  vihervasemmiston politiikalla nopeasti tuhota, jos heidän politiikkaa tähtää julkisen talouden kasvattamiseen, verotuksen kiristämiseen ja työelämän säännösten kiristämiseen jne. 

Seuraavalla hallituksella on edessään myös suuri talouden savotta. Millä kokoonpanolla sitten vaalien jälkeen hallituksessa jatketaan, ratkeaa vaaleissa. Suomella  on jo valmiiksi  ylisuuri julkinen talous  ja verotus on maiden vertailussa kärkitilalla. Suomen julkisen talouden rahoitus ajautuu kriisiin, jos talouskasvu hiipuu ja sen mukana työllisyysaste ei nouse nykyisestä tasosta. 

Tämän  kaavion joutuu vaalien jälkeinen hallitus päivittämään ensi töikseen, sillä  pääministeri Sipilän hallituksen aikana kaikki kaavion tavoitteet (mm. sote) eivät tule  vielä maaliin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kannattaako niitä vaaleja suotta sitten edes järjestää,jos vain yhdenlaista politiikkaa pitää toteuttaa?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mikäli nyt suunniteltu maakuntahimmeli toteutuu se väistämättä tulee kasvattamaan julkista taloutta, onko Kokoomus valmis tähän, saadakseen himoitsemansa soten valinnanvapauden?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Hevosmiesten uutistoimiston mukaan demarit ja Antti Rinne toivovat, ettei sote kaatuisi, sillä he joutuvat itse siitä "liriin".

http://sjphki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260015-sote...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset