SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Pyrkiikö Barack Obama takaisin presidentiksi ?

USA:n edellinen  Barack Obama piti eilen puheen, joka herätti monenlaisia kysymyksiä.

Ensimmäiseksi tuli mieleen, että pyrkiikö USA:n  edellinen presidentti Barack Obama takaisin presidentiksi (ei ehdokkaana, vaan vaikutusvaltaisen ex-presidentin roolissa) vuoden 2020 vaaleissa.

Ei tule heti mieleen, milloin edellinen presidentti on noin voimakkaasti hyökännyt istuvaa presidenttiä ja hänen taustapuoluetta vastaan.

CNN lähetti illalla suorana Obaman puheen.

Se tiedettiin jo aiemmin, että Barack Obama tulee esiintymään USA:n marraskuun välivaaleissa  Demokraattiisen puolueen vaalitilaisuuksissa.

****

USA:n istuva presidentti Donald Trump on täydellisellä törmäyskurssilla monien johtavien mediatalojen kanssa. Anonyymikirjoitus   New York Timesissa Valkoisen talon sisäisestä tilanteesta on  jo sen luokan ilmiö, että mikä on seuraava tapahtuma ja seuraus USA:n sisäpolitiikassa.

Aamun uutisten mukaan presidentti Trump käynnistää tutkimukset Ylen  uutisen mukaan haamukirjoittajan henkilöllisyyden selvittämiseksi.

****

USA:n presidentit

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Obaman astumista estradille on odotettu ja toivottu. Nyt se tapahtui. Paikka ja aika oli valittu huolellisesti. Kuuntelin juuri puheen keskeiset osat. Alla linkki.

https://www.politico.com/story/2018/09/07/obama-sa...

Obaman vertaus, että Trumpin twiitit vastaavat "leipää ja sirkushuveja", on kerrassaan oikeaan osunut.

Onhan se Trumpille kova koulu, kun samat pelisäännöt eivät toimi presidenttinä ollessa kuin kiinteistömogulina. Monet lauseet kuten "lehdistö on kansan vihollinen", ovat tulleet tiensä päähän.

Trumpin touhu kokonaisuudessaan on ollut mielenkiintoista ja osin jopa viihdyttävää seurattavaa. Mutta kyllä kovilla panoksilla pelataan. Aika paljon on peruuttamatonta tapahtunut. Erityisesti luottamuspääoman puolella.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kyllä tässä äimän käkenä on USA:n sisäpoliittisesta nykytilasta ja sen mukana
vapaata maailmaa edustavan maan presidentin toimista.

Risto Koivula

Tämä tarkoittaa, että Michelle Obama aikoo kumminkin pyrkiä presidentiksi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Toivoisin näin käyvän, mutta hän on kyllä kieltäytynyt. Demokraattien parhaat vaihtoehdot täyttäisivät kaikki 80 vuotta kesken presidenttikautensa. Corey Booker ja muut nuoremmat ovat kirjoittamattomia lehtiä, mutta niin olivat Carter ja Obamakin.

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

Heittosi oli varmaan jonkinlainen vitsi, mutta Obama ei voi pyrkiä presidentiksi seuraavissa vaaleissa tai missään muissakaan vaaleissa. USA:n perustuslain 22 lisäys estää tämän.

"Section 1. No person shall be elected to the office of the President more than twice, and no person who has held the office of President, or acted as President, for more than two years of a term to which some other person was elected President shall be elected to the office of the President more than once. But this Article shall not apply to any person holding the office of President when this Article was proposed by the Congress, and shall not prevent any person who may be holding the office of President, or acting as President, during the term within which this article becomes operative from holding the office of President or acting as President during the remainder of such term.

Section 2. This Article shall be inoperative unless it shall have been ratified as an amendment to the Constitution by the legislatures of three-fourths of the several states within seven years from the date of its submission to the states by the Congress."

https://en.wikipedia.org/wiki/Twenty-second_Amendm...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kyllä tiesin vuoden 1951 muutoksen ja tämänkin kauden muistin

https://www.archives.gov/research/census/president...

--
Mitä enemmän tiedät, sitä vähemmän tiedät sananparsi tulee mieleen tuolta
avaruustieteen puolelta.

The more you know, the less you know

Hyvää päivän jatkoa !

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

USA:n perustuslaki ei kyllä taida sallia kaksi kautta palvelleen pressan asettua uudelleen ehdolle. Ei siis voi menetellä kuten Venäjällä, jossa Putin "huilasi" sen ajan, kun Medvedev oli ainakin muodollisesti presidenttinä.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ja Kiinassakin presidenttikausien rajoitukset poistettiin....

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Demokraattien pakka taitaa tällä hetkellä olla sen verran sekaisin, ettei sieltä ole vielä löydettävissä selkeää Trumpin haastajaa ja tämä tarkoittanee sitä, että johtavaksi ääneksi istuvaa presidenttiä vastaan on noussut edellinen presidentti. Kunhan demokraatit löytävät sopivan haastajan, niin eiköhän Obama anna hänelle Trumpin vastaisen rintaman johtajuuden.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tuossa viikolla luin uutisen, ettei välivaaleissa Demokraattien voitto ole mitenkään varma.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Republikaanit saavat puolueena osakseen turhan paljon lokaa Trumpista johtuen. Ei enemmistö republikaaneista kahjoja ole, ajatellaanpa vaikka edesmennyttä McCainiä.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #9

John McCainin muistotilaisuudessa olivat paikalla entisistä presidenteistä Bill Clinton, George W. Bush ja Barack Obama sekä nykyinen varapresidentti Mike Pence. Kaikki taisivat pitää puheen.

https://edition.cnn.com/2018/08/29/politics/galler...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #10

Katsoin muistotilaisuutta suorana. Muistotilaisuudessa puhuivat mm. Henry Kissinger, Barack Obama, George W. Bush ja Meghan McCain. Pence ja Clinton osallistuivat vieraina.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #9

McCainin kahjoudesta kertoo kylliksi se, että hän valitsi Sarah Palinin varapresidenttiehdokkaaksi. Saadakseen pienen nosteen vaalikampanjalleen hän oli valmis ottamaan riskin, että USA:n presidentiksi tulee täysi kaistapää.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Demokraateillahan on jo ehdokas. Räppäri ja mediapersoona Kanye West on sanonut radiohaastattelussa, että hän harkitsee vakavasti pyrkimistä Yhdysvaltojen presidentiksi. https://www.mediuutiset.fi/uutiset/rapparista-pres...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kommentti lienee huumoria. Kanye on tunnetusti republikaanien oikeistosiipeä. GOP:n ehdokkaaksi voisi hyvinkin päästä, komeljanttaritradition jatkoksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mitä Putin teki eilen, sen tekee Obama huomenna?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset