Pyrkiikö Barack Obama takaisin presidentiksi ?

USA:n edellinen  Barack Obama piti eilen puheen, joka herätti monenlaisia kysymyksiä.

Ensimmäiseksi tuli mieleen, että pyrkiikö USA:n  edellinen presidentti Barack Obama takaisin presidentiksi (ei ehdokkaana, vaan vaikutusvaltaisen ex-presidentin roolissa) vuoden 2020 vaaleissa.

Ei tule heti mieleen, milloin edellinen presidentti on noin voimakkaasti hyökännyt istuvaa presidenttiä ja hänen taustapuoluetta vastaan.

CNN lähetti illalla suorana Obaman puheen.

Se tiedettiin jo aiemmin, että Barack Obama tulee esiintymään USA:n marraskuun välivaaleissa  Demokraattiisen puolueen vaalitilaisuuksissa.

****

USA:n istuva presidentti Donald Trump on täydellisellä törmäyskurssilla monien johtavien mediatalojen kanssa. Anonyymikirjoitus   New York Timesissa Valkoisen talon sisäisestä tilanteesta on  jo sen luokan ilmiö, että mikä on seuraava tapahtuma ja seuraus USA:n sisäpolitiikassa.

Aamun uutisten mukaan presidentti Trump käynnistää tutkimukset Ylen  uutisen mukaan haamukirjoittajan henkilöllisyyden selvittämiseksi.

****

USA:n presidentit

 

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu