SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Saksan kahdet maapäivävaalit testaavat Angela Merkelin hallitusta

Saksan  kahden valtapuolueen (CDU/CSU:n  ja SPD:n)  ja nykyisen hallituksen suosio on viime aikoina hiponut pohjalukemia. Kannatusluvut ovat molemmilla puolueilla viime vuoden liittopäivävaalien alapuolella.

Lokakuussa   pidetään Saksassa  kahdet maapäivävaalit ( Baijeri 14.10.2018   ja Hessen  28.10.2018 )

Maapäivävaaleissa testataan Saksan kivuliaasti   syntyneen liittokansleri Angela Merkelin  neljännen hallituksen suosio.

*****

Tällaisia  puolueiden kannatuslukemia mitataan tällä hetkellä Baijerissa ja Hessenissä.

Vuoden 2013 maapäivävaalien kannatuksiin Baijerissa  ja Hessenissä  eivät näytä yltävän  Saksan nykyiset hallituspuolueet.

*****

Liittokanseri Angela Merkel saapuu marraskuussa Helsinkiin Kansallisen kokoomuksen isännöimään  EPP:n kokoukseen.

EPP:n kokous on yksi suurimmista Suomessa järjestetyistä  kansainvälisen politiikan tapahtumista. Euroopan kansanpuolueeseen EPP:hen  (EPP - European People's Party) kuuluu yhteensä 77 puoluetta 41:stä eri maasta.

Euroopan Parlamentin  vuoden 2019 vaalit värittävät EPP:n kokousta. Kokouksessa on tarkoitus mm. nimetä EPP:n kärkiehdokas EU:n komission puheenjohtajaksi. Netistä löytyy enemmän tai vähemmän virallinen  luettelo  EU -parlamentin eri puolueiden mahdollisista kärkinimiehdokkaista. EPP:n nimiluettelossa on myös Alexander Stubbin nimi, mutta myös Saksan Manfred Weberin  nimi.

****

Ennen EPP:n Helsingin kokousta mahdollisesti  tiedettäneen (18.10.2018 ?) tai sitten ei, saadaanko Britannian ja EU:n välille erosopimusta. Ei hyvältä näytä.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

AfD:n alamäelle Baijerissa on olemassa luonnollinen selitys.Baijerissa sen kannattajat ovat olleet suurelta osin puolueen alkuperäisiä ylimpiin tuloluokkiin kuuluvia akateemisia kannattajia.On selvää,että he eivät pidä siitä,mitä Saksissa tapahtuu.En tiedä onko Merkel aidosti pahoillaan,kun CSU on saamassa rumasti turpiin.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Taloudessa Saksalla menee vielä hyvin. Velkasuhde BKT:stä on Suomea korkeampi johtuen menneistä ajoista, jolloin Saksa itse kuului vakaussopimuksen rikkojiin.
https://tradingeconomics.com/germany/government-de...

Saksasta uutisoitiin vielä 10 vuotta sitten näin:
https://www.ft.com/content/bd4c856e-6de7-11e7-b9c7...

Martti Nurmi

Merkkelin matka näyttää loogiselta, trendinomaiselta. Tuossa kaikessa on kumminkin merkillepantavaa, ettei radikaaleja muutoksia näy. Ihan äkkiä Saksa ei siis heilahtane.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset