Horjuuko pääministeri Theresa Mayn asema puoluekokouksessa

Britannian konservatiivit pitävät 30.09-03.10.2018  puoluekokouksen.

Pääministeri Theresa Mayn asema punnitaan puoluekokouksessa tilanteessa, jossa maan EU-erosopimus on sopimatta ja maan sisäpolitiikka lähes sekasorron tilassa.

****

Pääministeri  Theresa May piti eilen EU:n ylimääräisessä huippukokouksessa puheen 27 muun EU-maan johtajille neuvottelujen tilanteesta.

Saadaanko Britannian ja EU:n välille erosopimusta. Ei hyvältä näytä.

****

Saksalainen Handelsblatt -talouslehti uutisoi  EU:n komission valmistelevan  rahoitusalalle hätälainsäädäntöä .

 

Britanniasta  uhkaa loppua brexitin jälkeen parissa viikossa ruoka, lääkkeet, polttoaineet  ym. uutisoi kesäkuussa The Sunday Times. Keväällä uutisoitiin myös  20 pankin  suunnittelevan  siirtyvän Frankfurttiin tai muualle EU-maihin Britannian EU -eron johdosta.

****

"Valmistautukaa sekasortoiseen brexitiin" –  ja se vaikuttaa myös suomalaisiin uutisoi valtiollinen YLE aiemmin elokuussa.

Mutta horjuuko pääministeri Theresa Mayn oma asema puoluekokouksessa. Elokuussa brittilehdissä uutisoitiin ulkoministerin tehtävistä eronneen Boris Johnsonin olevan seuraava pääministeri.

Ja kukapa toimii muun ohella puhemiehenä  kuin toinen brexit-puhemies ja Timo Soininkin kehuma  Nigel Farage. Mutta taitaa Faragella hämärtyä  nyt todellisuus , kun alkaa Jonsonia kaavailla UKIP:n   puheenjohtajaksi.

Johnsonin ja Faragen puheet ennen UK:n kansanäänestystä eivät aina olleet yhtä totuuden kanssa.

 

 

 

 

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu