SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Valmistuuko sote -mietintöluonnos valiokunnasta tällä viikolla ?

Tämän STM:n sivulla olevan aikataulun mukaan sote- ja maakuntauudistuksen lait pitäisi tulla voimaan 11-12/2018.

Kysymys kuuluu valmistuuko koko uudistuksen mietintöluonnos valiokunnasta  tällä viikolla ?

Viime viikolla  oltiin perin hiljaa , missä mennään  sosiaali- ja terveysvaliokunnassa mietintöluonnoksen valmistumisen suhteen. Valiokunnan seuraava kokous on huomenna tiistaina 25.09.2018 klo 10.15.

Esityslistan kohtien 6-7 mukaan jatketaan valmistavaa keskustelua.  

(HE 15/2017  -  HE 52/2017 -  HE 57/2017 - HE 71/2017HE 15/2018 ).

Valiokunnan mietintöluonnos sen valmistuttua siirtyy  odottamaan perustuslakivaliokunnan lausuntoa, joka vienee aikaa 4-6 viikkoa. Ollaan siis marraskuun puolessa välissä.

Jos perustuslakivaliokunta edellyttää muutoksia mietintöluonnokseen, blogin  kuvassa olevalta lakipaketin aikataulutavoitteelta putoaa viimeistään silloin pohja pois.  

****

Jatkaako sosiaali- ja terveysvaliokunta mietinnön jatkovalmistelua enää marraskuussa ja uuden mietintöluonnoksen valmistelua? Alkaa nimittäin olla  enemmän tai vähemmän epävarmaa koko lakipaketin valmistuminen eduskunnan jäljellä olevalla istuntokaudella ennen huhtikuun eduskuntavaaleja.

****

Kun pääministeri on perjantain luottamusäänestyksen jälkimaninkeina  kiistänyt yhden hallituspuolueen kansanedustajien painostuksen, niin mistä oli kysymys marraskuussa 2015. "On hyvin todennäköistä, että kävelen huomenna presidentin luo.”

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ei kai vain turnauskestävyys ole pettämässä pääministeripuolueella.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/93e7025e-86b1-...

------
P.s. Oma kantani sote- ja maakuntauudistuksessa kulminoituu ehdotettuun 18 maakunnan määrään. Olen sanonut ymmärtäväni maakuntauudistusta, mutten 18 maakunnan määrää. Ehdotetut 18 maaakuntaa keskenään ovat niin eriarvoisessa asemassa huolehtimaan maakunnille kaavailluista tehtävistä, etteivät kansanlaiset eri puolilla Suomea ole perustusllain näkökulmasta yhdenvertaisessa asemassa .
https://alueuudistus.fi/tehtavat

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Miten ihmeessä on keskitytty kiistelemään maakuntien määrästä, kun samalla kaikkein tehokkain vaihtoehto, keskitetty valtiojohtoinen järjestelmä, on jäänyt täysin vaille huomiota? Byrokratian minimoinnin, terveydenhuollon kehittämisen sekä mittakaava- ja synergiaetujenetujen hyödyntämisen kannalta se olisi keskenään kilpaileviin maakuntiin nähden ylivoimainen. Luonnollisen monopolin tarjoamien etujen karsinta on julkisen terveydenhuollon riisumista aseista, joilla saavutettaisiin hallituksen esitykseen nähden miljardien etuja vuodessa. Vai onko tarkoituskin, ettei julkisesta järjestelmästä tule liian vahvaa kilpailijaa?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Niin, se maaliskuun 2014 sopimus pääministeri Kataisen hallituksen ja silloin opposition välille viidestä sote -alueesta - miksi se ei kepulle kelvannut jatkotyön pohjaksi.
https://yle.fi/uutiset/3-7151335

P.s. Ja kuka sitä kehui !
https://www.juhasipila.fi/blogi/2014/03/28/108

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Pietikäinen, kaikella ystävyydellä, olisiko jo korkea aika jättää muistelmat pääministerin tekemisistä historian kirjoittajille. Tule tähän aikaan ja kirjoita viime perjantain tapahtumista erityisesti edustamasi puoleen osalta. Tarjosihan puolueesi naiskansanedustaja Siren oivan syötin kirjoittaessaan tulkinneensa väärin pääministeri Sipilän lausuntoa, mutta kertoi kuitenkin kuulleensa naiskansanedustajien vähättelyä tytöttelyillä. Jostakin syystä yhtään tytöttelyyn syyllistyneen nimeä ei kuitenkaan kertonut.
Kyllä sote-mietintöluonnos ja sote-uudistus aikanaan tulevat.
Ole huoleti.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Koulupoikana tuli kuunneltua monien tavoin radiosta Kalle-Kustaa Korkin ja Pekka Lipposen seikkailuja. Prinssieversti, ylipiäjohtaja Pekka Liponen sanoi usein Kalle-Kustaa Korkille: ÄLÄ VEKUTA ! (Hyymööriä !)

P.s. Mitä tulee tähän päiväään, antaa lukijoiden arvoida, kumpiko meistä - arvoisa kommentoijja vai minä ollaan tässä ajassa Suomen ja muun maailman asioissa urheilua unohtamatta.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Pietikäinen, vastauksestasi mieleeni tuli vanha viisaus, "joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa". Eipä minulla muuta.
(Sinun kannattaa pitää mielessä Kalle-Kustaa Korkin ja Pekka Lipposen seikkailut niin pysyt edelleen 1950-luvulla).

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #6

Kumpiko tässä elää menneessä maailmassa -arvoisa kommentoijja vai minä , kysyn vaan.

---
Pietikäinen, vastauksestasi mieleeni tuli vanha viisaus, "joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa". Eipä minulla muuta.

--> Kumpiko tässä tekee ja mitä. Palataan asiaan, kun sote- ja maakuntauudistus etenee lausunnolle perustuslakivaliokuntaan ja pitääkö aikataulu, johon blogini keskitteyi.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Pietikäinen, et tainnut ymmärtää mitä tarkoitin. Myönnän etten minäkään ymmärtänyt paluutasi 1950-luvulle. Muistathan sen ettei Juha Sipilä ollut silloin maamme pääministeri. Taisin osua sinua arkaan paikkaan. Se tulee ilmi vastauksissasi. Toivon sinulle kaikkea hyvää ja edelleen vahvaa uskoa sote-uudistuksen "läpimenoon", koska oman puolueesi puheenjohtaja Orpo on vakuuttanut näin tapahtuvan ja Orpohan puhuu vain totta. Hymyillään kun tavataan.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Pidäppäs tauko tähän blogiin tulolle, omassa blogissasi voit voit jatkaa .

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset