SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Pääministeripuolueen eduskuntaryhmä teatraalisessa hätäkokouksessa

  • Maakunta- ja sote-uudistuksen kaavailtu aikataulu
    Maakunta- ja sote-uudistuksen kaavailtu aikataulu

Keskustan eduskuntaryhmä puheenjohtaja Antti Kaikkonen kirjoittaa Twitterissä:

”Keskustan eduskuntaryhmä kutsuttu illaksi (jälleen) ylimääräiseen kokoukseen. Asialistalla suhtautuminen uuteen tilanteeseen.”

  • Onko kysymys enemmän eduskuntaryhmän teatraalisesta hätäkokouksesta

Iltalehti uutisoi tänään, ettei hallitus  Iltalehden tietojen mukaan tule saamaan valtaisaa pakettia laatimassaan tiukassa aikataulussa eduskunnan läpi.

  • Pääministeri Juha Sipilä on julkisesti sanonut tekevän  oman  johtopäätöksen  sote- ja maakuntauudistuksen valmistumisen osalta.

****

Jos keskusta jatkaa  perjantain luottamusäänestyksen vatvomista jo kolmantena päivänä  (lauantaina Jyväskylässä puolueen kokouksessa, sunnuntaina Radio-Suomessa  pääministerin haastattelutunnilla ja tänään pääministerin virka-asunnolla), kysymys on kyllä jostain ihan muusta. Taitaa olla, että keskustan piirissä on  viimein huomattu, ettei sote- ja maakuntauudistuksen lakipaketin käsittelyaikataulu pidä. Maakuntavaaleja ei siten pystytä järjestämään edes toukokuussa  samaan aikaan EU-vaalien yhteydessä

****

Nykyinen hallitus on saavuttanut  merkittäviä hallitusohjelman tavoitteita (työllisyystavoite , talouden kehitys, velkaantumisen pysäyttäminen jne). Mutta totuuden nimissä on sanottava  samalla myös oppositiolle ja erityisesti SDP:lle ja Antti Rinteelle, että myös  seuraavalla hallituksella on edessään myös suuri talouden savotta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Ylimääräisen kokouksen aiheena on Juhan uusi innovaatio ja illuusio kakkaran ensi esitys ennen julkista aareenalle esittelyä. Kakkaralla luodaan hyvää yhtenäistä positiivista energiaa vaikka Petterille saakka. Enempää en nyt paljasta tästä.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Vaihtuuko nyt taas spekulaatiot seuraavasta pääministeristä, kun aikansa on Antti Rinnettä jaariteltu ennen aikojaan seuraavaksi pääministeriksi.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005839972.html

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #7

Seppo Varjusko on se messias, joka tietää mitä tuleman pitää. Kansa ei ole vielä puhunut. On aivan hyödytöntä leikkiä juupas-eipäs-leikkiä Rinteellä ja Orpolla. Herra Sipiläkin on olemassa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #9

Laitoin vain esimerkiksi, miten media on Suomessakin ottanut puoleilta vallanosia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eikä keskustallakaan, taisivat hermostua gallupeihin:

Kokoomukselle hermostunut keskusta koolle Kesärantaan: ”Ei ole kriisiä”

(keskustan varapuheenjohtaja) Heikkisen mukaan Sipilä on kuitenkin luvannut isännöidä tämänpäiväistä kokousta jo ennen perjantaina pidettyä Soini-äänestystä.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/259668-kokoomukse...

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Kyl meitsilkin on sellainen kutina et Kepu on aloittelemassa vaalikampanjointia: gallupluvut eivät näytä hyvältä ja pitää luoda kriisimielialaa kentälle, jotta ääniä irtoaisi enemmän.

Martti Nurmi

Jos tälle on keksitty ratkaisu ja nyt on kuuleminen:
https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/kirja-vanhoi...

Ja malli kokoukselle:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Hoitokokous_(lestadiolaisuus)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Taitaa olle kyse enemmänkin nyt säröilystä hallituskumppani kokoomukseen pääministeripuolueen suunnalta ja ehkäpä päinvastoinkin. Sivujuonteena keskustassa, yhtenä sellaisena, Soinin luottamusäänestyksessä ilmenneet ristiriitaisuudet kokoomuksen ja keskustan kesken.

IL:n uutisoimassa kirjoituksessa todetaan syynä olevan kuitenkin "...myös sote-uudistuksen kohtalo on vaakalaudalla keskustan pohtiessa, onnistuuko hallitusyhteistyön jatko kokoomuksen kanssa."

Olisiko keskustassa tultu siihen johtopäätelmään, ettei kokoomuksen ehdoton edellytys valinnanvapauslaajuudesta mene läpi perustusvaliokunnassa, joka sen viimeisen sanan sanonee lakiuudistuksessa tuoltakin osin (monesko kerta?)? Tästähän seuraa sitten kyvyttömyys jatkaa hallitusyhteistyötä mitä ilmeisimmin Sipilän ja keskustan päämäärään. Sipilä;"Tulos tai ulos" vai miten se menikään näinkin suuren asiakokonaisuuden kyseessä ollen.

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/lehdet-k...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Plokissa esitetty "Maakunta- ja sote-uudistuksen kaavailtu aikataulu" kertoo jo aika paljon. Edessä on toimivan julkisen terveyden- ja sairaanhoidon alasajo, josta myös Kepun ydinäänestäjäkunta tulee kärsimään.

Kepussa lienee herätty siihen, että maakuntauudituksesta ei ole heillekään paljoa lohtua, kun nykyinen toimiva julkinen terveyden- ja sairaanhoito ajetaan alas. On tullut kiire nostaa omaa profiilia ennen vaaleja jottei vähät Kepun äänestäjät valu muualle.

Soini on vain tekosyy Kepun reaktioille. Nyt on tulossa vaalit ja Kepu on yllätetty ns. housut kintuissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset