SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Kaatuuko Theresa Mayn hallitus parlamentin brexit -äänestyksessä ?

Britannian työväenpuolueen jäsenistö  päätti eilen puoluekokouksessa aloitteesta, jonka mukaan  puolue on valmis toimimaan uuden EU-kansanäänestyksen puolesta.

Mitä tapahtuu sitten konservatiivien omassa puoluekokouksessa ensi viikonvaihteessa  ja horjuuko pääministeri Theresa Mayn asema puoluekokouksessa.

*****

Näyttää siltä työväenpuolue tulee  äänestämään  pääministeri Mayn neuvottelemaa brexit-sopimusta vastaan, jos ja kun se yleensä tulee ylipäänsä parlamentin äänestykseen.

Ja miten äänestävät   konservatiivipuoleen EU- jäsenyyttä kannattavat  parlamentin jäsenet. Tuoko pääministeri May koko brexit -sopimusta  (sopimusta EU:n kanssa ei edes synny) parlamentin äänestykseen. Pääministeri  Mayn hallitus  saattaa  kaatua ja edessä olisivat uudet vaalit (Results of the 2017 General Election).

*****

Tasavallan presidentti  Sauli Niinistö puhui illalla  YK:n ja monenvälisen kansainvälisen yhteistyön puolesta  YK:n yleiskokouksessa.  --> Aikaamme  erinomaisesti sopinut puhe.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kovin on kitkeräksi sananvaihto konservatiivien sisällä mennyt. Erityisesti Johnsonin ja Davisin lähdön jälkeen. Onhan se onnetonta teatteria kun ei ole alun alkaenkaan ollut käsikirjoitusta. Mutta kukin taaplaa tyylillään. Onneksi Suomen taloudelliset menetykset ovat ennusteiden mukaan jäämässä siedettäviksi. Verrattuna vaikkapa Venäjän viimeisten vuosien aikan aiheuttamaan häiriöön. Mutta tietenkin jokainen prosentin osa, joka kansantuotteessa menetetään on euroissa paljon.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

UK:n sisäpolitiikan sekasotku alkoi tästä David Cameronin onnettomasta EU-puheesta.

https://www.youtube.com/watch?v=TcR1cG_LZSQ

----
P.s. Mihin Saksan sisäinen tilanne kehittyy, kun edessä ovat kahdet maapäivävaalit lokakuussa.

http://sjphki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260895-saks...

Risto Koivula

Se oli hyvä puhe...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/10/britan...

perjantai, 25. lokakuu 2013

Britannia eroaa EU:sta vuonna 2017

Ensin tuli tämä:

" Cameron: Britannian EU-jäsenyydestä kansanäänestys

Britannian pääministeri James Cameron sanoo haluavansa, että Britannia pysyy EU:ssa sitoutuneena ja aktiivisena jäsenenä.

Cameron sanoi myös, että haluaa Britannian EU-jäsenyydestä kansanäänestyksen, mikäli hän pysyy vallassa vuoden 2015 vaalien jälkeen.

...– Suurin uhka EU:lle tulee tahoilta, jotka tuomitsevat uudet ajatukset harhaoppina, sanoi Cameron.

Etukäteen Cameronin odotettiin varoittavan, että Britannia saattaa ajautua ulos unionista, jos EU:n ongelmiin ei puututa.

... "

Ja sitten tuli tämä: Obaman vaalipäällikkö johtamaan Britannian Konservatiivien kampanjaa kohti kansanäänestystä EU-jäsenyydestä. NATOlle on tärkeämpää, että Britannia äänestää EU-jäsenyydestään, kuin mikä äänestyksen tulos tulee olemaan. EU-jäsenyyteen kynsin hampain ankkuroitunut Työväenpuolue ei voi taatusti pelata ainakaan millään "Obama-kortilla", vaikka Mitt "MIT" Romneyn ykkösargumentti häntä vastaan olikin, että hän on muka "eurodemari".

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #4

Ei kai David Cameron ajatellut vuoden 2015 parlamenttivaaleja ja omaa jatkoa (etua) pääministerinä ? Ei kai
https://www.bbc.com/news/election/2015/results

Ja sitten meni 2016 kansanäänestykseen takki auki ja lopputulos
https://www.telegraph.co.uk/news/2016/06/24/david-...

...kun ei otettu huomioon tätä
https://news.sky.com/story/russian-hackers-probabl...

Martti Nurmi

May kaatuu ja Merkel, mutta mihin h***tiin se johtaa?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Cameron toimi vastuuttomasti. Suomessa toimittiin toisin, ensin päätettiin hakea EU:n jäsenyyttä ja jäsenyysneuvottelut alkoivat, saavutettu jäsenyyssopimusesitys tuotiin kansanäänestykseen, jonka seurauksena Suomen kansan äänestäneiden enemmistö sen hyväksyi. Britit toimivat Suomeen verrattuna päättömästi, ensin äänestettiin haluavatko britit jatkaa EU:a vai erota, tietämättä lainkaan mihin mahdollinen ero saattaisi johtaa. Ainoa keino millä brittipolitiikot edes jollain tasolla voivat uskottavuutensa säilyttää on suorittaa uusi kansanänestys, jos ja kun mahdollinen sopimus brittien ja EU:n välillä on pöydällä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset