SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan kokoukset juntturassa (kepu vs kok)

Verkkouutiset  uutisoi (myös YLE), että eduskunnan  sosiaali- ja terveysvaliokunnan  tänään  iltapäivälle aiottu kokous on peruttu.

Eilen illalla  kello 19 ehti valiokunnan kokous kestää 20 minuuttia. Sen jälkeen valiokunnan hallituspuolueet totesivat, että edellytyksiä jatkaa ei ole.

Hallitus päätti jo toissa vuonna, että  Suomessa on 12 laajaa päivystystä ylläpitävää keskussairaalaa. Valiokunnan kepulaiset jäsenet (Puska ja Talja)   päättivät eilen poiketa tästä päätöksestä  Vaasan keskussairaalan osalta.

Valiokunnan  aamupäivän  kokouksen esityslistalla  (Esityslista StVE 105/ 2018) kohtien 4-5 mukaan piti olla esittelyssä mietintöluonnos valinnanvapaudesta  ja muitten lakiesitysten osalta  piti jatkaa asian yksityiskohtaista käsittelyä.

****

Kyllähän tässä alkaa olla samoja piirteitä kepun ja kokoomuksen kesken hallituksessa kuin ennen vuoden 2015 eduskuntavaaleja kokoomuksen ja SDP:n välillä.

Herää kysymys, mistä on kysymys, jos pääministeripuolue myös itse laittaa nyt kapuloita rattaisiin.

Koska sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöluonnos valmistuu perustuslakivaliokunnan lasuntoa varten. Tällä menolla tuskin edes lokakuussa ?

***

Tänään ei tullut muutenkaan sosiaali- ja terveysvaliokunnan suurta sote -päivää.

--

Eilen TV1:n A-talk ohjelmassa vihreitten edustaja vaati maakunille verotusoikeutta. Kaikken surkuhupaisin oli SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne. Hänen mukaansa  maakuntien suorittamaa valmistelutyötä voidaan vallan hyvin jatkaa ---> haloo, mikä on SDP:n sote -malli ?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Taitaa olla kysymys siitä, että Kokoomus/Kepu ovat jo todenneet sote-uudistuksen ajautuvan karille ja keskittyvät nyt turvaamaan asemiaan tulevissa vaaleissa. Kepulle menestys Pohjanmaalla on miltei elinehto. Sipilä taitaa tässä pelissä musertua päähallituspuolueiden väliin.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Tuo päivystyskysymyksen nosto keskustan toimesta tärkeäksi asiaksi oli kyllä erikoinen veto, sillä sitä voidaan pitää suoranaisena sabotointiyrityksenä soten suhteen. Kyseinen lautakunta tuskailee julkisesti aikataulujen suhteen joten lisäkysymysten tuominen kesken kaiken lautakunnan listalle vain pahentaa tilannetta.

Mitä maakuntien verotusoikeuteen tulee, niin soten suhteen se on varsin keskeinen asia, sillä se olisi tapa jolla päätösvalta sote-asioissa pidetään maakunnissa. Nykyisessä esityksessä kun tuo maakuntavaltuustojen tehtävä on vain niukkuuden jakamista. Toki rahoituksessa on muitakin ongelmia kuten tuo tyhjän päällä oleva säästötavoite joka tarkoittaisi sitä, että maakunnilta loppuisivat sote-rahat joskus syksyllä jonka jälkeen maakunnat huutaisivat valtiota apuun ja eduskunta kävisi rustailemaan lisäbudjetteja jotta vältyttäisiin terveyspalveluiden alasajolta rahoitusongelmien takia. Kapitaatiomaksu on myös ongelmallinen monessa suhteessa, mutta siihen menen joskus toiste.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kyllä tässä verotuksen yhteensovittamisessa on jo ihan tarpeeksi haastava
kokonaisuus.
http://sjphki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251160-vero...

"Kuntien käyttötalousmenot putoavat lähes puoleen nykyisestä. Vuonna ???? tapahtuva kunnallisveron lakisääteinen alentaminen vähentää vastaavasti kuntien tuloja, mutta niiden taseiden ali- ja ylijäämät sekä velat säilyvät käytännössä ennallaan.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Keskustan Pekka Puska totesi MTV Uutisille, että hän ei aio olla läsnä kokouksessa missä päätetään, että Vaasan keskussairaala ei saa laajaa päivystystä, vaan silloin keskustalainen varajäsen saa hoitaa tehtävän.

..että semmoinen tapaus !

----
P.s. Minä sanon täältä katsomon puolelta, etten olisi valiokunnan kokouksissa läsnä, jossa päätetään keskenään eriarvoisessa asemassa olevien 18 maakunnan määrästä vastaamaaan ja johtamaan maakunnille lakiesityksessä esitettyjä tehtäviä.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Sosiaaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Sari Raassina sanoo, että
koko sote- ja maakuntalakipaketin valmistelu on tapahtunut keskustalaisten ministerien johtamissa yksiköissä

https://www.verkkouutiset.fi/sari-raassina-keskust...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset