SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Ranskan presidentti Macronilla käy ministerikato

Ranskan presidentti Emmanuel Macronille   on koittanut viime kuukausina politiikan arkipäivä  ja palautuminen maan pinnalle huimista kannatuslukemista ja suosiosta.

Presidentti Macronin valitseman pääministeri Édouard Philippe’n  hallituksesta on runsaassa vuodessa käynyt ministerikato: neljä ministeriä lähti jo kesällä  2017 →  elokuussa ympäristöministeri  → urheiluministeri syyskuussa  ja nyt viimeksi tällä viikolla sisäministeri.

****

Kansalliskokouksen vaaleissa heti presidentinvaalien jälkeen kesäkuussa 2017 presidentti Macronin taustalla oleva La République En Marche   -puolue sai yksinään enemmistön.

Mutta onko  enemmistö kansalliskokouksessa presidentti Macronille  kohta enemmän painolasti kuin poliittista vakautta luova tilanne.

Presidentti Macronin oma suosio  on romahtanut. Presidentin oma suosiokehitys  ei tietenkään häntä erota, vaan hänet on valittu viideksi vuodeksi  toimimaan Ranskan presidenttinä.

Miten  kauan La République En Marche   -puolue pysyy kansalliskokouksessa koossa ja yhtenäisenä ?

Valtiollinen YLE  uutisoi ministereiden  eroja Rankassa jo psykodraamaksi. Presidentti Macron  kiistää poliitisen kriisin.

Viimeaikaisissa puoluekannatusmittauksissa koskien ensi vuoden Euroopan parlamenttivaaleja on mielenkiintoisia siirtymiä. Katsokaa samalla myös sosialisteille (Suomen SDP:n veljespuolue)  ennustettua paikkalukua.

****

Alexander Stubb  (wir sprechen alle deutsch)  sanoi eilen korostavansa kolmea asiaa  1)  Eurooppalaisia  arvoja 2) Ihmisoikeuksien, perusoikeuksien, vapauden, liberaalisen  demokratian , tasa-arvon ja oikeusvaltion puolustamista 3) Taisteleminen   protektionistista nationalismia vastaan.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Taisteleminen protektionistista nationalismia vastaan."

EU rajoineen, sisämarkkinoineen, tulleineen on jo protektionistista. Miksi Kiinalaiset eivät voisi tuoda vapaasti valmistamiaan tuotteita Eu maihin? Vastaus: Protektionismi

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Miksi Kiinalaiset eivät voisi tuoda vapaasti valmistamiaan tuotteita Eu maihin?
---

P.s. Paljon on puhuttu vuosikausia maailmalla Kiinan patentti- ym. tuotekopioinnista ym.

https://www.techdirt.com/articles/20161019/0819523...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Miten ne ovatkaan puheet Ranskan suurimmista ongelmista: Liian suuri julkinen sektori ja jäykät työmarkkinat.

Macronista tulee seuraava pelle ranskalaisena presidenttinä ja ongelmat ratkeavat aikanaan talouden todellisuuden ja markkinoiden kautta. Näin kävi myös Neuvostoliitossa ja Kiinassa vuosikymmenien pölvästelyn jälkeen.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Miten ne ovatkaan puheet Ranskan suurimmista ongelmista: Liian suuri julkinen sektori ja jäykät työmarkkinat.

----
Noin on.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Macron taitaa jäädä tähdenlennoksi. Myös Merkelin tiimalasissa hiekka käy vähiin.

Viimeistään nyt voidaan haudata haaveilut liittovaltiosta ja samalla myös eurolta putoaa poliittinen pohja lopullisesti.

EU-vaaleista taitaa ensikertaa tullakin todella mielenkiintoiset: Tunnustaa siltä, että "keskikaista" on nyt tukossa ja sekä vasemmisto, että oikeistopopulismi nousussa.

EU:n norsunluutorneissa pitäisi nyt vihdoinkin herätä, mutta tuskinpa näin tulee tapahtumaan, vaan EU-rakennelman tarkkaavainen seuranta senkun vain jatkuu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset