Illan tv-väittely ja Suomi häntäpäässä tavassa sopia palkoista

Otan tähän blogiin kaksi asiaa , jotka liittyvät toisiinsa.

Illan tv-väittelyssä   (TV1:ssä) olivat pääministeri Juha Sipilä ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.

En lähde tässä  pistetuomariksi. Sanon vaan, ettei seuraavaa pääministeriä pidä  nyt valita ennen aikojaan viimeisten puoluekannatuslukujen perusteella.

Antti Rinteen esiintyminen lisäsi varmasti  epävarmuutta SDP:n leirissä. Tulevan EU-puheenjohtajamaan Suomen seuraavan  pääministerin pitää hallita kotimaan politiikan lisäksi ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Petteri Orpo kerää samaan aikaan  kokojan meriittiä suurissa  kv-tapahtamissa (esim. IMF:n ja Maailmanpankin  kokouksen puheenjohtajuus  viime viikonvaihteessa).

Antti Rinne sanoi em.  tv-väittelyssä Ben Zyskowiczin esittäneen eilen eduskunnassa  neuvottelujen aloittamista irtisanomiskiistassa  puhtaalta pöydältä. Verkkouutiset uutisoi Ben Zyskowiczin sanoneen  ay-liikkeelle, että valmistelkaa oma esitys. Antti Rinne ei ollut halukas lyömään Juha Sipilän kanssa kättä päälle  eli saattamaan  kaikki työpaikat (myös järjestäymättömät työantajat)  samalle viivalle työaikasäännösasiassa. 

****

Maailman talousfoorum on taas julkaissut vuosittaisen kilpailukykyvertailunsa. Suomi sijoittuu sijalle 11.

Mutta Suomi on edelleen viimeisten joukossa (138/140) , kun kysymys on palkkojen sopimisesta. Keskitetty palkkojen sopiminen katsotaan huonoksi ja yrityskohtainen sopiminen hyväksi. Että siinäpä taas selvä viesti Suomen ay-johdolle.

 

 

 

 

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu