SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Kansankodista maastakarkotus -- >ei maksanut itselle tarpeeksi palkkaa

Kotimaisen työmarkkinakiistan  (lue =tarkoitushakuisen poliittisen kiistan) vastapainoksi uutinen länsinaapurista.

Verkkouutisten    mukaan   Ruotsi karkottaa yrittäjän, maksoi itselleen liian pientä palkkaa.

*****

Hyvänen aika, mihin kansankodin sosialidemokratia ja maahanmuuttopolitiikka tällä menolla ajautuu....Man måste diskutera och diskutera… :D

Moni odottaa mielenkiinnolla, minkälaisen vastauksen aikanaan  tämä  kantelu  saa (Kantelua eivät ole tehneet -ei Sipilän hallitus eivätkä  Suomen työnantajajärjestöt).

P.s. Kysyn tässä samalla, miksi Suomen eduskunta ei  yli puoluerajojen puolusta sille perustuslain  kuuluvaa  lainsäädäntövaltaa ?

Hallituksen esityksessä (HE 1/1998vp)   todettiin nykyistä perustuslakia säädettäessä näin (sivu 73):

Pykälän 1 momentin mukaan valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Säännös  on otettu sellaisenaan nykyisen hallitusmuodon 2 §:n 1 momentista. Säännös ilmaisee kansansuvereenisuuden periaatteen ja osoittaa Suomen valtiojärjestyksen rakentuvan  olennaisesti edustuksellisen demokratian varaan. Lisäksi se osoittaa eduskunnan aseman ylimpänä valtioelimenä. Kun eduskunnan tehtäväksi asetetaan valtiovallan haltijana olevan kansan edustaminen, ei eduskunnan rinnalla voi olla muita, sen kanssa kilpailevia valtioelimiä. "

****

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala
Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Pysytään asiassa ja eduskunnalle kuuluvassa lainsäädäntövallassa
sekä saavatko Suomen mikroyrittäjät palkkaa alle yleissitovuuden !

Käyttäjän Kirsiomp kuva
Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Tästäkö Suomen Yrittäjät älähti? Ks. alla:

"Lisäksi laissa olisi säännökset järjestäytymättömän työnantajan oikeudesta soveltaa yleissitovan työehtosopimuksen laista poikkeavia määräyksiä."

https://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2018/2018015...

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Kylla siinä itku turahtaisi, kun Kokoomuksen kannataja, lukionopettaja potkittaisiin yhden virheen vuoksi 15 minuutin varoitusajalla. Siinä lähtisivät autot ja omakotitalot pikavauhtia.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Niin voi käydä, jos vaikka tulee kännissä töihin riehumaan ja kähmii tai pahoinpitelee oppilaita. Työsuhteen purku on tarvittaessa hyvin nopea tapahtuma, mutta ei se ihan vartissa hoidu.

Mutta mitä tekemistä tällä on minkään blogissa esitetyn kanssa? Irtisanomispykälien muutoksiinkaan tämä ei voi liittyä, sillä eihän Suomessa missään ole lukiota, jossa on alle 10 työntekijää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset