SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Hessenin maapäivävaaleissa Saksan hallituspuolueille luvassa rökäletappiot

Ensi sunnuntaina 28.10.2018 pidetään Hessenin maapäivävaalit.

Ennusteiden mukaan  Saksan päähallituspuolueille (CDU/CSU+SPD) on Hessenissä käymässä edellisiin vuoden vuoden 2013 verrattuna käymässä yhtä köpelösti kuin Baijerin (14.10.2018) maapäivävaaleissa.

Tappioluvut ovat molemmille puolueille murskaavat. SPD on putoamassa vasta neljänneksi suurimmaksi puolueeksi. Tuskin yhtään CDU/CSU:ta lohduttaa säilyminen edelleen suurimpana puolueena.

Viime vuoden syyskuun liittopäivävaaleihin verrattuna päähallituspuolueiden (CDU/CSU + SPD)  kannatukset alkavat  olla pohjalukemissa.

****

Kuinka kauan Saksan nykyinen hallitus pysyy pystyssä ? Ja ennen kaikkea, mikä on nykymenolla liittokansleri Angela Merkelin asema ?

Saksaa ja koko Eurooppaa järisyttävä tilanne olisi, jos Angela Merkel ei asettuisi enää ehdolle  CDU:n joulukuussa pidettävään puoluekokouksessa.

****

Kysyn vaan tässä: Wie steht Angela Merkel nach der Wahl in Hessen?

Baijerin maapäivävaalien suurtappion jälkeen on kysytty, onko Angela Merkelistä enää ottamaan  uutta starttia liittokanslerina ja Saksan suurimman puolueen johtajana. Ja tottakai monissa Saksan lehdissä Angela Merkelin tulevaisuutta pohditaan  nyt koko ajan vilkkaasti .

****

Ettei vain kävisi, että Angela Merkel saapuu tähän laajasti huomiota mediassa saavan Euroopan kansanpuolueen (EPP) Helsingin suurkokoukseen viimeistä kertaa liittokanslerina ?

Suurtappio ensi sunnuntaina Hessenissä tuskin lisää Angela Merkelin kannattaman ehdokkaan  Manfred Weberin kannatusta EPP:n kärkiehdokkaaksi. Alexander Stubbilla  ei ole EPP:n vaalissa mitään hävittävää, pikemminkin voitettavaa ensi vuotta varten.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Wer sagt es ihr? - Kuka kertoo sen hänelle?

"Viimeinen päivä, jolloin Angela Merkel voi vielä itse päättää tulevaisuudestaan, on maanantai Hessenin vaalien jälkeen." - die Zeitin CDU-lähde

Die Zeitin arvioilla on Saksassa painoa.

https://www.zeit.de/2018/43/angela-merkel-bundeska...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Eräät tahot pyrkivät kaatamaan Saksan hallituksen.

Suomen ja Euroopan parlamentin vaaleihin pyritään vaikuttamaan.

https://www.verkkouutiset.fi/professori-varoittaa-...

https://www.verkkouutiset.fi/petri-sarvamaa-vaatii...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Vihreät ovat seuraaviin (ennenaikaisiin) vaaleihin mentäessä ehkä jo maan suurin.Edelliskesänä veikattiin mahtaako vaalikynnys (5%) ylittyä.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Jos uusia liittopäivävaaleja ei tulee, seuraaviin vaaleihin on aikaa vuosia.
Että paljon ehtii sitä ennen tapahtua. CDU:n puheenjohtajana ei ole A Merkel, tulipa vaalit sitten ennen aikojaan.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Vaikka vihreät ovat CDU:n apupuolueena Hessenissä, niin heidän kannatus on silti rajussa nousussa.Poikkeus kuoleman suudelmasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset