SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Päähallituspuolueen kannatuksen laskua sysätään muka hallituskumppanin syyksi

Yle  uutisoi eilen, että puolueessa on halua seuraavaan hallitukseen SDP:n  kanssa. Tuo ei minua lainkaan yllätä kymmeniä vuosia kepunkin politiikkaa seuranneena.

Samassa Ylen kyselyssä kysyttiin syitä puolueen kannatuksen laskuun. Kolmannes vastaajista (eduskuntaryhmä ja puoluevaltuusto) katsoi kannatuksen laskun syyksi hallituskumppanuuden kokoomuksen kanssa. Suurimmaksi syyksi kannatuksen laskuun  vastaajat katsoivat puolueen viestinnän.

***

Olisko puolueen epäonnistuneen viestinnän piiriin  luettava pääministeri Juha Sipilän oman toiminnan muutamat enemmän tai vähemmän onnistuneet manööverit:

Pääministerin omien sidonnaisuuksien avoimuudesta  syntyi  julkisuudessa kohu,  pääministeri sai tarpeettoman kohun  Ylen toimittajien kanssa, pääministeri teki   turhan lentomatka Kultarantaan, pääministeri uhkasi hallituskumppania kävelyllä Mäntyniemeen tai Kiky -sopimuksen neuvotteluista  syntyi julkisuudessa kuva pääministerin lyhytjänteisestä neuvottelutavasta jne. Sanotaan, että poliittinen muisti on lyhyt, mutta tuossa on runsaudenpula asioista, joista jonkin saattaaa jopa äänestäjä muistaa. En halua loukata veljiä ja siskoja päähallituspuolueessa, mutta itsetutkistelun paikka on varmaan meillä kaikilla ja se sote -ratkaisukin on eduskunnan perustuslakivaliokunnan lausunnosta vielä kiinni.

***

Suositan molemmille puolueille sekä kepulle että kokoomukselle jäitä hattuun ja vaalitaistelun käymistä aikaansaadun talous- ja työllisyyskehityksen  puolesta ja sen jatkamisesta yhteistyössä vaalienkin jälkeen. Vaalien jälkeinen pääministeri on vetämässä Suomen EU-puheenjohtajuutta haastavassa Euroopan tilanteessa. Puheenjohtajamaan talous-ja finanssipolitiikan linjauksia seurataaan suurennuslasilla, lähteekö Suomi Italian tavoin lisävelkantumisen tielle ja muuttaa tuloksia saavuttanutta talous- ja työllisyyspolitiikkaa kestämättölle pohjalle.

***

P.s. Innokkaille seuraavan pääministerin valitsijoille ja seuraavan  hallituksen muodostajille sekä hallituskumppanin valitsijoille, että eikös  käydä vaalit ensin. Nämä numerotkin   muuttuu vielä suuntaan jos toiseenkin.

***

P.s. Myöskään en suosita, että vaalipaneeleihin kutsutaan tarkoituksella yleisöä osoittamaan huonoa käytöstä jonkin puolueen puheenjohtajalle.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen
Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Pietikäinen, oletko sattunut kuulemaan Orpon ja Rinteen käymistä hallitusneuvotteluista. Kannattaa pitää korvat ja silmät auki. Tosin kirjoituksesi viimeisessä kappaleessa suositat omalle puolueellesi jäiden hatussa pitämistä. Hyvä niin, mutta olisiko suosituksesi pitänyt kertoa jo huomattavasti aikaisemmin esim. Orpolle.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Minäkö tiedän, että ovatko Orpo ja Rinne käyneet muka hallitusneuvotteluja ? Nyt karkasi mopo arvoisalta kommentoijalta.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Pietikäinen, kommenttini taisi osua arkaan paikkaan. En kirjoittanut tiedosta mitään, vaan kuulemisesta. Näin ollen mopo karkasi itseltäsi, ei minulta.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #6

Voe tokkiisa. Ei tässä P Orpo ole puhunut julkisuudessa seuraavasta hallituspohjasta sitäkään vertaa, mitä teki J Sipilä eilen Turussa.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #7

Vaikka kuinka yritin olla vastaamatta kommenttiisi en siihen pystynyt. Seppo-Juha, etkö ymmärrä sitä ettei P Orpo vahingossakaan ole puhunut hallituspohjasta, varsinkaan demarien kanssa, mitään. Onneksi tämän ajan valppaat median vahtikoirat kertovat tietoonsa tulleista neuvotteluista. Ei siis ollut mikään ihme, että J Sipilä avautui eilen ja aivan oikeassa paikassa ja oikealla ajalla. Se oli tietysti Sipilältä väärin tehty, ainakin sinun mielestä.
Tämä jääköön viimeiseksi kommentikseni tähän aiheeseen. Keväällä viimeistään näemme, mitä on tehty ja miten äänestäjät vaaliuurnilla sen palkitsevat.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #8

Ja sitten näyttö pöytään väitteellesi. Sipilä saa puhua ihan vapaasti, mutta
en muista istuvan pääministerin aiemmin pitäneen vastaavantyyppisiä puheita ja osoittaneen itseasiassa epäluottamusta muita hallituskumppaneita kohtaan.

Kokoomus ja SDP eivät ole käyneet hallitusneuvotteluja seuraavasta hallituksesta.

P.s. Jospa pidät tauon minun blogiin tulollasi, sinulla on täysi vapaus
omassa blogissani kirjoittaa mistä haluat.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Jotenkin on aistittavissa seuraavaa osa kokoomuslaisista pitää itseään fiinimpänä kuin keskustalaisia maaseudun ihmisiä ja on kivempaa olla city ihmisten joukossa, kielikemiatkin kohtaa paremmin kuin navettatiellä asuvan maalaisen kansa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ketähän arvoisa kommentoijja tarkoittaa. Maataloustyöt eivät ole
minulle vieraita ja arvostan maataloutta . Opiskeluaikana tuli
rahaa tienattua jopa maatalouslomittajana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset