SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Perääntyykö Italian populistihallitus budjettiesityksessään ?

Italian  kesäkuussa muodostetun ”populistihallituksen” varapääministeri   Luigi Di Maio toteaa  La Repubblican -lehdessä olevansa valmis  muuttamaan Italian budjettiesitystä.

EU:n komissio katsoi heti kättelyssä Italian budjettiesityksen olevan  vakava aikomus vakaus- ja kasvusopimuksen rikkomiseen.

Italian alijäämä ensi vuoden budjettiesityksessä on 2,4 % .

Italian julkinen velka oli 131,2  % asukasta kohti vuonna 2017. Italian velka  ylittää yli kaksi kertaa perussopimuksessa asetetun viitearvon  60 % suhteessa BKT:sta.

Italy Economy

***

Suomelle voi korkokehityksessä käydä  kuten Italialle, jos vaalien jälkeinen hallitus lähtee menojen lisäämisen, lisävelanoton ja verojen kiristyksen tielle. Tuossa EKP:n 10-vuoden (Long-term) korkotaulukossa Italian luku on 3,47 % ja Suomen luku vain 0,73 %.

***

Draft budgetary plans 2019

→ ks. Finland

***

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Italiassa oli pitkään sosialistien hallituksia, mm Romano Prodin hallitus. Pitkään oli vallassa myös Kokoomuksen veljespuolue Silvio Berlusconin johdolla.

Niin sosialisti- kuin oikeistohallituksetkin ottivat velkaa hulvattomasti. Uudistuksia ne eivät tehneet.

Kum Italia pääsi euroalueeseen, sen velka/bkt oli 120%. Nyt se on 131%. Monet pankit ovat kuralla.

Nykyinen hallitus on ollut vallassa puoli vuotta. Se ei ole syyllinen valtavaan velkataakkaan. Se pyrkii saamaan kasvua ehkä väärin keinoin, mutta täysin kyvyttömiä olivat sosialistit ja oileistolaisetkin aiemmim.

EU ja EKP ovat osasyyllisiä siihen, että Italia on siinä tilassa kuin nyt on.

Euro huojuu. Kaatuminen ei olisi ihme. Euro on onneton projekti.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

No miksi populistihallitus haluaa sitten vain lisätä Italian velkaantumista, onko se sitten oikea tapa tervehdyttää taloutta.
Espanja, Portugali ja Kreikkakin ovat sinnitelleet pahimmasta velkaantmisesta
parempaan suuntaan.

Nikolai Holopainen

Italialla on velkaa niin paljon, että se on Brysselin ongelma. Italian hallitus lupasi erota, jos budjettia ei hyväksytä. Kansa hurraa ja vaalien jälkeen hallituksessa olleiden puolueden kannatus on entistä korkeampi. Ottaako seuraava hallitus käyttöön Liiran, jos Brysseli ei nöyrry? Samallainen hivutus, joka toimi Kreikan kanssa ei Italian kanssa onnistu, eikä Suomi kestä lisää tienaamista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset