SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Kuka tapaa ketäkin G 20 kokouksessa Argentiinassa

Johtavien teollisuusmaiden G 20 kokous on koolla Argentiinassa.

Osallistujalistan kuvagalleriasta voidaan poimia niin Donald Trump, Vladimir Putin, Xi Jinping, Angela Merkel, Theresa May,  Emmanuel Macron, Recep Tayyip Erdogan, Shinzo Abe,   Jean-Claude Juncker jne.. ja jopa itse kuningas Salman bin Abdulaziz.

***

Kuka valtiojohtaja tapaa ketäkin G 20 kokouksessa kahden kesken. Puhuttavaa varmaan riitäisi monella keskenään.

Suurin mielenkiinto kohdistuu presidenttien  Trump ja Putin tapaamiseen. Eilen uutisoitiin, ettei Trump halua tavata Putinia. Valtiollinen  YLE  uutisoi muutama tunti sitten, että Putin toivoo tapaavansa Trumpin.

***

Minkälainen ristiintaulukko syntyisi, jossa moni  G20 osallistuva maa ei ole  itse mukana suoraan tai välillisesti (Global Conflict ) maailman kriisipesäkkeisssä. Euroopan maiden osalle on laitettu vain yksi täplä.

 

***

P.s. Maanantaina tuli kuluneeksi 79 vuotta Mainilan laukauksista , jotka vieritettiin sillä hetkellä syyttömän rajanaapurin Suomen  ampumiksi. Tämän päivän maailmassa totuus ja vale liikkuvat yhtä aikaa. Olisiko esim. G20 sopiva foorum tai sitten ei jatkossa  vähentää tätä totuus-vale ilmiötä.

P.s.  Sunnuntaina Kertšinsalmessa Venäjä otti  haltuunsa kolme Ukrainan laivaston alusta .  Eilen 12 Ukrainan laivaston merimiestä “tuomittiin” vangittavaksi kahdeksi kuukaudeksi.  Tämä kuva kertoo, ettei paikallinen tuomioistuin tainut olla "ihan puolueeton".

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja May haluaa tavata sattuneesta syystä Trumpin,

Donald Trump: Brexit agreement is 'great deal for EU'

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

D Trump uhkasi kai lopettaa kokonaan kaupan..

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Pohjoismaiden suurin päivälehti pääkirjoituksessaan käsittele myös G20 kokousta.

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000591475...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset