SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Ruotsin uudet vaalit viikkoa ennen Suomen vaaleja ?

Jos Ruotsi ajautuu uusiin vaalein, ne käydään  07.04.2019  eli viikkoa aiemmin Suomen  14.04.2019 pidettäviä eduskuntavaaleja.

Ruotsin Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja  Stefan Löfven  ja moderaattien (Maltillisen kokoomuksen) puheenjohtaja  Ulf Kristersson ovat tänään tavanneet  valtiopäivien  puhemies  Andreas Norlénin.

SVT:n mukaan vt. pääministeri Stefan Löfven ei ole luopunut toivosta  muodostaa hallitus.

Maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja  Ulf Kristersson puolestaan sanoo porvariblokin (kokoomus,  keskusta, liberaalit ja kristillisdemokraatit)  käyneen intensiivisiä keskusteluita.

*****

Jos Ruotsi ajautuu uusiin vaaleihin viikkoa ennen Suomen eduskuntavaaleja, on Ruotsin vaalituloksella varmaan jonkunlaisia heijastuksia myös Suomen vaaleihin.

Mielipidetiedustelujen mukaan Sosiaalidemokraatit saisivat  viime syyskuun vaaleja hiukan paremman tuloksen, muttei vihervasemmistoblokki enemmistöä valtiopäiville. Maltillinen kokoomus ja Ruotsidemokraatit käyvät kilpaa toiseksi  suurimman puolueen asemasta. Liberaalit ja ympäristöpuolue vihreät olisivat tiukoilla 4 %:n äänikynnyksen kanssa.

*****

Jos Ruotsin ja Suomen vaalit pidetään noin lähekkäin, Suomi ja Ruotsi voivat tehdä kenties yhteistyötä valeuutisten, hakkereiden, sosiaalisen median keskusteluja sotkevien automaattirobottien ym. torjunnassa.Noita häiriköitä ennustan ilmaantuvan vuorenvarmasti.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kiitos tiedoista.
Olin jo alkamassa blokkivaalien vankkumattomaksi kannattajaksi, mutta nythän näyttääkin siltä, että myös blokkivaaleissa on heikot kohtansa.
Plussaahan on, että vaaleissa äänestäjät pääsevät äänestämään hallitusohjelmasta. Nyt paljastunut heikkous näyttäisi liittyvän siihen, että liian vahva kolmas vaihtoehto voikin lukita koko järjestelmän, vaikkei sekään pääsisi enemmistöksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset