SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Miksi maakuntauudistuksen säädökset eivät kaikki olleetkaan valmiita ?

Tällä viikolla on enemmän tai vähemmän ihmetelty, etteivät  maakuntauudistukseen   liittyvät lakiesitykset olleetkaan kaikki valmiita (lakiesitykset ja -luonnokset)

Ministeriön sivulla on edelleen aikataulu päivittämättä. Jos maakuntien tehtävät ovat vielä edelleen auki, maakuntavaalien pitäminen tänä vuonna on  epävarmaa. Tietysti nykyiset eduskunnassa olevat  -perustuslakivaliokunnan lausuntoa odottavat - lakiesitykset pitää ehtiä käsitellä.

Olen täällä todennut parin-kolmen vuoden aikana, että minulla on ymmärrystä maakuntauudistukseen, muttei 18 maakunnan määrälle.

*****

Aiheellinen otsikko koko eduskunnalle (hallitukselle  ja oppostiolle)

Onko edes eduskunnalla sote -lakipaketin asiakirjojen hallintaa ?

****

P.s. Oppositiossa  olisin rehvastelematta sote- ja maakuntauudistuksesta, sillä tähänkään päivään mennessä -ainakaan minulle - ei ole selvää, millainen on SDP:n sote -malli. Äänekäs politiikan teko sen sijaan ollut kokoajan päällä, niinkuin eilen tästä lakiesityksestä. Minusta ministeri Saarikko eilen kyselytunnilla väänsi rautalangasta lain tarpeellisuuden.

****

Minulla on kokemusta terveyspalvelujen käytöstä Helsingissä sekä terveyskeskuksista että kaupalliselta organisaatiolta.  Terveyskeskuksen palvelun saa pari-kolmen viikon päähän, kaupalliselta organisaatiolta usein samana päivänä. Eikö joku työelämän tutkija voisi verrata näitä työprosesseja , mistä tämä valtaisa ero johtuu. Palvelun laadussa ei omakohtaisen kokemuksen perusteella ole eroja.

****

P.s. Oikein odotan valtiovarainministeriön talousmuistiota ja  vaalien jälkeistä aikaa sekä  hallitusneuvotteluja. Osa tulevista hallituspuolueista  joutuu  nielemään kitkerää  käärmekeittoa. Suomen Hypoteekkiyhdistys otsikoi tänään tiedotteensa paljon puhuvasti: “Tulevalla hallituksella navigoitavana tylymmät taloustuulet”.

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Nuorten hallitus luopuisi maakuntauudistuksen valmistelusta, minkä jälkeen sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus toteutettaisiin kuntauudistuksella. Uusi sosiaaliturvan perustuisi vastikkeellisuuteen ja järjestelmän yksinkertaistamiseen.

https://www.verkkouutiset.fi/nuoret-muodostivat-sd...

Em. nuorten hallitus koostuisi SDP:stä, kokoomuksesta ja RKP:stä.

Nuorten hallitusta lähtivät muodostamaan myös vihreät, mutta neuvotteluja päätettiin perjantaina jatkaa ilman puoluetta hallituksen toimintakyvyn ja neuvotteluvalmiuden takaamiseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset