SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

SDP:n ja kokoomuksen kannatukset lähestyvät toisiaan

HS on verkkosivulla julkaissut tuoreen puoluekannatusmitauksen. SDP:n  (20,9 %) ja kokoomuksen (19,5 %) kannatukset lähestyvät toisiaan.

Keskustalle mitattiin 15,6  %;n ja vihreille 12,9 %:n kannatukset. RKP:n kannatus on kohdallaan poiketen Ylen edellisestä mittauksesta. Ryhmä muut kannatusluku  2,6  % on viime kuukausina pysynyt likimain samalla tasolla.

En  lähde tässä muodostamaan hallitus noilla puolueiden kannatusluvuilla.  Käydään vaalit ensin ja katsotaan, kenen johdolla hallitustunnustelut aloitetaan.

Tästä alla olevasta linkistä saa hyvän käsityksen, miten puolueiden kannatukset ovat kehittyneet kolmen tutkimuslaitoksen mittauksissa

Puolueiden  kannatuskehitykset

****

P.s. Eilen oli valtakunnan päälehdessä  paljon puhuva mainos.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Martti Nurmi

SDP voi sanoa hyvästit pm haaveille. Näillä otsikoilla demareiden maahanmuuttopolitiikka on oleva tae alenevalle kannatukselle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sinisten kannatus 1,1 % on sillä tasolla, että

Yllätys – todellinen konkarikansanedustaja harkitsee osallistumista kevään eduskuntavaaleihin

Hän on SMP:tä ja perussuomalaisia aiemmin edustanut valtiopäiväneuvos Raimo Vistbacka, 73. Vistbacka jäi pois eduskunnasta vuonna 2011.

https://www.demokraatti.fi/yllatys-todellinen-konk...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Sinisten eilinenkin toiminta ja harkintakyky alkaa mennä alle asteikon.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000005967423.html

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Hesarista lainattua. Oulun rikosten jälkipuinti ei ole vielä ehtinyt vaikuttamaan tähän gallupiin, ja isojakin heilahteluja voi tulla sen seurauksena.

"Viimeiset kyselyt gallupia varten tehtiin 11. tammikuuta eli viime perjantaina. Viime päivinä nähty kaikkien poliitikkojen äkillinen aktivoituminen Oulun tapahtumien jälkihoidossa ei näin ole ehtinyt vaikuttaa tuloksiin."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Persut ovat saaneet Iltalehden Mika Koskisen äänitorvekseen. Tässä häpeämätöntä pölhöpopulismia ja yhden puolueen propagandaa lehdeltä, jolla ei muka ole puoluekantaa:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a32a9137-9a5...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kyllä tässä on - monen median - nk. politiikan toimittajan kirjoituksia ja johdonmukaisuutta tullut ihmeteltyä . Tätä besser visser taipumusta esiintyy.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Onko tullut mieleen, että tässä maassa on vähintään satoja tuhansia perussuomalaisten äänestäjiä ja muuten maahaanmuuttokriittisiä, ja etenkin Oulun tapauksen jälkeen tällaisille jutuille on kysyntää. On yksi asia maailmassa joka menee isoilla mediataloillakin kaiken muun edelle. Raha.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Puoluekannatusmittaus ei anna selkeää vastusta kaikkein olennaisimpaan kysymykseen, eli siihen millainen hallitus seuraavaksi saadaan.

Perusuomalaisten kannatus taitaa heilua muutaman prosentin ylös tai alas sen mukaan antaako itse elämä muukalaiskammoon aihetta. En usko, että perusuomalaisista on hallitukseen, mutta vaikutus voi olla epäsuoraa politiikan sisällön suhteen.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Saa sitten nähdä - kenen hermot pettää ennen vaaleja niin hallituksessa kuin oppositiossa. Nämä vaalitentit käyvät katsojille jopa vastenmielisiksi , jos niissä on yhtäaikaa mukana toistakymmentä puoluetta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä ryhmä muiden kannatus on ollut viime kuukausina lievässä nousussa. Nyt tässä kyselyssä se oli 2,6%. Mutta varmasti kaukana pienpuolueiden itse toivomista luvuista

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ryhmä muut sai viime kesänä samanlaisen kannatuksen mm. Ylen mittauksessa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mutta ollut sen jälkeen tasossa 2-2,3%

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kokoomuksasta tulee pääministeripuolue. Toivottavasti tulos olisi parempi, kuin mitä se oli Holkerilla ja Kataisella, joiden jälkeen jäi niin kovasti korjattavaa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Niin pankkikriisi ja idänkauppa romahti 1990-luvun alussa ja toi 200 000 työtöntä.

Vastaavasti Suomen BKT romahti vuonna 2009 -8.4 %, eikä sitä syytä
voi laittaa yksin jonkun politiikon syyksi.Suomen vienti ei vetänyt, kun ei ollut tarpeeksi Suomen tuotteiden ostajia ulkomailla.

Että pikkuisen rehellisyyttä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Heh .. SJP.

Taidat olla muista piireistä, kun yrittäjäpiireistä.

Sfäärit ovat kuitenkin samat, kuin Mauno Koivistolaiset vakaan markan toiveunet.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #15

En pysy mukana arvoisan kommentoijjan ajatuksenjuoksussa, tosin en taida olla ainoa.

Ei ole vielä tuollaista historian tulkintaa eteen tullut, että vahva markka kaatoi Neuvostoliiton ja sen hetkinen idänkauppa romahti vahvan markan johdosta. Tai esim. Nokian maailmanvalloitus maailman matkapuhelinmarkkinoilla koki romahduksen (psst.. Suomi oli jo euroalueessa) vahvan markan johdosta. Siilasmaan kirja on hyvä kertomaan, mitä tapahtui Nokiasssa. Käy esimerkistä, miten yrityksen johtaminen ja strategiavalinnat ovat keskiössä johtamisessa ja menestymisestä ulkomaan kaupassa.

Blogin puheenjohtajan toimivaluudella jankkaaminen päättyy tästä asiasta, voit jatkaa omassa blogissasi esim. vahvan markan ja Neuvostoliiton romahduksen keskinäisen yhteyden perustelemista.
Älä tässä.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Ei ole kysymys muukalaiskammosta, vaan Suomen sisäisestä turvallisuudesta. Siitä tulee vaalien kärkiteema. Ylivoimaisesti tärkein asia.

Kun lukuisat tyttölapset ovat iljettävien rikosten kohteina ja hallitus levittelee käsiään ja vihervasemmisto äärioikeisto-opposition kanssa selittelee liberaalia politiikkansa, ei ole ihme, että kansa vaatii muutosta.

Muutos tulee äänestämällä! Onneksi!

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kyllä menee persujen touhu totuudessa pysymisestä mahdottomaksi.

P.s. Arvoisa kommentoijja vastusti Suomen EU-jäsenyyttä ollessaan ministeri
Ahon hallituksessa. Onneksi muu hallitus oli isänmaallinen ja vei Suomen
EU-jäsenmaaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset