SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Kenelle sote -kellot soivat ensi viikolla vai soivatko lainkaan ?

 

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta  kuulee heti ensi viikon alussa perustuslakivaliokunnan puheenjohtajistoa ja valiokuntaneuvoksia. Ilmeisesti siinä kuulemisessa ratkeaa, onko perustuslakivaliokunnan lausuntoa tulkittu oikein ja voiko sosiaali- ja terveysvaliokunta jatkaa  sote-mietinnön lopullista valmistelua. Kenelle sote -kellot soivat maanantaina vai soivatko vielä lainkaan ?

Kävipä  sote- ja maakuntalakipaketille eduskunnassa  niin tai näin, toivoisi sen aikaansaavan jatkokeskustelua mm. näistä:

-ovatko eduskunnan omat työtavat tässä ajassa ml. suora tv-julkisuus valiokuntien  kokouksista

-mikä on valiokunnan puheenjohtajan asema parlamentaarisessa mielessä

-mikä on valiokuntien kuulemien asiantuntijoiden rooli ml. jääviys (alan asiantuntija ja/tai yhteiskunta-asioiden kannanottaja

-tarvitaanko Suomeen erillinen perustuslakituomioistuin

-miten lainsäädännön valmistelun laatua parannetaan eri ministeriössä ja mikä on valtioneuvoston oikeuskanslerin rooli

Että ei tämä sote -valmistelu ole mennyt hukkaan. Vaalien jälkeinen hallitus on hyvin paljo sidoksissa siihen työhön, mitä maakunnissa on tehty valmistelutyötä .

****

P.s. Kyllä tuo Antti Häkkänen  (oli TV1:ssä klo 10,05) on Suomen tämän hetken politiikkojen kärkikaartia

Kuinka kauan eduskunta on vielä koolla ?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Minusta peruslakituomioistuinta ei tarvita. Sehän voisi ottaa kantaa päätöksiin vasta jälkikäteen. Ennen päätösta ei ole näyttöä siitä, mitä päätetään. On vain eri asteista tietoa siitä, mitä aiotaan päättää. Sen sijaan pitää panostaa lakien ennalta valmisteluun.

Asiantuntijakuulemisten ja valikuntakäsitelyn oheen voisi liittää aiemmin paljon käytetyt komiteat. Tavoitteena pitää olla sen varmistaminen, ettei lakiluonnoksiin tule perustuslain vastaisia määrityksiä. Lisäksi on tärkeää selvittää ennakkoon, mitä muutoksia uusi laki tuo tullessaan jo olemassa olevaan lainsäädäntöön.

Häkkäsestä totean: Jos hän on poliitikkojen kärkikaartia, ei pidä ihmetellä tason yleistä heikkoutta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset