Kenelle sote -kellot soivat ensi viikolla vai soivatko lainkaan ?

 

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta  kuulee heti ensi viikon alussa perustuslakivaliokunnan puheenjohtajistoa ja valiokuntaneuvoksia. Ilmeisesti siinä kuulemisessa ratkeaa, onko perustuslakivaliokunnan lausuntoa tulkittu oikein ja voiko sosiaali- ja terveysvaliokunta jatkaa  sote-mietinnön lopullista valmistelua. Kenelle sote -kellot soivat maanantaina vai soivatko vielä lainkaan ?

Kävipä  sote- ja maakuntalakipaketille eduskunnassa  niin tai näin, toivoisi sen aikaansaavan jatkokeskustelua mm. näistä:

-ovatko eduskunnan omat työtavat tässä ajassa ml. suora tv-julkisuus valiokuntien  kokouksista

-mikä on valiokunnan puheenjohtajan asema parlamentaarisessa mielessä

-mikä on valiokuntien kuulemien asiantuntijoiden rooli ml. jääviys (alan asiantuntija ja/tai yhteiskunta-asioiden kannanottaja

-tarvitaanko Suomeen erillinen perustuslakituomioistuin

-miten lainsäädännön valmistelun laatua parannetaan eri ministeriössä ja mikä on valtioneuvoston oikeuskanslerin rooli

Että ei tämä sote -valmistelu ole mennyt hukkaan. Vaalien jälkeinen hallitus on hyvin paljo sidoksissa siihen työhön, mitä maakunnissa on tehty valmistelutyötä .

****

P.s. Kyllä tuo Antti Häkkänen  (oli TV1:ssä klo 10,05) on Suomen tämän hetken politiikkojen kärkikaartia

Kuinka kauan eduskunta on vielä koolla ?

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu