SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Puhemiesten valintaäänestys kertoo jo kuinka "kuplainen" uusi eduskunta on

Runsas viikko sitten valitun  eduskunnan ensimmäisen täysistunnon avaa vanhin kansanedustaja, 72-vuotias Erkki Tuomioja (sd.)

Tämän jälkeen käydään Eduskunnan puhemiehen ja varapuhemiehen vaalit.

Eduskunnan väliaikaiseksi puhemieheksi valittaneen suurimman eduskuntaryhmän ehdokas   SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne. Antti Rinne  nimitettäneen sitten ylihuomenna perjantaina  hallitustunnustelijaksi. 

Ensimmäiseksi varapuhemieheksi valittaneen toiseksi suurimman eduskuntaryhmän  PS:n  ehdokas  kolmannen kauden kansanedustaja Juho Eerola.

Toiseksi varapuhemieheksi valittaneen  kolmanneksi suurimman eduskuntaryhmän kokoomuksen  viimeksi puhemiehenä toiminut kansanedustaja Paula Risikko.

Puhemiesten valintaäänestys kertoo heti  jo kuinka "kuplainen" uusi eduskunta on. Enemmän sääntö kuin poikkeus on ollut, että ainakin hajaääniä saa edustajat, jotka eivät edes ehdolla tehtävään.

****

P.s. Eilen kyllä enemmän tai vähemmän oli itse kukin äimän käkenä, kun PS:n varakansanedustaja Mika Raatikainen oli jo esittämässä valtakirjaa kansanedustajan tehtävään Jussi Halla-ahon tilalle. Olisko Halla-ahon pitänyt ennen vaaleja kertoa, ettei hän heti ota kansanedustajan tehtävää vastaan ? Nyt "poistuminen maisemista" hallitustunnustelujen ajaksi viestii, ettei PS tosissaan edes halua hallitukseen. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuossa loppukaneetissasi kirjoitat Halla-ahon EU parlamentissa olosta aina heinäkuun alkuun asti; "Nyt "poistuminen maisemista" hallitustunnustelujen ajaksi viestii, ettei PS tosissaan edes halua hallitukseen."

Mitenkäs tuosta olet noinkin huolissasi kuin annat ymmärtää, sillä ei ainakaan ylen uutisoinnin mukaan ole Halla-ahon täällä olemisella mitään merkitystä. Näin koska uutisoidaan kaiken aikaa hallitusneuvotteluissa mukana olevan Rinteen johdolla kokoomus suurimmista puolueista ja sitten vihreät. Näin uutisoinnissa annetaan suoraan ymmärtää, että hallitusneuvotteluista olisi jo sovittu siten ettei PS-puoluetta siihen tarvita.

Katsotaan mitä tulee tapahtumaan käytännössä.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Pysytään asiassa, eli olisiko Halla-ahon pitänyt kertoa ennen vaaleja, ettei hän heti ota kansanedustajan tehtävää vastaan. Älä sotke Ylen uutisointia minun blogiini.

P.s. Euroopan parlamentti lopetti istuntonsa minun tietojeni mkaan 18.04.2019
eli Halla-ahon perustelut ontuvat hänen paikallaolotarpeesta EU-parlamentissa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kyllä pysyin asiassa. On nimittäin niin, että EU parlamentin toimikausi: Tammikuu 2017 - heinäkuu 2019. Kaiketi siellä jotain toimintaa on koko toimikauden, esim. joidenkin valiokuntien työskentelyä? Se, että Halla-aho hoitaa valitun ajan mepin tehtäviä ei mielestäni millään tavalla edellytä edeltäkäsin kertomaan ettei ole parlamentin käytettävissä, esim. valiokuntatyössä.

https://europa.eu/european-union/about-eu/presiden...

https://europa.eu/european-union/about-eu/institut...?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #3

.. se äänestajille etukäteen kertominen !

P.s. Älä jatka seli seli linjaa enää . Piste !

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eikai hallituksella toimielimenä ole mitään tekemistä puhemiesten valinnan kanssa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #5

Kärsämäen mies sotkee vähän asioita. Hyvää kevään jatkoa sinnepäin !

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Seppo teki kepposen, poisti kommentin no 4.. ..respect, Seppo! You're my main man!

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Nämä kommentit asiasta ja asian vierestä vaativat blogin puheenjohtajalta
toimenpiteitä.

P.s. Miksi ei saa kysyä, että olisiko Halla-ahon etukäteen pitänyt ilmoittaa, ettei hän heti ota vastaan kansanedustajan tehtävää.

Nyt odotan mielenkiinnolla puhemiesäänestystä, mitä vihervasemmisto(vihr-vas) tekee Eerolan kohdalla. Äänestääkö tyhjää ?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

"P.s. Miksi ei saa kysyä, että olisiko Halla-ahon etukäteen pitänyt ilmoittaa, ettei hän heti ota vastaan kansanedustajan tehtävää."

Saa kysyä. Ei olisi pitänyt, miksi olisi ? Pari kuukautta sinne tänne kun hoitaa kautensa eu - parlamentissa loppuun.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #10

Niinpä ja hallitustunnustelut ja -neuvottelut samaan aikaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #11

Argumentti "puolue on yhtäkuin, vain ja ainoastaan, kukaan muu ei kykene tekemään mitään, Halla-aho ja puoluetta ei voi johtaa Brysselistä (vaikka kesästä lähtien kiertänyt Suomea aamusta iltaan)" voi vakuuttaa jonkun, toki, itse katson sen olevan sen kömpelö, että laitan sen kategoriaan höpöhöpö, propaganda, suorastaan trollaus.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #11

Rinne ja Orpo ovat jo toistuvasti vakuuttaneet, että persuilla ei ole mitään asiaa hallitukseen. Kun Rinne on ajanut rukkinsa kivelle, niin Halla-aho ehtii vielä hyvin mukaan.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #13

Niin, ei SDP:n vaalilupauksia lähde - ei kokoomus, eikä kepu - lunastamaan.

Odotan mielenkiinnolla Rinteen kysymysten muotoilua.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Rinne sai 187 puolto ääntä ja Eerola 172. Toisen varapuhemiehen äänestys on juuri käynnissä.

Risikko sai 178 puolto ääntä.

Kaiken kaikkiaan äänestykset meni paremmin kuin odotin.

----
P.s. Muistuu mieleen tämä äänestys, jossa nykyinen tasavallan presidentti valittiin puhemieheksi vain 89 äänellä. Kaikki tahot eduskunnassa eivät pitäneet Niinistön puuttumiseen eduskunnan omaan rahan käyttöön.
https://yle.fi/uutiset/3-5502377

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset