Kokoomus kärjessä HS:n eurovaaligallupissa

Aamun HS on julkaissut eurovaaligallupin.  Kokoomus on selvästi kärkipaikalla:

1) Kokoomus 20,1 % 2) PS 16,3 % 3) SDP 15,5 % 4) Keskusta 13,5 % 5) Vihreät 13,0 %.

Voi olla, että kannatusluvut ovat joillekin enemmän tai vähemmän yllätys. Kokoomus on ollut aiemmissakin EU-vaaleissa ykköspaikalla  1999 –  2004    – 2009  – 2014.

Eilen HS julkaisi listauksen suosituimmista ehdokkaista. Siitä saattoi päätellä, että puolueena kokoomus on ykkönen. Kokoomuksella oli viisi ehdokasta 15 parhaan joukossa.

Mutta sunnuntai-iltana klo 20 alkaen tiedämme EU-vaalien kannatusnumerot Suomen osalta. Valtiollinen YLE julkaisee torstaina oman EU-vaaliennusteensa.

Voi olla, että vaalien tulos poikkeaa monen puolueen osalta ennusteista. Joka tapauksessa monenlaista polemiikkia tullaan käymään sunnuntai-iltana puoleen jos toiseenkin eduskuntavaalitulokseen ja käytäviin hallitusneuvotteluihinkin peilaten. Maltti on valttia, eikä tässä kenenkään kannata "pelihousuja" repiä.  Tämä blogin vertailu aiempiin EU-vaaleihin on politiikan tilastopenkkiurheilua.

****

Olen täällä aiemmin viitannut esim. Politico -lehden ennusteisiin, jotka perustuvat EU-maissa tehtyihin puoluekannatusmittauksiin. Niiden mukaan tuskin Euroopan parlamentin koostumus muodostuu. Suuntaa ne toki antavat.

*****

Britannia äänestää EU-vaaleissa muodon vuoksi ennen pääministerin ja EU -eroa

Lähteekö muodosteilla olevan hallituksen suosio heti laskuun ?

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu