Puolueiden kannatukset ja imagot eivät samassa järjestyksessä

Kunnallisalan kehittämissäätiö  on tutkinut  puolueiden imagoja.

Puolueiden järjestys tuossa tuoreessa imagotutkimuksessa on: 

  1. SDP  2. Kokoomus 3. Vihreät  4.  PS  5. Vas  6. kepu 7.  RKP 8. KD

Puolueiden kannatusmittauksissa vastaavasti  järjestys on vaihdellut sijoilla 2-3 ja 3-4

  1. PS  2-3.  Kokoomus ja SDP  4-5.  Vihreät  ja kepu 6. Vas  7.  RKP 8. KD

Puolueiden kannatukset ja imagot eivät  näytä olevan aivan samassa järjestyksessä.

Puolueiden  tiedotus- ja viestintä sekä sitä kautta puolueen hyvän  imagon ylläpitäminen   on joutunut meillä ja muualla kovien haasteiden eteen.  

****

Mätäkuun  ja lomakauden  uutisköyhänä aikana “uutispommeja” viritellään siellä sun täällä.

Odotan mielenkiinnolla minkälaisen budjettiluonnoksen valtiovarainministeri Mika Lintilä tuo hallituksen budjettiriiheen. Valtiovarainministeriön luonnos julkaistaan  16.08.2019.  Pääministeri Rinteen hallituksen ensimmäinen  budjettiriihi on syyskuun puolella ja esitys annetaan lokakuun alussa eduskunnalle.

Talouteen liittyvät uutiset ovat nykypäivän  hektisessä maailmassa ilmeisen “kuivia” uutisia mätäkuun  ja lomakauden muutoin  uutisköyhänä aikana.

****

Paljon huomiota saavia uutisia puolueiden kannalta katsottuna tulee kotimaan politiikkaan viimeistään syksyllä. On sellaiset merkit, että eräiden hallituspuolueiden vaalilupaukset tullaan entistä enemmän läpivalaisemaan.

****

Uutisvuodot kuuluvat tämän päivän  maailmassa enemmän tai vähemmän monen tunnetunkin median toimintaan. Britannnian  sähköpostivuototapaus käy tästä esimerkkinä. Guardianin mukaan Scotland Yard on ryhtynyt selvittämään Britannian USA-suurlähettilään diplomaattisähkeiden vuotoa.

Journalistin ohjeet  (ks. kohdat 10-12) ja niiden soveltaminen ovat kotomaassakin koetuksella päivittäin.  Tässä eilisessä uutisessa  ollaan perimmäisten median  toimintatapojen kanssa tekemisissä. Vähän samankaltaisen ilmiön kanssa ollaan tekemisissä kuin tuo Britannian sähköpostivuoto.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu