Kuinka paljon Britannian ministerilista muuttuu ensi viikolla ?

 

Britannian pääministeri Theresa May ilmoitti toukokuussa tunteikkassa puheessaan erostaan. Theresa May nousi pääministeriksi Britannian EU-kansanäänestyksen  seurauksena kolme vuotta sitten, kun edellinen pääministeri David Cameron  erosi.

Ensi viikolla sitten nähdään ja kuullaan, kuka on pääministeri  Mayn seuraaja  – Jeremy Hunt  vai Boris Johnson  –  ja kuinka paljon nykyinen ministerilista menee ylipäänsä uusiksi.

Voiko ja haluaako nykyinen ulkoministeri  Jeremy Hunt jatkaa Boris Johnsonin johtamassa hallituksessa. Tietysti edellytys on myös, että selviääkö yleensä seuraava Britannian pääministeri parlamentin luottamusäänestyksestä. Se on selvää, ettei yhtään helpompaa seuraavalla Britannian pääministerilla  tule olemaan kuin tehtävänsä jättävällä Theresa Maylla.

***

Brittimediassa on Boris Johnsonin voittoa konservatiivien  jäsenäänestyksessä pidetty likimain varmana.

Urheilua seuraavana Boris Johnson jäi mieleen Pekingin  vuoden 2008 kesäolympiakisojen päättäjäisistä, kun hän seuraavan isäntäkaupungin edustajana heilutti Kansainvälisen olympiakomitean  lippua.  Boris Johnson herätti huomiota omaperäisellä tyylillään myös itse kisojen aikana  Lontoossa vuonna 2012.

Myöhemmin Boris Johnsson esiintyi yhtenä äänekkäimmistä EU -eron vaatijista yhdessä Nigel Faragen kanssa. Oliko puheet sitten aina totta, on sitten asia erikseen. Euroopan komission puheenjohtajan tehtävät jättänyt  Jean-Claude Juncker luonnehti vuonna 2016  Faragea ja Johnsonia   brexitin surullisiksi sankareiksi.

***

Valtiollinen YLE pitää tänään uutisessaan Boris Johnsonia  arvaamattomana hölösuuna.

Valtameren toiselta puolen Boris Johnson on saanut jo  etukäteen  vuolaasti kehuja. Kutsu Valkoiseen taloon lienee jo etukäteen lausuttuna.

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu