SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Luottamus Euroopan unioniin vahvistunut

EU-kansalaisten luottamus  Euroopan unioniin on vahvistunut tuoreen  Eurobarometri -kyselyn mukaan. 

Myönteinen käsitys Euroopan unionista on vahvistunut kaikilla osa-alueilla taloudesta demokratian tilaan.

Tämä on mielenkiintoinen kehitys toukokuun  Euroopan parlamenttivaalien jälkeen.

Uusi  Euroopan parlamentti  on aloittanut työnsä 01.07.2019. Samasta ajankohdasta alkaen  Suomesta  tuli EU:n puheenjohtajamaa.

****

Suomen EU-puheenjohtajakauden prioriteetteja ovat yhteisten arvojen ja oikeusvaltioperiaatteen vahvistaminen, kilpailukykyisempi ja sosiaalisesti eheämpi unioni, EU:n aseman vahvistaminen globaalina ilmastojohtajana sekä kansalaisten kokonaisturvallisuuden takaaminen (Programme).

****

Muutama muu  asia  tässä esille.

****

Onko Suomen persujen EU-parlamenttiedustajat pudottaneet itsensä pois yhteisestä Suomi -joukkueesta. Tähän käsitykseen tulee, kun on seurannut näiden kahden edustajan esiintymistä.  Enpä muista, että muiden puolueiden edustajat olisivat lähteneet EU-parlamentissa mustaamaan omaa isänmaata.

****

Unkarin pääministeri Viktor Orbán  arvosteli rajusti Suomea (YLE  ja MTV).  Pääministeri Viktor Orbán teki suuren poliittisen virheen mustaamalla maata, joka on kärkimaita monissa   kansainvälisissä vertailussa.  Suomi noudattaa EU-parlamentin omaa päätöstä  EU-arvojen  noudattamisesta jäsenmamaissa. Saksan puheenjohtajakaudella viimeistään vuoden kuluttua pääministeri Viktor Orbán  löytää edestään Suomen haukkumisen.  Tästä on olemassa jo kaikkien EU:n nettomaksajamaiden yhteinen päätös.

****

EU:n johtopaikoille on jo nimetty jäsenmaista henkilöitä. Ranskan presidentti Emmanuel Macron on ollut monessa nimityksessä keskeinen henkilö taustalla:

1) EU-komission puheenjohtajaksi Macronin esille nostama Angela Merkelin hallituksen puolustusministeri Ursula von der Leyen EPP:n kärkiehdokkaan sijasta 2) EKP:n pääjohtajaksi on tulossa  ranskalainen Christine Lagarde  3) IFM:n pääjohtajaksi on tulossa Macronin kannattama romanialainen Kristalina Georgieva. Muutama esimerkki  tähän mainitakseni.

****

The political groups - European Parliament

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kuten barometrista ilmenee, myös luottamus euro-nimiseen valuuttaan on sen alueella vahvistunut. Peräti 76%. Tuskinpa Kiinan viimeaikaiset peliliikkeet valuutallaan ja punnan epävarmuus heikentävät luottamusta euroon jatkossakaan. Taitaahan se niin olla; mitä enemmän epävarmuuksia EU:n ulkopuolella esiintyy, sitä paremmalta alkaa yhteinen alue EU-kansalaisista näyttämään. Ja hyvä niin.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

USA:n ja Kiinan välinen kauppasota heiluttaa koko mailmantaloutta.
Kiinan valuutan "manipulointi" on jo askel "avoimeen kauppasotaan"

https://www.bbc.com/news/business-49244702

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-08-05...

----
Ja UK:n "liinatukka" pääministeri tähtää sopimuksettomaan EU-eroon.

https://www.theguardian.com/politics/2019/aug/05/n...

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Pidän enemmän kuin todennäköisenä persujen olleen Orbanin informaatiolähde. Mistäpä tuo muutoin olisi osannut puuttua Suomen oikeusjärjestelmän ns. "epäkohtiin". Muut puolueet kun eivät ole ymmärrettävistä syistä vaatineet Suomeen perustuslakituomioistuinta.

Jos näin tosiaan on, kertoo se siitä, että persut ovat valmiita lokaamaan Suomen maineen, jos se puolueen omia tavoitteita edistää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Onko Suomen persujen EU-parlamenttiedustajat pudottaneet itsensä pois yhteisestä Suomi -joukkueesta."

Kyllä näin on asia
persut eivät enää kuulu Suomi- joukkueeseen.

Persut ovat värväytyneet Italian liigaan.

Persut pelaavat nyt italian joukkueessa, jossa pelinjohtajana on Matteo Salvini ja valmentajana ja sponsorina toimii mr. Putin.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Ei paljoa auta kansalaisten luottamus EU:hun, jos Venäjä, USA ja Kiina kykenevät pelaamaan Euroopan valtioita toisiaan vastaan ja EU:lta puuttuu vision lisäksi tahto ja resurssit tehdä maailmasta osaltaan haluamansa kaltainen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset